SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

saab-logo

Begagnade Saab 9-5 till salu – Köp via auktion eller till fast pris

Vi på Kvdbil hjälper dig sälja din Saab 9-5. På våra auktioner förra året sålde vi över 28 000 bilar varav flera var av modellen Saab 9-5. Att göra det enkelt och smidigt att sälja din Saab 9-5, det kan vi på Kvdbil. Vi sköter allt med att sälja din Saab 9-5 från att ta hand om fordonstest, in- och utvändig tvätt, marknadsföring, visning för potentiella köpare, försäljning, ägarbyte, utbetalning av dina pengar och leverans till bilens nya ägare. Vill du istället köpa en Saab 9-5 gör vi på Kvdbil det lätt för dig att välja bland ett stort utbud av Saab 9-5 då vi säljer många begagnade exemplar på våra auktioner varje år.

0 st
SortIcon
Rekommenderad
find car

Din sökning gav tyvärr inget resultat.

Men håll ut, vi får varje vecka in hundratals nya, begagnade bilar. Skapa en bevakning så missar du inte när bilen du letar efter har publicerats.

Du ser nu 0 av 0 träffar

Saab 9-5 är en mellanstor bil som först gjorde entré på marknaden till årsmodell 1997. Den konkurrerade direkt med den populära samtida Volvo 850 och senare V70 vilken den också liknar beträffande egenskaper så som inner- och yttermått samt lastvolym. Den första generationen tillverkades i över tio år, närmare bestämt till årsmodell 2009 innan den nya, mer luxuösa och dyrare, Saab 9-5:an under ledning av Victor Mueller introducerades år 2010. Denna modell höll endast i två år då Saab ansökte om konkurs och sista bilarna tillverkades i Trollhättan år 2011 som 2012 årsmodeller.

Den första generationen tillverkades under ledning av amerikanska General Motors och fanns som både kombi- och sedanmodell. De vanligaste drivlinorna är bensindrivna med en fyrväxlad automatlåda (från årsmodell 2002 fick lådan en extra växel) alternativt en femväxlad manuell låda. De mildaste motorvarianterna var fyrcylindriga med cylindervolym om antingen 2- eller 2,3 liter varav den förstnämnda är mest bränsleeffektiv. Det fanns också en 200 hästkrafter stark V6-motor på 3 liter som delades med bland annat dåtida Opel Omega. Motorn var stark med fina köregenskaper men med väsentligt högre bränsleförbrukning än de fyrcylindriga motorerna. Dieselmotor på 1,9- alternativt 2,2 liter erbjöds också men är inte lika vanliga då dieseltrenden inte nådde Sverige förrän i mitten av 2000-talet.

De sista årsmodellerna av Saab 9-5 är vanligare att finna med dieselmotorer. Det spekuleras i om den andra generationens Saab 9-5 i framtiden kommer få ett samlarvärde då modellen är den sista Saab-bilen med totala produktionssiffror om endast 12 000 exemplar. Med den andra generationens Saab 9-5 togs ett kliv uppåt till det så kallade premiumsegmentet och siktet var uttalat att konkurrera med Audi A6, Mercedes-Benz E-klass och BMW 5-serie. Denna generations 9-5 finns med både bensin- och dieselmotorer, alla försedda med turbo, från 1,6- till 2,8-liter och med fyrhjulsdrift eller utan. Mest ekonomiska och miljövänliga valet är den bensindrivna 1,6-litersmotorn.

Köpa begagnad Saab 9-5

Om du ska köpa en begagnad Saab 9-5 så har du hittat rätt. Vi på Kvdbil har ett stort utbud av Saab 9-5 till försäljning vilket ger dig en stor valmöjlighet. När du köper en begagnad bil genom oss kan du känna dig trygg i att den är noggrant testad av våra fordonstekniker. Vi erbjuder också hemleverans där du kan provköra din nyinköpta bil i lugn och ro. Om du vill finansiera ditt köp genom ett billån kan vi hjälpa dig med det också – vi tar hand om allt.

Sälja begagnad Saab 9-5

Är du ute efter att sälja en begagnad Saab 9-5? Då har du hittat rätt. Vi på Kvdbil tar hand om hela affären när du säljer din Saab 9-5. Om du vill kan vi hämta bilen hemma hos dig. Sedan värderar vi bilen samt tvättar, fotograferar och marknadsför den åt dig. Därefter säljer vi din bil genom vår marknadsplats. Få uppskattat försäljningspris på din begagnade Saab 9-5 här.

Saabmodeller

ContactIconKontakt