SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Begagnade elbilar hos Kvdbil

Köp en begagnad elbil via budgivning på auktion eller till ett fast pris. På Kvd.se hittar du eldrivna bilar från välkända bilmärken som Tesla, Audi, Skoda, Citroen, Volkswagen, Mercedes och många fler. Vi erbjuder flexibla finansieringsalternativ som bland annat företagsleasing, månadsbetalning och billån. 

134 st
SortIcon
Rekommenderad

Du ser nu 20 av 134 träffar

Fördelar med att köpa elbil

En begagnad elbil är ett modernt och hållbart transportalternativ. Elbilar är kända för sin förmåga att minska utsläppen av växthusgaser och kan drivas med förnybar energi, vilket inte bara minskar din påverkan på miljön utan kan även leda till förmånliga fordonsskatter.

Elbilar kräver generellt mindre underhåll jämfört med konventionella bensin- eller dieselbilar och ger dig en tystare och smidigare körupplevelse. Dessutom är det ofta mer ekonomiskt att ladda en elbil än att tanka en bensindriven bil. Laddning är enkel och bekväm, oavsett om det görs hemma med en laddbox eller vid offentliga laddstationer som finns spridda över hela Sverige och Europa.

Om du överväger att köpa en elbil, läs vår artikel [4 tips för att köpa en begagnad elbil] för att få värdefulla insikter inför ditt elbilsköp.

Vad kostar en begagnad elbil?

Priset på begagnade elbilar varierar beroende på märke, modell och prestanda. Utbudet är stort med allt från kompakta stadsbilar till rymliga familjebilar och exklusiva lyxmodeller. De mest prisvärda begagnade elbilarna kostar vanligtvis från 250 000 kronor till 400 000 kronor. För premiumalternativ kan priset överstiga en miljon kronor eller mer.

Läs mer om bra och billiga elbilar i vår artikel [Elbilar - Vilka är billigast och bäst på marknaden?].

Laddningsmöjligheter för elbilar

För att ladda din elbil finns det flera alternativ att tillgå. Den mest kostnadseffektiva metoden är att installera en laddbox hemma i ditt garage eller på uppfarten. Med denna metod faktureras du vanligtvis per kWh (kilowattimme) för den el du förbrukar, i enlighet med ditt elavtal.

Offentliga laddstationer blir alltmer tillgängliga och återfinns på platser som restauranger, matbutiker och köpcentrum. Laddstationernas effektnivå brukar vanligtvis variera mellan 22 kW och 150 kW. Priset för elbilsladdningen skiftar mellan olika aktörer på marknaden, där vissa erbjuder gratis laddning, men det vanligaste är att laddstationerna tar ut en avgift baserad på energiförbrukningen. Avgiften kan även variera beroende på operatör och region.

Om tiden är knapp finns det snabbladdningsstationer. Snabbladdning brukar klassificeras vid effekter över 43 kW och är en betydligt snabbare laddningsprocess som kan vara något dyrare. 

Räckvidd för elbilar

Elbilars räckvidd varierar beroende på batterikapacitet, väderförhållanden och körförhållanden. Idag tillverkas många elbilar med räckvidder upp emot 500 kilometer innan man behöver ladda igen. Laddningsteknologin har också kommit långt och många bilar kan idag ladda upp till 80% av batteriet på endast en halvtimme. Genom att investera i en begagnad elbil med en räckvidd som passar dina behov, kan du känna dig trygg med att du når dina destinationer utan problem. 

Sälj elbilen via Kvdbil

Äger du en elbil som du skulle vilja sälja? Vi hjälper dig gärna med hela processen, tryggt och enkelt. Vi är experter på bilförsäljning och erbjuder våra tjänster för både privatpersoner och företag.

Vi ger dig en träffsäker uppskattning av det förväntade auktionspriset för din begagnade elbil. Tillsammans fastställer vi även ett reservationspris, som representerar det lägsta pris du är villig att acceptera från en köpare.

Innan din elbil går till auktion ser vi till att den genomgår en noggrann tvätt, rengöring och omfattande tester. Vi ansvarar för att värdera, marknadsföra och sälja bilen på vår marknadsplats. Efter auktionen tar vi hand om alla administrativa detaljer som ägarbyte och transaktioner. Om några frågetecken skulle uppstå under försäljningen, är vi alltid tillgängliga för att hjälpa dig. 


Påbörja din försäljning genom att fylla i vårt kostnadsfria intresseanmälningsformulär
och låt oss ta hand om hela försäljningsprocessen av din begagnade elbil.

ContactIconKontakt