Fiat

Sälja din Fiat?

Begagnade Fiat till salu – Köp via auktion eller till fast pris

Biltillverkaren Fiat har sina stora volymer långt från Europas marknader men erbjuder en rad intressanta modeller även i Sverige. Att köpa begagnad Fiat i Sverige innebär för många modellen 500 men det finns även en rad andra intressanta begagnade Fiat-modeller till salu att botanisera bland. Vi på Kvdbil hjälper dig sälja din Fiat. På våra auktioner förra året sålde vi 26 000 bilar varav drygt 200 stycken av dessa var av märket Fiat. Italienska biltillverkare är kände för bilar i spännande former, oavsett prisklass.

Fiat är ett av Italiens mest kända varumärken och den största tillverkaren av personbilar i hemlandet. I Sverige har märket en mer blygsam marknadsandel och i vissa världsdelar, vart märket inte har någon försäljning, är det känt som lågvolymtillverkaren Ferraris ägare.

Kanske mindre känt är att en av märkets allra viktigaste marknader är Brasilien vart en stor del av produktionen är förlagd i nutid. Fiat har numera den största marknadsandelen i landet och är stora även på andra sydamerikanska marknader. Historien tog sin början redan 1899 med personbilstillverkning och i början av 1900-talet listades företaget på Milanobörsen vilket gör Fiat till ett av de äldsta börsnoterade bolagen i Italien. Till år 1910 var företaget marknadsledande i hemlandet och det är en position som hållit sedan dess.

En av framgångsfaktorerna bakom Fiat var att märket tidigt (efter andra världskriget) insåg potentialen i att producera mindre bilar som var kostnadseffektiva att både tillverka och för kunden att äga och köra. Andra världskriget sänkte många europeiska länders finanser och hushållens ekonomier var minst lika ansträngda under många år efter befrielsen. Då lanserade Fiat en bil som skulle komma bli helt synonym med märket och tiden - Fiat 500, den viktigaste modellen än idag, gjorde debut redan år 1957 och blev sedermera en konkurrent till brittiska Mini Cooper. Modellen mätte under tre meter i längd och prisades för sina egenskaper i stadskörning i italiensk trafik där utrymmena var trånga och många vägar smala. Andra mer kända modeller från Fiat här i Sverige är Fiat Panda som numera är nedlagd samt den större Fiat Freemont, baserad på amerikanska Dodge Journey.

Bilmärken på Kvdbil

ContactIcon
Kontakt