SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Exportera till utlandet

Så exporterar du fordon via Kvdbil

Ska du exportera ett fordon som du köper via Kvdbil? Här har vi sammanfattat det viktigaste om vad som gäller vid export.

Vi hjälper dig att administrera exporten, men du behöver känna till att det finns specifika exportregler som du måste förhålla dig till. Bland annat måste fordonet ha en godkänd besiktning tre månader framåt för att kunna exporteras, och reglerna kan variera beroende på om du är privatperson eller näringsidkare.

Här har vi samlat det viktigaste, men hänvisar också till våra villkor för att få en mer detaljerad bild av vad som gäller vid export.

Vilka fordon går att exportera?

Många fordon som säljs på export på kvd.se går att exportera. Om fordonet går att exportera eller inte framstår i fordonsbeskrivningen. Vissa maskiner, tunga fordon och fritidsfordon är även limiterade till att endast gå på export.

I vårt filter under "Övrigt" kan du välja "Kan exporteras" för att endast se fordon som kan exporteras.

Avregistrering, betalning transport och hämtning

När fordonet köps av en exportköpare via Kvdbil avregistreras den i Sverige. Vi plockar även bort befintliga registreringsskyltar och du behöver boka transport för upphämtning av fordonet. För dig som köpare är det enklast att välja att ett transportbolag hämtar upp bilen och transporterar den till det land du önskar. Du kan också välja att hämta bilen och köra den på egen transport

Betalning och uthämtning

När du ska exportera ett fordon som du köpt på kvd.se ska hämtning ske inom tio (10) arbetsdagar efter avslutad budgivning eller överenskommelse om försäljning till fast pris. Därefter kan en lagerhållningskostnad tas ut, enligt våra villkor

Speditörsgaranti

Om du väljer ett transportbolag med speditörsgaranti måste speditörsgarantin innehålla uppgifter om beställaren av transporten, upphämtningsadress, leveransadress, märkning av bilen, (chassinummer vid registrerat fordon), speditörens VAT-nummer och speditörens underskrift. Kostnader för deklaration och tull ingår inte i någon del av vår exporttjänst och ordnas därför av köparen på egen hand.

Avdragbar moms och deposition

Som privatperson kan du aldrig köpa ett fordon momsfritt inom EU.

För att kunna köpa ett fordon momsfritt på kvd.se från annat EU-land krävs att:

  • Köparen har ett giltigt VAT-nummer
  • Köparen skriftligt kan påvisa att fordonet förts ut ur Sverige

För att kunna köpa ett fordon momsfritt på kvdbil.se från länder utanför EU krävs att:

  • Köparen skriftligt kan påvisa att fordonet förts ut ur Sverige

När du väljer att hämta fordonet själv, eller med transportbolag utan speditörsgaranti, behöver du betala en deposition. Depositionen återbetalas till dig när du skickat handlingar på att bilen har registrerats i det nya landet.

CMR-dokumentation

Kvdil kan bistå ta fram CMR-dokumentation för din export. I de fall denna dokumenation finns tar vi inte ut någon deposition.

Kvdbil exporterar inga fordon till Ryssland eller Belarus

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina exporterar Kvdbil inga fordon till Ryssland eller Belarus. Kvdbil tillåter ingen export till länder som omfattas av gällande internationella tillämpliga ekonomiska sanktionslagar, förordningar, handelsembargon eller liknande restriktiva åtgärder. Se våra villkor för mer info.

Prislista för administrationshantering vid export och utförsel

Beroende på vilket fordon, exporten eller utförseln avser, vilket land den ska tas till och vilket sätt du som köpare väljer att hämta ditt fordon, gäller olika priser för administrationshantering. För exakt prisuppgift om ditt ärende, vänligen kontakta oss.

Prislista

Hämtning utan speditörsgaranti:
från 2 795 kr inklusive moms

Priset är inklusive moms och gäller för exporter inom och utanför EU. Exakt pris för dig beror på fordonets storlek och vilket land du önskar exportera denna till. Kostnader för deklaration och tull ingår inte i vår exporttjänst och ordnas av köparen på egen hand.

Kontakta oss

Om du har frågor om hur du export, tillfällig registrering eller något annat är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter på 010-167 30 00 eller export@kvdbil.se.

ContactIconKontakt