SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Exportera till utlandet

Så exporterar du fordon via Kvdbil

Ska du exportera ett fordon som du köper via Kvdbil? Här har vi sammanfattat det viktigaste om vad som gäller vid export.

Vi hjälper dig att administrera exporten, men du behöver känna till att det finns specifika exportregler som du måste förhålla dig till. Vi hänvisar också till våra villkor för att få en mer detaljerad bild av vad som gäller vid export.

Vilka fordon går att exportera?

Många fordon som säljs på export på kvd.se går att exportera. Om fordonet går att exportera eller inte framstår i fordonsbeskrivningen.

I vårt filter under "Övrigt" kan du välja "Kan exporteras" för att endast se fordon som kan exporteras.

Avregistrering, betalning transport och hämtning

När fordonet köps av en exportköpare via Kvdbil avregistreras den i Sverige. Vi plockar även bort befintliga registreringsskyltar och du behöver boka transport för upphämtning av fordonet. För dig som köpare är det enklast att välja att ett transportbolag hämtar upp bilen och transporterar den till det land du önskar. Du kan också välja att hämta bilen och köra den på egen transport

Betalning och uthämtning

När du ska exportera ett fordon som du köpt på kvd.se ska hämtning ske inom tio (10) arbetsdagar efter avslutad budgivning eller överenskommelse om försäljning till fast pris. Därefter kan en lagerhållningskostnad tas ut, enligt våra villkor

Exporthandlingar vid avregistrering

Du som köpare ansvarar för att inkomma med exporthandlingar som exempelvis CMR-dokument eller registreringsbevis. Kostnader för deklaration och tull ingår inte i någon del av vår exporttjänst och ordnas därför av köparen på egen hand.

Kvdbil exporterar inga fordon till Ryssland eller Belarus

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina exporterar Kvdbil inga fordon till Ryssland eller Belarus. Kvdbil tillåter ingen export till länder som omfattas av gällande internationella tillämpliga ekonomiska sanktionslagar, förordningar, handelsembargon eller liknande restriktiva åtgärder. Se våra villkor för mer info.

Prislista för administrationshantering vid export

Priset är inklusive moms och gäller för exporter inom och utanför EU. Exakt pris för dig beror på fordonets storlek och vilket land du önskar exportera denna till. Kostnader för deklaration och tull ingår inte i Kvdbils exporttjänst och ordnas av köparen på egen hand.

Prislista

TjänstPris
Exportavgiftfrån 2795 kr (inkl.moms)
CoC-dokument (EG-intyg om överensstämmelse)från 625 kr (inkl. moms)
Transport inom EUOffereras Kontakta exportavdelning på 010-167 30 35 eller export@kvdbil.se för offert

När du väljer att hämta fordonet själv, eller med transportbolag utan speditörsgaranti, behöver du betala en deposition. Deposition - återbetalas när exporthandling inkommit till Kvdbil.

Kontakta oss

Om du har frågor om hur du export, tillfällig registrering eller något annat är du välkommen att kontakta vår exportavdelning på 010-167 30 35 eller export@kvdbil.se.

Värt att veta

ContactIconKontakt