Exportera till utlandet

Så exporterar du bil via Kvdbil

De flesta bilarna som säljs på kvd.se går att exportera, men inte alla. I bilens annons, under Bilfakta och sedan Övrig information, finns information om just den bilen du kikar på är möjlig att exportera eller ej. Du kan också söka fram alla bilar som går att exportera i auktionslistan, genom att välja ”Fler filter” och sedan ”Kan exporteras”. Här kan du även söka efter bilar med avlyftbar moms.

Du behöver känna till att det råder olika regler beroende på vilket land du önskar exportera till. Det är också olika regler beroende på om du är privatperson eller näringsidkare. För mer information, se våra villkor.

Avregistrering, betalning transport och hämtning

När bilen köps av en exportköpare via Kvdbil avregistreras den i Sverige. Vi plockar även bort befintliga registreringsskyltar och du behöver boka transport för upphämtning av objektet. För dig som köpare är det enklast att välja ett transportbolag hämtar upp bilen och transporterar den till det land du önskar. Du kan också välja att hämta bilen och köra den på egen transport.

Betalning och uthämtning

Betalningen ska göras inom två arbetsdagar och görs via banköverföring. Vi har inte möjlighet att erbjuda betalning genom banklån eller Swish för fordon som går på export.

Observera att oavsett hämtningsmetod ska fordonet hämtas inom tio arbetsdagar efter avslutad auktion. Därefter kan en lagerhållningskostnad tas ut, enligt våra villkor.

Speditörsgaranti

Om du väljer ett transportbolag med speditörsgaranti måste speditörsgarantin innehålla uppgifter om beställaren av transporten, upphämtningsadress, leveransadress, märkning av bilen, (chassinummer vid registrerat fordon), speditörens VAT-nummer och speditörens underskrift. Kostnader för deklaration och tull ingår inte i någon del av vår exporttjänst och ordnas därför av köparen på egen hand.

Avdragbar moms och deposition

Som privatperson kan du aldrig köpa ett objekt momsfritt inom EU.

För att kunna köpa en bil momsfritt på kvd.se från annat EU-land krävs att:

  • Köparen har ett giltigt VAT-nummer
  • Köparen skriftligt kan påvisa att bilen förts ut ur Sverige

För att kunna köpa en bil momsfritt på kvdbil.se från länder utanför EU krävs att:

  • Köparen skriftligt kan påvisa att bilen förts ut ur Sverige

När du väljer att hämta bilen själv, eller med transportbolag utan speditörsgaranti, behöver du betala en deposition. Depositionen återbetalas till dig när du skickat handlingar på att bilen har registrerats i det nya landet.

CMR-dokumentation

Kvdil kan bistå ta fram CMR-dokumentation för din export. I de fall denna dokumenation finns tar vi inte ut någon deposition.

Kvdbil exporterar inga fordon till Ryssland eller Belarus

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina exporterar Kvdbil inga fordon till Ryssland eller Belarus.

Prislista för administrationshantering vid export och utförsel

Beroende på vilken bil, exporten eller utförseln avser, vilket land bilen ska tas till och vilket sätt du som köpare väljer att hämta din bil, gäller olika priser för administrationshantering. För exakt prisuppgift om ditt ärende, vänligen kontakta oss.

Prislista

Hämtning utan speditörsgaranti:
från 2 795 kr inklusive moms

Priset är inklusive moms och gäller för exporter inom och utanför EU. Exakt pris för dig beror på bilens storlek och vilket land du önskar exportera denna till. Kostnader för deklaration och tull ingår inte i vår exporttjänst och ordnas av köparen på egen hand.

Kontakta oss

Om du har frågor om hur du export, tillfällig registrering eller något annat är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter på 010-167 30 00 eller export@kvdbil.se.

ContactIcon
Kontakt