SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

  • ArtiklarNextIcon
  • ElbilarNextIcon
  • 4 tips till dig som ska köpa begagnad elbil

4 tips till dig som ska köpa begagnad elbil

20 juni, 2022

Sugen på att köpa en elbil på andrahandsmarknaden? Du är inte ensam - intresset för begagnade elbilar är stort. Här kommer tips till dig som ska köpa begagnad elbil!

1. Batteriet

Elbilsbatteriet är den viktigaste och dyraste delen. Kolla därför upp hur länge garantin gäller och att det finns skriftlig information kring batteriet. Det kan också vara bra att veta att batterigarantin ligger på 8-10 år för de flesta elbilsmodeller.

2. Kablar

Dubbelkolla vilka kablar som följer med i ditt köp. Om du inte får med dig alla kablar och sladdar du behöver till din begagnade elbil kan det bli en krånglig historia att ersätta dessa i efterhand.

– Det kan behövas lite efterforskning för att hitta rätt mellan olika amperestyrkor och om kabeln i fråga är tillämpad för 1-fas eller 3-fas, säger vår värderare Roger.

3. Räckvidden

Kolla upp vilken den faktiska räckvidden är innan du köper din bil. Om du får möjlighet att provköra bilen kan du se energiförbrukningen i olika situationer och på så sätt få reda på din egna räckvidd. Värt att ha i beaktning är att flera faktorer kan påverka den faktiska räckvidden. Bland annat kan räckvidden påverkas av temperatur, om vägen är torr eller ej, motorvägskörning och körsätt.

4. Sträckan

Pendlar du relativt korta sträckor på en daglig basis men behöver åka längre sträckor då och då? Då kan en laddhybrid, som både kan köra på el och fossildrivmedel, vara något för dig. Då kan du sköta det dagliga på el, men tanka bilen som vanligt med bensin när du kör längre.

- Men med det sagt, utvecklingen inom elbilar går som bekant snabbt. Med ett växande nätverk av laddstationer, snabbare laddare samt bilar som kan ta emot högre spänning kommer den eventuella problematiken med längre sträckor vara borta, spår Roger.

Elbilar ute just nu

Liknande artiklar

ElbilarVisa alla
Elbilar

Lista: Kommunerna med flest elbilar

26 februari, 2024

Elbilar

Svenskarnas förtroende för elbilar – Volvo före Tesla

20 februari, 2024

Elbilar

Så håller 10 vanliga elbilar sitt värde

22 januari, 2024

Elbilar

Google-sök avslöjar: Så har intresset för elbilar förändrats under den ekonomiska krisen

6 december, 2023

KöpguiderVisa alla
Köpguider

4 sätt att finansiera ditt bilköp

23 november, 2023

Köpguider

Billigaste bilarna att äga

20 september, 2023

Köpguider

Första bilen? Tänk på det här när du köper din första bil

27 juni, 2023

Köpguider

Bästa begagnade familjebilen

1 februari, 2023

ContactIconKontakt