SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

tesla-logo

Begagnade Tesla Model 3 till salu – Köp via auktion eller till fast pris

Att äga en begagnad Tesla Model 3 kan vara ett intressant alternativ för dig som är ute efter en elbil med prestanda och innovativ teknik. Det här är en bil som sedan lanseringen år 2019 har skapat rubriker och förväntningar. Målet från Tesla var att göra elbilen tillgänglig för fler, men priset klassar fortfarande bilen i en högre prisklass. Så vad får man då när man väljer att köpa en begagnad Tesla Model 3? 

När man tittar på begagnade alternativ av Tesla Model 3 bör man vara medveten om att bilen lanserades med flera olika versioner. Två du kan stöta på är Performance-modellen som hade ett grundpris på 767 000 kronor vid lanseringen och Long Range-versionen som då var något billigare. Sedan dess har också den bakhjulsdrivna Tesla Model 3 Standard range RWD samt standard range plus  Rear-Wheel Drive släppts på marknaden. Trots en betydande kostnad vid nyköp, kan priset på en begagnad Tesla Model 3 vara mer tillgängligt, utan att kompromissa med bilens kvaliteter. 

16 st
SortIcon
Rekommenderad

Du ser nu 16 av 16 träffar

Tesla Model 3 räckvidd och prestanda

Tesla Model 3 stoltserar med en imponerande räckvidd: 49 mil för Standard Range Rear-Wheel Drive, 53 mil för Performance-versionen, 56 mil för Long Range vid optimala förhållanden. Men i verkligheten, under tester i kallare temperaturer, kan du förvänta dig från runt 35 mil på en laddning. Det här är ändå en räckvidd som placerar Model 3 bland de bättre elbilarna på marknaden.

Performance-modellen kan accelerera från 0 till 100 km/h på bara 3,5 sekunder, och har en toppfart på 250 km/h. Så även om du letar efter en begagnad variant är chansen stor att prestandan fortfarande är att räkna med.

Tesla var först ut med att digitalisera användarupplevelsen av en bil. Även i Tesla Model 3 har de satsat på en minimalistisk förarmiljö där en stor pekskärm på 15 tum ersätter traditionella knappar och reglage.

Konkurrensen - Tesla Model 3 jämfört med andra elbilar

Tesla Model 3 har uppmärksammats för sin design och teknik, men hur står den sig mot konkurrenterna? Bland begagnade elektriska bilar i samma storlek finns flera alternativ med bra räckvidd och prisvärde. Priset på en begagnad Tesla Model 3 kommer naturligtvis att variera beroende på bilens ålder, skick och miltal men Model 3 är känd för god prestanda och en solid konstruktion, vilket kan innebära att även en bil med några år på nacken fortfarande levererar starka köregenskaper och hög tillförlitlighet.

Äga en begagnad Tesla Model 3

Är du intresserad av teknik och hållbarhet samtidigt som du uppskattar att köra en bil med hög prestanda, kan en begagnad Tesla Model 3 vara bilen för dig. Ska du slå till på en Model 3 bör du titta på bilens aktuella skick, och kom ihåg att även en begagnad Tesla kommer med innovativ teknik som automatiska uppdateringar och tillgång till Teslas supercharger-nätverk.

Faktum är att upplevelsen av att köra en Model 3 inte har tonats ned trots att modellen funnits ute på vägarna några år. Model 3 ger en körupplevelse som är svår att jämföra med andra bilar i samma klass, och genom att välja en begagnad modell kan du få tillgång till denna unika upplevelse till en lägre kostnad. Med Tesla Model 3 får du en tekniskt avancerad bil som fortsätter att imponera och leverera även som begagnad.

ContactIconKontakt