SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

rolls-royce-logo

Begagnade Rolls-Royce till salu – Köp via auktion eller till fast pris

Du hittar många Rolls-Royce på våra bilauktioner. Har du tid med allt det innebär att sälja eller köpa en Rolls-Royce privat? Om svaret är nej skall du låta Kvdbil sköta hela ruljansen för dig. Många jobbiga moment med att sälja din begagnade Rolls-Royce slipper du genom att låta Kvdbil ta hand om allt. Vi fixar bl.a. in- och utvändig tvätt, visning av din bil till intresserade spekulanter inklusive en utförlig och pålitlig fordonstest, marknadsföringen, hela försäljningen, ägarbyte och leverans till den nya ägaren samt snabb och säker överföring av köpeskillingen till ditt konto.

0 st
SortIcon
Rekommenderad
find car

Din sökning gav tyvärr inget resultat.

Men håll ut, vi får varje vecka in hundratals nya, begagnade bilar. Skapa en bevakning så missar du inte när bilen du letar efter har publicerats.

Du ser nu 0 av 0 träffar

Det finns få bilmärken, om ens något, som symboliserar exklusivitet så som Rolls-Royce gör. Vem har inte hört liknelsen ”klockornas Rolls-Royce” eller ”motorbåtarnas Rolls-Royce”? Idag ägs Rolls-Royce av tyska biltillverkaren BMW men historien om det anrika brittiska fabrikatet tog sin början under det tidiga 1900-talet då Charles Stewart Rolls och Frederick Henry Royce började tillverka personbilar.

I sin födelse tillverkade märket endast bilar men började sedan utveckla bland annat marinmotorer och propellrar. De allra flesta som flugit idag har burits fram genom luften av moderna jetmotorer signerade Rolls-Royce i såväl västerländska som ryska flygplansmodeller. Signifikant för Rolls-Royce är att bilmodellerna alltjämt tillverkats i väldigt små volymer och det var inte förrän introduktionen av Silver Shadow-modellen som volymerna blev större då bilmodellen tillverkades i över 30 000 exemplar över en tidsperiod om 20 år, mellan åren 1965 - 1980. Historien om Rolls-Royce är en saga med både upp- och nedgångar.

Företaget har varit ekonomiskt ansträngt under många perioder. I slutet av 1960-talet började läget bli akut och företaget försattes i konkurs år 1973 men rekonstruerades och köptes senare upp av brittiska flygplanstillverkaren Vickers år 1980. Det moderna Rolls-Royce som vi idag känner det tog sin form i mitten av 1990-talet när ett gemensamt utvecklingsprogram med BMW sjösattes. Den första modellen presenterades år 1998, Silver Seraph, och bestyckades med BMW:s V12-motor. En konstruktion, som till skillnad från samtida Mercedes-Benz V12-motor (dess närmaste konkurrent), tog ut betydligt lägre effekt och använde sig av enkel överliggande kamaxel och två ventiler per cylindrar. Men detta bidrog till betydligt lägre emission, driftkostnader och bränsleförbrukning. Erkännandet för tekniken dröjde inte länge och motorn blev vald till ”International Engine of the Year” år 1999 av en jury bestående av motorjournalister världen över varav ett av de starkaste argumenten var just imponerande låga förbrukningssiffror för motorns storlek och prestanda.

Det var vid denna tidpunkt märket Rolls-Royce åter blev en spelare att räkna med i sin smala klass av mycket påkostade och dyrbara lyxbilar. Jämförbara bilar är inte många till antalet men Mercedes-Benz genomförde i början av 2000-talet en stor satsning på att återuppliva Maybach som en direktkonkurrent till Rolls-Royce och Bentley. Maybach fick mycket goda recensioner av journalistkåren men det blev en satsning som inte föll väl ut och märket lades sedermera ned. Den totala försäljningen av bilar från Rolls-Royce har stadigt ökat under 2000-talet med ett enda undantag - finanskrisen år 2009. År 2005 såldes 796 bilar och år 2018 var antalet upp i 4107 stycken. Då har också modellprogrammet breddats avsevärt och man tillverkar numera sedaner med fyra dörrar, cabrioleter, SUV, och kupémodeller.

Köpa begagnad Rolls-Royce

Om du ska köpa en begagnad Rolls-Royce så har du hittat rätt. Vi på Kvdbil har ett stort utbud av Rolls-Royce till försäljning vilket ger dig en stor valmöjlighet. När du köper en begagnad bil genom oss kan du känna dig trygg i att den är noggrant testad av våra fordonstekniker. Vi erbjuder också hemleverans där du kan provköra din nyinköpta bil i lugn och ro. Om du vill finansiera ditt köp genom ett billån kan vi hjälpa dig med det också – vi tar hand om allt.

Sälja begagnad Rolls-Royce

Är du ute efter att sälja en begagnad Rolls-Royce? Då har du hittat rätt. Vi på Kvdbil tar hand om hela affären när du säljer din Rolls-Royce. Om du vill kan vi hämta bilen hemma hos dig. Sedan värderar vi bilen samt tvättar, fotograferar och marknadsför den åt dig. Därefter säljer vi din bil genom vår marknadsplats. Få uppskattat försäljningspris på din begagnade Rolls-Royce här.

ContactIconKontakt