SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

En enklare affär.

Om Kvdbil

Vägledande förnyare inom e-handel med begagnade bilar, lätta lastbilar, maskiner, tunga fordon och fritidsfordon. Kvdbil arbetar för att fordonsaffären ska vara så enkel som möjligt för dig som kund – oavsett om du säljer eller köper genom oss.

Kvdbil är en utav Sveriges största digitala aktör med begagnade fordon, årligen säljer vi runt 26 000 maskiner och fordon. Våra kunder, som är privatpersoner, företag och myndigheter både säljer och köper bilar, lätta lastbilar, tunga fordon, maskiner och fritidsfordon genom oss.

Vi testar, värderar, fotograferar och beskriver alla bilar innan de läggs upp till försäljning via auktion eller till ett fast pris på kvd.se. För maskiner och tunga fordon erbjuder vi även På plats-försäljning, för att underlätta försäljningen. I KVD-koncernen ingår även Sveriges ledande bilvärderingsbolag Bilpriser med värderingssajten bilpriser.se.

Vi på Kvdbil tar hand om hela din affär när du ska sälja ditt fordon, du slipper allt jobb och får pengarna på kontot. Och för våra köpande kunder hjälper vi till med allt pappersarbete och erbjuder fördelaktiga billån, garantier och försäkringar.

Hela köp- och säljprocessen är transparent, båda parter kan följa budgivningen i realtid och omedelbart se när ett nytt bud läggs. På så vis gör vi på Kvdbil affären enkel, riskfri och lönsam för våra kunder.

Vår historia

Kvdbil grundades år 1991 som Kvarndammen med fyra anställda. Idag arbetar över 180 personer på Kvdbil och vi förmedlar årligen 26 000 bilar.

 • 1991: Kvdbil grundas under namnet Kvarndammen, av fyra konsulter vars affärsidé var att, i ett samhälle i ekonomisk kris, hjälpa finansbolag och banker att sälja ut befintliga leasingbilar samt att ta hand om återtag, värderingar och försäljning av konkursbon. Verksamheten var vid denna tidpunkt fokuserad på Västsverige.

 • 1994: Verksamheten expanderar och nu erbjuds företag och myndigheter över hela landet dessa tjänster. Offentliga auktioner hålls varje vecka i lokaler i Kungälv.

 • Sent 1990-tal: Allt fler bilar säljs på auktion och en hemsida skapas där listor på auktionsbilarna publiceras.

 • 2000: Nu gör man det möjligt för potentiella köpare att via nätet lägga förhandsbud på auktionerna.

 • 2007: Samtliga objekt som säljs genom KVD säljs nu via nätauktioner och 60 procent av företaget köps nu upp av Sjätte AP-fonden. Fler anläggningar för mottagning och leverans av fordon öppnas runt om i Sverige och kvd.se har nu närmre 200 000 unika besökare varje vecka.

 • 2010: KVD köps av private equity-bolaget Ratos. Allt fler fordon går på export och nu lanseras också kvdauctions.com, som riktar sig till köpare utanför Sveriges gränser.

 • 2017: KVD byter namn till Kvdbil

 • 2018: Smart 365 Software AB blir en del av KVD-koncernen. Bolaget bildades dock redan fyra år tidigare med grundidén om att skapa revolutionerande förutsättningar för hur man arbetar administrativt inom fordonsbranschen med så som inköp, försäljning, ägarbyten och annonsering. Smart 365 agerar som ett eget bolag men har ett nära samarbete övriga koncernbolag.

 • 2020: Kvdbil lanserar sin nya hållbarhetsstrategi som syftar till att verka för ett hållbart samhälle genom att skapa ett hållbart företag med hållbara medarbetare. Detta innebär bland annat att bolaget ska arbeta aktivt för att kontinuerligt minska sin klimatpåverkan genom att ha en hållbar affärsmodell som bidrar till minskade koldioxidutsläpp och som främjar en effektiv och cirkulär samhällsekonomi. Kvdbil ska även arbeta aktivt för att skapa hållbara medarbetare - dvs som tar ansvar för sitt och samhällets välmående genom att göra kloka val som bidrar till att minska klimatpåverkan.

 • 2021: KVD-koncernen köper Forsbergs, Nordens största husbils- och husvagnsförsäljare.

 • 2023: Systerbolaget Kvdpro, som säljer maskiner och tunga fordon, blir en del utav Kvdbil. Från och med nu samlas bredare expertis och fordonsutbud under ett och samma tak på kvd.se: bilar, lätta lastbilar, maskiner, tunga fordon och fritidsfordon.

Kultur och värderingar

Vi är en samverkade och kunddriven organisation som ska präglas av att vi är:

 • Nytänkande

 • Omtänksamma

 • Drivande

 • Enkla

Vi jobbar hårt för att uppnå våra mål och vi tar hand om varandra. Vi vet att det är viktigt att nå resultat. Och vi når bättre resultat om vi också har roligt på jobbet!

Bolagsstyrning och styrelse

Kvdbil verkar inom affärsområdena försäljning genom auktion och värderingsverksamhet på internet. I KVD-koncernen ingår marknadsplatsen Kvdbil samt värderingsföretaget Bilpriser och husbils- och husvagnsförsäljaren Forsbergs Fritidscenter. KVD-koncernen ägs sedan 2010 av Ratos, en nordisk börsnoterad bolagsgrupp.

Styrelse

Anders Slettengren, Ordförande

Jacob Landén, Ordinarie ledamot

Magnus Ulfsparre, Ordinarie ledamot

Fredrik Wilcken, Ordinarie ledamot

Företagsledning

Jan Krepp, CEO

Anders Warnhammar, CFO

Robert Larsson, Operation Manager

Helena Spiess, CIO

Daniel Odsberg, CCO

Åsa, FalckHR-chef

Jessica Jegermalm, Kommunkations- & hållbarhetschef

Peter Manhof, CMO

Christian Conradi, Business Development Manager

Ägare

Kvdbil ägs av Ratos, en nordisk börsnoterad bolagsgrupp.

Revisorer

Kvdbils bolagsstämma har valt det registrerade revisionsbolaget Ernst&Young till revisor för bolaget.

Code of Conduct

Läs Kvdbils Code of Conduct här

ContactIconKontakt