Alfa Romeo

Sälja din Alfa Romeo?

Begagnade Alfa Romeo till salu – Köp via auktion eller till fast pris

Att köpa en Alfa Romeo är för många förknippat med att köpa glädje på fyra hjul. Det är en biltillverkare som producerat personbilar, vilka många anser har "fina linjer", sedan början av 1900-talet. Bilarna är en vanligare syn på vägarna i södra Europa men märket har också i perioder haft större försäljningssiffror i Skandinavien. Några vanliga begagnade Alfa Romeo-modeller som finns att köpa på den svenska marknaden från förr är 164 och Spider. Idag är sedanen Giulia den vanligaste modellen i Sverige.

FixedPriceIconAlfa Romeo till ett fast pris
  AuctionIconAlfa Romeo på auktion

   Alfa Romeo eller ALFA som vi känner till företaget är en italiensk biltillverkare som har producerat bilar sedan 1910.

   En av det första bilarna som företaget någonsin producerade är modellen ALFA 24 HP som hade enbart 24 hk. Mycket har hänt sedan första ALFA 24 HP lanserades och företaget har hunnit skapa en rad olika ikoniska modeller. Några av dessa bilar är bland annat modellerna Alfa Romeo 1900, 1600, Spider Duetto, Giulietta, Giulia och 75. Alfa

   Romeo har länge varit kända för att skapa sportiga bilar med en klassik italiensk design som har gjort biltillverkaren känd runt om i världen. Alfa Romeo har även hunnit skapa sig ett respekterat namn inom olika motorsportssammanhang med en rad olika titlar bakom sig, bl.a. den första GP World Championship. En stor förändring inom företaget skedde 1986 då Alfa Romeo, som ägts av italienska staten sedan 1932 blev uppköpta av FIAT- koncernen.

   I dagens utbud av modeller i Sverige hittar man bland annat modellen Stelvio som är inom SUV segmentet och i samma klass som BMW X3 samt Audi Q5. Försäljningsmässigt i volym är det de lite mindre bilarna som säljer bäst och inom den viktiga Golfklassen hittar man modellen Giulietta. En annan modell är mellanklass-modellen Giulia som konkurrerar med bland annat BMW:s 3-serie. Modellerna 4C och 4C Spyder är Alfa Romeos sportigaste modeller som kännetecknas av italiensk design med sina vackra drag och höga prestanda.

   Bilmärken på Kvdbil

   ContactIcon
   Kontakt