Exportera till utlandet

Så exporterar du en bil genom Kvdbil

Många bilar som säljs på kvdbil.se går att exportera, men inte alla. I bilens annons, under Bilfakta och sedan Övrig information, finns information om just den bilen du kikar på är möjlig att exportera eller ej. Du kan också söka fram alla bilar som går att exportera i auktionslistan, genom att välja ”Fler filter” och sedan ”Kan exportera”.

Avregistrering och transport och tillfällig registrering

För att kunna exportera en bil som är köpt genom oss, ska bilen inte registreras i Sverige vid köpet. Istället behöver befintliga registreringsskyltar tas bort, bilen behöver avregistreras i Sverige och transport behöver bokas för upphämtning där bilen står. För dig som köpare är det enklast att välja att ett transportbolag hämtar upp bilen och transporterar den till det land du önskar. Vi på Kvdbil har samarbetspartners vi gärna hänvisar dig till för detta. Väljer du ett transportbolag med speditörsgaranti betalar du högst 1 595 kr för vårt administrativa arbete av exporten, väljer du ett transportbolag utan speditörsgaranti, är kostnaden för vårt administrativa arbete högst 2 395 kr. Kostnader för deklaration och tull ingår inte i vår exporttjänst och ordnas av köparen på egen hand.

Vill man själv hämta en bil och transportera den till ett annat land behöver en tillfällig registrering för bilen ordnas och administrativt arbete genomföras. Detta alternativ är endast möjlig på bilar som är besiktade och har minst två månader innan nästa besiktningsperiod. Om detta alternativ önskas av dig som köpare, behöver du ta kontakt med oss så att vi får uppgifter av dig och kan ansöka om en tillfällig registrering för bilen. Efter ansökan tar det några veckor innan en sådan registrering är fastställd, och först därefter kan du som köpare komma och hämta din bil. Beroende på vilken bil du önskar exportera från Sverige, vilket land du tar bilen till, samt om du som köpare är privatperson eller företag (med eller utan godkänt VAT-nummer), gäller olika priser för vår administrationshantering. Högsta belopp att betala för tillfällig registrering är dock 5 595 kr.

Deposition och avdragbar moms

I de fall köparen inte väljer att hämta bilen med transportbolag och använda speditörsgaranti, behöver ibland en deposition erhållas i samband med en export. Denna återbetalas i sådant fall när bevisning att den köpta bilen har lämnat landet, har inkommit till oss.

Om en deposition behöver betalas eller ej, beror på vilket land bilen tas till och om köparen är en privatperson eller ett företag med eller utan giltigt EU-VAT-nummer. Huruvida ett företag har giltigt VAT-nummer eller ej påverkar, också möjligheten till att inte betala moms på bilen vid köpet.

Följande regler gäller vid export och utförande ur Sverige:

  • Om bilen utförs från Sverige till annat EU-land och ett företag med godkänt VAT-nummer står som köpare, behöver ingen moms betalas vid köpet. Dock ska en deposition, motsvarande momsen, betalas in. Depositionsumman varierar mellan minimum 6000 kr till högst 25 procent av priset på bilen, beroende på bilen. För mer information, se våra villkor.

  • Om bilen utförs till annat land inom EU och ett företag utan godkänt VAT-nummer eller privatperson står som köpare, ska moms betalas vid köpet. En depositionskostnad om 6000 kr tillkommer också.

  • Om bilen exporteras till ett land utanför EU och ett företag står som köpare, betalar inte kunden svensk moms på bilen. Dock ska en deposition, motsvarande momsen, betalas in. Depositionsumman varierar mellan minimum 6000 kr till högst 25 procent av priset på bilen, beroende på bilen. För mer information, se våra villkor.

  • Om bilen exporteras till ett land utanför EU eller till Åland, och en privatperson står som köpare, betalar kunden svensk moms på bilen och behöver också betala in en deposition. Depositionsumman varierar mellan minimum 6000 kr till högst 25 procent av priset på bilen, beroende på bilen. För mer information, se våra villkor

Prislista för administrationshantering vid export och utförsel

Beroende på vilken bil, exporten eller utförseln avser, vilket land bilen ska tas till och vilket sätt du som köpare väljer att hämta din bil, gäller olika priser för administrationshantering enligt nedan. För exakt prisuppgift om ditt ärende, vänligen kontakta oss.

Prislista
Vid hämtning utan speditörsgaranti: 2 395 kr inklusive moms
Vid hämtning med speditörsgaranti: 1 595 kr inklusive moms
Tillfällig registrering inom EU: 3 495 kr inklusive moms
Tillfällig registrering utanför EU: 5 595 kr inklusive moms

Alla priser är inklusive moms och gäller för exporter inom och utanför EU. Exakt pris för dig beror på bilens storlek och vilket land du önskar exportera denna till. Kostnader för deklaration och tull ingår inte i vår exporttjänst och ordnas av köparen på egen hand.