SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

ferrari-logo

Begagnade Ferrari till salu – Köp via auktion eller till fast pris

Vi på Kvdbil hjälper dig sälja din Ferrari. På våra auktioner förra året sålde vi 26 000 bilar varav drygt 100 stycken av dessa var av märket Ferrari. Att göra det enkelt och smidigt att sälja din Ferrari, det kan vi på Kvdbil. Vi sköter allt med att sälja din Ferrari, från att ta hand om fordonstest, in- och utvändig tvätt, marknadsföring, visning för potentiella köpare, försäljning, ägarbyte, utbetalning av dina pengar och leverans till bilens nya ägare. Vill du istället köpa en Ferrari gör vi på Kvdbil det lätt för dig att välja bland ett stort utbud av Ferrari då vi säljer många begagnade exemplar på våra auktioner varje år.

0 st
SortIcon
Rekommenderad
find car

Din sökning gav tyvärr inget resultat.

Men håll ut, vi får varje vecka in hundratals nya, begagnade bilar. Skapa en bevakning så missar du inte när bilen du letar efter har publicerats.

Du ser nu 0 av 0 träffar

Ferrari. Namnet för tankarna till racing och prestige. Och inte minst till Italien och dess sinne för design. Märket med hästen grundades år 1939 av Enzo Ferrari och hade då nära släktskap med den italienska tillverkaren Alfa Romeo. Personbilstillverkningen startade år 1947 med sportbilen 125 S som hade en V12-motor med i dagens mått mätt blygsam effekt om totalt 118 hästkrafter. Tillsammans med välbalanserat chassi och väghållning räckte det för att bli en succé på racingbanan och i den traditionen har Ferrari fortsatt. Endast tre exemplar nådde marknaden och 1960 var antalet sålda Ferrari-modeller över 300.

Märkets exklusivitet har behållits tack vare låga produktionssiffror och höga inköpspriser vilket också lett till goda marginaler för märket. Det var på 1980-talet, med 308/328 samt den mycket dyrare och effektstinna Testarossan, som Ferrari började säljas i större volymer om flera tusental till antalet. Den sistnämnda modellen är än idag en av de vanligaste Ferrari-modellerna och har under 2010-talet närmast dubblat sitt värde i likhet med flertalet andra modeller.

Den närmsta konkurrenten både då och nu är Lamborghini (och till viss del Maserati som Ferrari idag äger) vilka också produceras i de annars sömniga trakterna kring Modena. I likhet med flertalet andra lyx- och sportbilsfabrikat fick även Ferrari sin beskärda del av problem under börskraschen i slutet av 1980-talet med beställningar på bilar som senare blev avbokade. Det skulle dröja till mitten av 1990-talet med modeller som V8-försedda 348 och den fyrsitsiga 456:an med V12-motor innan Ferrari tog tillbaka produktionen till 1980-talets nivåer. Värt att reda ut är de olika bokstavskombinationerna efter sifferkombinationen. ”M” innebär en modifierad version av ursprungsmodellen, inte en helt ny modell, liksom GTO. GTS betyder öppen bil, alltså cabriolet, och kan även betecknas ”Spider”. GTB är i sin tur kupémodeller men täckta, det vill säga utan öppet tak. Idag är Ferrari börsnoterat på New York-börsen och är separerat från ägaren Chrysler/Fiat. Introduktionen blev en stor framgång för märket och börskursen utvecklades snabbt från introduktionskursen. Bilarna tillverkas fortfarande på fabriken i Maranello, norra Italien, sedan produktionsstarten på 1940-talet. Det allra vanligaste färgvalet är även idag, inte helt oväntat, den racingröda ”Rosso Corsa”.

Köpa begagnad Ferrari

Om du ska köpa en begagnad Ferrari så har du hittat rätt. Vi på Kvdbil har ett stort utbud av Ferrari till försäljning vilket ger dig en stor valmöjlighet. När du köper en begagnad bil genom oss kan du känna dig trygg i att den är noggrant testad av våra fordonstekniker. Vi erbjuder också hemleverans där du kan provköra din nyinköpta bil i lugn och ro. Om du vill finansiera ditt köp genom ett billån kan vi hjälpa dig med det också – vi tar hand om allt.

Sälja begagnad Ferrari

Är du ute efter att sälja en begagnad Ferrari? Då har du hittat rätt. Vi på Kvdbil tar hand om hela affären när du säljer din Ferrari. Om du vill kan vi hämta bilen hemma hos dig. Sedan värderar vi bilen samt tvättar, fotograferar och marknadsför den åt dig. Därefter säljer vi din bil genom vår marknadsplats. Få uppskattat försäljningspris på din begagnade Ferrari här.

Ferrarimodeller

ContactIconKontakt