SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Din digitala bilaffär

Om Kvdbil

Vägledande förnyare inom e-handel med begagnade bilar. Kvdbil är tryggare än privathandeln. Mer för pengarna än i traditionella bilhandeln.

Kvdbil är Sveriges största digitala aktör med begagnade bilar, årligen säljer vi runt 26 000 bilar. Våra kunder, som är privatpersoner, företag och myndigheter både säljer och köper bilar genom oss.

Vi testar, värderar, fotograferar och beskriver alla bilar innan de läggs upp till försäljning via auktion på kvd.se. I KVD-koncernen ingår även Sveriges ledande bilvärderingsbolag Bilpriser med värderingssajten bilpriser.se samt kvdpro.com, en marknadsplats för maskiner och tunga fordon.

Vi på Kvdbil tar hand om hela din affär när du ska sälja din bil, du slipper allt jobb och får pengarna på kontot. Och för våra köpande kunder hjälper vi till med allt pappersarbete och erbjuder fördelaktiga billån, garantier och försäkringar.

Hela köp- och säljprocessen är transparant, båda parter kan följa budgivningen i realtid och omedelbart se när ett nytt bud läggs. På så vis gör vi på Kvdbil affären enkel, riskfri och lönsam för våra kunder.

Vår historia

Kvdbil grundades år 1991 som Kvarndammen med fyra anställda. Idag arbetar över 180 personer på Kvdbil och vi förmedlar årligen 26 000 bilar.

- 1991: Kvdbil grundas under namnet Kvarndammen, av fyra konsulter vars affärsidé var att, i ett samhälle i ekonomisk kris, hjälpa finansbolag och banker att sälja ut befintliga leasingbilar samt att ta hand om återtag, värderingar och försäljning av konkursbon. Verksamheten var vid denna tidpunkt fokuserad på Västsverige.

- 1994: Verksamheten expanderar och nu erbjuds företag och myndigheter över hela landet dessa tjänster. Offentliga auktioner hålls varje vecka i lokaler i Kungälv.

- Sent 1990-tal: Allt fler bilar säljs på auktion och en hemsida skapas där listor på auktionsbilarna publiceras.

- 2000: Nu gör man det möjligt för potentiella köpare att via nätet lägga förhandsbud på auktionerna.

- 2007: Samtliga objekt som säljs genom KVD säljs nu via nätauktioner och 60 procent av företaget köps nu upp av Sjätte AP-fonden. Fler anläggningar för mottagning och leverans av fordon öppnas runt om i Sverige och kvd.se har nu närmre 200 000 unika besökare varje vecka.

- 2010: KVD köps av private equity-bolaget Ratos. Allt fler fordon går på export och nu lanseras också kvdauctions.com, som riktar sig till köpare utanför Sveriges gränser.

- 2017: KVD byter namn till Kvdbil

- 2018: Smart 365 Software AB blir en del av KVD-koncernen. Bolaget bildades dock redan fyra år tidigare med grundidén om att skapa revolutionerande förutsättningar för hur man arbetar administrativt inom fordonsbranschen med så som inköp, försäljning, ägarbyten och annonsering. Smart 365 agerar som ett eget bolag men har ett nära samarbete övriga koncernbolag.

- 2020: Kvdbil lanserar sin nya hållbarhetsstrategi som syftar till att verka för ett hållbart samhälle genom att skapa ett hållbart företag med hållbara medarbetare. Detta innebär bland annat att bolaget ska arbeta aktivt för att kontinuerligt minska sin klimatpåverkan genom att ha en hållbar affärsmodell som bidrar till minskade koldioxidutsläpp och som främjar en effektiv och cirkulär samhällsekonomi. Kvdbil ska även arbeta aktivt för att skapa hållbara medarbetare - dvs som tar ansvar för sitt och samhällets välmående genom att göra kloka val som bidrar till att minska klimatpåverkan.

-2021: KVD-koncernen köper Forsbergs, Nordens största husbils- och husvagnsförsäljare.

Kultur och värderingar

Vi är en samverkade och kunddriven organisation som ska präglas av att vi är:

  • Nytänkande

  • Omtänksamma

  • Drivande

  • Enkla

Vi jobbar hårt för att uppnå våra mål och vi tar hand om varandra. Vi vet att det är viktigt att nå resultat. Och vi når bättre resultat om vi också har roligt på jobbet!

Bolagsstyrning och styrelse

Kvdbil verkar inom affärsområdena försäljning genom auktion och värderingsverksamhet på internet. I KVD-koncernen ingår marknadsplatserna Kvdbil och Kvdpro samt värderingsföretaget Bilpriser och husbils- och husvagnsförsäljaren Forsbergs Fritidscenter. KVD-koncernen ägs sedan 2010 av Ratos, en nordisk börsnoterad bolagsgrupp.

Styrelse

Anders Slettengren, Ordförande

Jacob Landén, Ordinarie ledamot
Magnus Ulfsparre, Ordinarie ledamot
Fredrik Wilcken, Ordinarie ledamot

Företagsledning

Jan Krepp, CEO

Anders Warnhammar, CFO
Robert Larsson, Operation Manager
Helena Spiess, CIO
Daniel Odsberg, CCO
Minna Jerrskog, tf HR-chef
Jessica Jegermalm, Kommunkations- & hållbarhetschef
Peter Manhof, CMO
Christian Conradi, Business Development Manager

Ägare

Kvdbil ägs av Ratos, en nordisk börsnoterad bolagsgrupp.

Revisorer

Kvdbils bolagsstämma har valt det registrerade revisionsbolaget Ernst&Young till revisor för bolaget.

Code of Conduct

Läs Kvdbils Code of Conduct här (Svenska)

Read Kvdcars Code of Conduct (English)

ContactIconKontakt