Nyheter

Vi på Kvdbil älskar bilar och livet med bil - något vi såklart vill dela med oss till dig. Därför har vi samlat våra artiklar med bland annat nyheter från bilbranschen, tendenser på begagnatmarknaden, bilvård och mycket mer.

Tips till dig som ska köpa begagnad elbil

01
Sugen på att köpa en elbil på andrahandsmarknaden? Du är inte ensam - intresset för begagnade elbilar är stort.
4 tips inför köpet

Vilken partiledare är bäst bakom ratten?

01
Magdalena Andersson är bäst bakom ratten, om svenskarna själva får gissa. Men alla är inte lika övertygade.
Så rankas partiledarna som bilförare

Vilken är världens säkraste bil?

man kvinna bil orange ler
Finns det något som heter ”trygg bil”? Hur stor betydelse har det egentligen vilken bil du sitter i om olyckan skulle vara framme?
De säkraste bilarna

Bonus malus 2022 & 2023

gata sthlm 1200x620
Höjd malusskatt och slopad bonus för laddhybrider föreslås.
Få koll på bonus malus

Att tänka på vid köp av bilbarnstol

DSC 0134
Det är mycket att tänka på när man nyss har blivit föräldrar. Och en av de första, och viktigaste, sakerna är att se till att det nyfödda barnet åker säkert i bilen.
Så hittar du rätt

Så gör du ett bra bilköp

kopa-bil-testad-bil-500x313
Behöver man ett köpekontrakt när man köper bil? Ska man köpa begagnad bil av bilhandlare eller ska man köpa bil privat? Detta och mer reder vi ut!
Guide till ett bra bilköp

Så kollar du bilens olja

OG oljebyte
Hur länge sedan var det du kollade oljenivån i motorn senast? Det bör man göra med jämna mellanrum. Och särskilt viktigt är det om du har en äldre bil som kanske inte regelbundet lämnas in på service.
OLjebyte - 8 saker att tänka på

Bilmodeller som kommer 2022

bil vag natt 1200x620
Det händer mycket inom bilindustrin och 2022 är inget undantag. Här listar vi sju heta modeller som kommer 2022!
Se 7 heta modeller 2022

Bilarna på våra bucket lists

bilar-bucket-list-1200x628-no-logo
Bilen som flest svenskar drömmer om är, något oväntat, en eldriven lyxbil som knappt har rullat ett år ute på vägarna.
Se hela listan här

Har du koll på Miljözon 2?

city-korsning-1200x620
Från och med januari 2020 fick kommuner rätt att införa miljözoner med klass 1, 2 eller 3 och snart skärps regelverket för miljözon 2. Hur påverkas du och din bil
Se förslaget här

Gör Billie Eilish dig till en säkrare bilförare?

Hardrock-1200x620
Var tredje svensk säger att en viss typ av musik kan få dem att trycka gasen i botten medan en annan typ av musik har en mer lugnande effekt. Se 5 farliga låtar

Guide: Tänk på det här när du köper din första bil

killar skateboard city 1200x620
Dags att köpa första bilen? Kul! Här är vår bästa köpa-bil-guide med allt du behöver veta. Läs vår guide

Höstfixa bilen och kör säkert

Familj-h st-bil-1200x620
Är du och din bil redo för hösten? Förutom att detta är årstiden då mörkret gör intåg är det nu frosten kommer, älgjakten kör i gång och solen kan blända som mest. Här delar vi med oss av tips för hur du tar hand om bilen och kör säkert på hösten. Läs våra bästa tips

Svenskarna avslöjar sina pinsammaste bilmissar

OG nyheter vanliga misstag 1200 x 620
Från att tappa bort bilnyckeln till att tanka med fel bränsle och att råka få med bilnyckeln i tvättmaskinen. Har du gjort något av detta? I så fall är du verkligen inte ensam. Här avslöjar svenskarna sina biltabbar! Läs svenskarnas tabbar

Q2 2021: Högt tryck på att äga en bil

man-kvinna-bil-sommar-1200x620-no-logo
Att fler och fler semestrar på hemmaplan fortsätter att sätta sina spår i bilförsäljningen - försäljningen av begagnade bilar i Sverige ökade med 7,5 procent under andra kvartalet 2021. Läs mer här

15 idéer för den ultimata bilsemestern i södra Sverige

OG Kajsas guide 1200 x 628 Från salta kvällsbad i Falkenberg och färsk must i Skåne till en liten italiensk restaurang du bara inte får missa om du svänger förbi sommarstaden Sölvesborg. Passa på att inspieras inför sommarens alla roadtrips!
Läs vår roadtrip-guide

6 bästa apparna för bilsemestern

OG appar nyheter 1200 x 628 Planerar du en sommar på vägarna? Med de rätta apparna kan bilsemestern bli både rolig och bekväm. I vår topplista hittar du appar som underlättar planeringen men också gör själva resandet härligt.
Läs hela guiden

Så håller du barnen säkra och svala i bilen i sommar

OG Axkid 1200 x 628 Även i år känns hemester som det självklara valet för många. Det betyder att allt fler kommer att ta med sig familjen för att upptäcka Sverige med bilen. Men hur reser man egentligen på ett tryggt och säkert sätt med barn i bil och vad behöver man tänka på?
Läs våra bästa tips

Bilsemester med hund - det här gäller

OG Hund i bil 1200 x 628 Hemmajobbandet har gjort att intresset för att skaffa hund ökat explosionsartat, visar statistik från Svenska Kennelklubben och Jordbruksverket. Innan ni sätter er i bilen finns det dock några regler du bör känna till.
Få koll på läget

Hyra, dela eller köpa sommarbil – vad är mest ekonomiskt?

OG sommarbil utan text 1200 x 628 Sugen på att ha bil över sommaren? Då kanske du ska överväga att köpa i stället för att hyra. En kostnadskalkyl visar att det går att spara tusenlappar.
Läs hela jämförelsen

Guide: 5 prisvärda cabbar inför sommaren

OG Cab 1200 x 628 Coronapandemin har ökat intresset för cabrioleter. Gamla klassiker som BMW 3-serien, Mazda MX-5 och Porsche 911 är bara några av de modeller som blivit mer poppis. Här listar vi fem cabbar som erbjuder rolig körning för en rimlig peng.
Läs hela guiden

Köpguide: Bästa familjebilen för sommaräventyret

OG Familjebilar 1200 x 628 Varma månader ligger framför oss och det är läge att planera för årets bilsemester. Att välja destination och rutt är en sak, men att ha rätt bil för jobbet en annan. Här är familjebilarna som förhöjer upplevelsen på sommarens roadtrip.
Vi jämför 8 populära familjebilar

Svenskarna svarar att kvinnor är de bästa bilförarna

OG Kvinna i bil 1200 x 628 Vem kör bäst? Kvinnor i yngre medelåldern, svarar de personer vi frågat i en Sifo-undersökning. Och hur de själva kör? Utmärkt, svarar de flesta. I synnerhet männen ger sig själva höga betyg.
Läs mer om vad svenskarna tycker

Så förändras förmånsvärdet för vanliga bilmodeller

Hus-uppfart-gata-1200x620 Under 2021 kommer många förmånsvärden att bli högre jämfört med föregående år. Detta beror på att reglerna för bonus malus-systemet har justerats och att beräkningsmodellen för förmånsvärdet ändras. Vi har kikat på hur de vanligaste förmånsbilarna påverkas.
Se se hur de vanligaste bilmodellerna påverkas

Miljöreformerna bilägarna älskar - och hatar

OG skrotbil 1200 x 628 Heja skrotningspremier och laddinfrastruktur! Och nej tack till höjda drivmedelsskatter och högre parkeringsavgifter – så låter det om svenskarna får säga sitt.
Läs mer om vad bilägarna tycker här

Experten tipsar: så ska du ladda elbilen

chargenode-laddning-1200x620 När fler och fler köper laddbara bilar ökar naturligt behovet av tillgång till laddning. Samtidigt går teknikutvecklingen inom laddning framåt och fler aktörer dyker upp på marknaden. Vi tog oss en pratstund med en expert på ämnet!
Få tips om laddetikett och vett här

Därför ska du inte fultvätta bilen

OG Fultvätta 1200 x 628 Allt fler svenska bilägare uppger att de spolar av sina bilar hemma på uppfarten eller i garaget. Visst kan det kännas enkelt och ekonomiskt i stunden, men att "fultvätta" bilen hemma ger en negativ påverkan på miljön.
Så drabbas miljön av fultvätt

Är elbilen snart lika billig som bensinbilen?

OG Elbil bensin 1200 x 628 Utvecklingen går snabbt framåt kring bilbatterier och vissa menar att prisskillnaden mellan elektrifierade och fossildrivna bilar snart kommer att vara utraderad. Vi frågade Karl Wahlin, analytiker på vårt systerbolag Bilpriser hur han ser på frågan.
Läs om Karls analys för framtiden

Vi listar: Billigaste begagnade småbilarna att äga

OG Billigaste småbilarna 1200 x 628

Att leta bil är inte helt enkelt och visst är det mycket att ta hänsyn till och räkna på. För den som letar efter en mindre bil kan vi nu hjälpa till lite extra på vägen – vi har nämligen sammanställt en kostnadsanalys över de mest sålda småbilarna hos oss.
Läs mer och se hela listan

Så påverkas vanliga bilmodeller av nya bonus malus

bilmodeller-bonus-malus-1200x620 Förändringarna, som gäller för bilar som tas i trafik från och med 1 april 2021, gör att bonusen för elbilar höjs och att den maximala bonusen för laddhybrider blir lägre än tidigare. Dessutom får nästan alla andra nya bilar en högre straffskatt. Läs mer och se bilmodellerna

Tips: Tillvalen som höjer andrahandsvärdet på din bil

OG värdehöjande tillval 1200 x 628 Ja, vad är egentligen värt att betala lite extra för när det gäller bilen? Det kan vara svårt att veta vilka tillval som faktiskt blir gynnsamma rent ekonomiskt om du senare vill sälja vidare din bil. Vi tog ett snack med en av våra värderingsexperter!
Fem tillval värda att spana in

Nya bonus-malus: bonusen höjs – likaså straffskatten

OGbilar-gata-1200x600jpg Förändringarna som föreslagits gör att bonusen för elbilar höjs samtidigt som laddhybrider får mindre bonus än tidigare. Och alla andra nya bilar då? De får en högre straffskatt.
Så förändras bonus-malus 2021

Kvinnor bakom trendbrott för begagnade bilar

OG Kvinnor bryter trenden 1200 x 628 Under 2020 köptes allt fler begagnade bilar i Sverige, vilket bröt den nedåtgående trend vi tidigare sett. Bakom ökningen tros ligga ett ökat intresse att äga bil i spåren av coronapandemin. Och vilka var mest köpsugna? Jo, kvinnor i storstäder.
Så har bilköpen förändrats

Begpriserna stiger till nya nivåer

OG Rekordpriser 1200 x 628 Är du en av dem som under året köpt en bil för att kunna ta dig fram på ett mer "coronasäkert" sätt? Under 2020 växte intresset för att ha egen bil och många köpte bil för att ta sig fram på ett säkrare sätt i vardagen.
Läs mer om prisförändringarna

De 15 bästa svenska bilarna genom tiderna

OG Bästa svenska bilarna 1200 x 628
Sverige har en lång och stolt bilhistoria, men vilken av alla ikoniska modeller slår våra hjärtan hårdast för? Vi lät svenskarna själva lista sina topp 15. Och svaren på listan blev både väntade och aningen oväntade
Se hela listan

Intresset för att köpa elbil har fördubblats – på bara ett år

OG fler vill köpa elbil 1200 x 628 De laddbara bilarna kan snart ta över våra vägar, om svenskarna själva får välja. På bara ett år har andelen som säger att de nästa gång ska köpa en elbil dubblerats. Är du kanske en av dem?
Läs mer om resultatet

Vanligaste missarna vid köp av begagnad bil

OG vanliga missar 1200 x 628 Vet du vad du bör undersöka innan du köper begagnad bil privat? När svenskarna köper begagnad bil är det bara en av fem som kollar upp om säljaren är den som äger fordonet. Vad flest kollar? Däcken, serviceboken och eventuella lackskador.
Läs hela listan

Guide: 5 steg till en vinterrustad bil

OG vinterrusta bilen 2 Vilket djup ska det vara på vinterdäcken, hur slipper du igenimmade rutor och vad bör du alltid ha i bilen? För att underlätta för dig har vi skapat en guide för hur du vintersäkrar och vinterrustar din bil – i fem enkla steg.
Läs hela guiden

Bara en av tre positiv till att förbjuda nya bensin- och dieselbilar

OG Bensinbilar Regeringens planer på att förbjuda nya bensin- och dieselbilar år 2030 möter hårt motstånd. Drygt varannan ratar förslaget, en av fem är osäker och bara var tredje är positivt inställd.
Läs mer om undersökningen

Allt fler vill köpa begagnad bil

OG Mamma med barn 1200 x 628

Efterfrågan på ett eget fordon under den rådande pandemin har resulterat i att försäljningen av begagnade bilar slog rekord i tredje kvartalet. Jämfört med motsvarande kvartal i fjol såldes 8,4 procent fler bilar.
Läs mer om efterfrågan

Tips: Så kör du säkert i mörker

OG Mörkerkörning 1200 x 628
När dagarna blir allt kortare är mörkerkörning plötsligt en del av vardagen för många av oss. Har du koll på hur du kör säkert och hur du bör anpassa dina körvanor under vinterhalvåret? Vi har samlat våra bästa tips.
Ta del av våra tips

5 sätt att köpa och finansiera din nästa bil

OG Olika sätt att köpa bil 1200 x 628 Vi är alla olika, tänker olika och föredrar att göra saker på olika sätt - och så även när det kommer till hur vi köper bil, såklart. Därför erbjuder vi flera olika möjligheter när det kommer till hur du kan köpa, finansiera och bruka bil genom oss.
Ta del av våra 5 olika sätt

Guide: Billigaste miljöbilarna att äga

OG Billigaste miljöbilarna 1200 x 628 Sugen på att låta din nästa bil bli en miljöbil? Då tipsar vi dig om att inte stirra dig blind på varken sig prislapp eller bonus när vi snackar pengar, istället handlar det om att titta på bilens totala ägandekostnad. Här har vi rangordnat 19 vanliga miljöbilars TCO - från billigast till dyrast.
Läs hela guiden

Köpfest av begagnade bilar skapade försäljningsrekord

OG Begbilsrapporten 1200 x 628 Försäljningen av begagnade bilar ökade under årets andra kvartal. Efter en svagare inledning exploderade marknaden och avslutade med säljrekord, visar våra siffror på Kvdbil.
Läs mer om sommarens siffror

Rapport: Kraftig ökning av rattsurfare efter förbud

OG Rattsurfa 1200 x 628 Användandet av mobiltelefon under bilkörning har blivit allt vanligare efter att förbudet infördes. Innan lagen om mobilförbud trädde i kraft var det en av fyra som rattsurfade – nu är det en av tre.
Läs mer om undersökningen

Så håller du barnen glada i bilen i sommar

OG Barn i bilen 1200 x 628 Att bilsemestra ger dig inte bara frihet och många underbara minnen tillsammans med familjen, det innebär även många timmar i bilen – timmar som kan kännas särskillt långa för de minsta i familjen. För ett gladare humör i bilen i sommar delar vi våra fem bästa tips!
Läs hela guiden

Köparna är tillbaka på begagnatmarknaden

Preview Köparna tillbaka 1200 x 620 Den rådande pandemin slog hårt på många olika delar av samhället - vilket i sin tur fick priserna på begagnade bilar att falla, då de ekonomiska utsikterna plötsligt ändrades för många. Dock visar våra siffror att priserna inte bara har stabiliserats, utan även är på väg uppåt igen.
Läs mer om marknadsläget

Svenskarna splittrade om miljözoner

Preview miljözoner 1200 x 620 Ja eller nej till miljözoner? Det är en fråga som splittrar befolkningen, visar vår senaste Sifo-undersökning. I början av året infördes den första miljözonen av nya klass 2 på Hornsgatan i Stockholm och fler städer väntas följa efter.
Läs mer om undersökningen

Tips för en lyckad husvagnssemester

Preview sommar i Sverige 2 1200 x 620 Att passa på att njuta av det Sverige har att erbjuda är något vi gärna gör. Och vi gör det gärna i form av en roadtrip, såklart! Här kommer tre härliga & praktiska tips inför sommarens husbils- eller husvagnssemestern.
Läs våra tips här

Därför är det smart att privatleasa en begagnad bil

Preview Fördelar releasing 1200 x 620 Vill du vara redo att kunna byta bil när livet händer? Vill du slippa stora kontantinsatser och lån? Perfekt! Då är det dags att spana in vår tjänst Releasing - där du privatleasar en bättre, begagnad bil från endast 12 månader i taget.
Läs fler fördelar här

De städerna kör renast i Sverige

Preview 1200 x 620 laddbar bil Från norr till söder undersökte vi vilka av landets 20 största kommuner som har en bilfotta som släpper ut mest. Södertälje kör renast i landet och Nacka kör flest el- och hybridbilar – det blev resultatet av vår rapport Sverigebilen.
Läs mer om resultatet här

5 fördelar med att teckna billån genom oss

Preview 5 fördelar med billån Kvdbil Behöver du låna pengar till bilköpet? Du kan känna dig trygg i att vi dagligen hjälper våra kunder att teckna billån. Här litar vi fem fördelar med att teckna ditt billån genom oss på Kvdbil!
Läs om fördelarna här

Guide: Packa bilen rätt inför fjällresan

Guide packa bilen 1200 x 620 Det är inte alltid helt lätt att veta vad som behöver göras eller hur det ska packas innan du ger dig iväg ut på vägarna. Därför har vi skapat en guide med packningstips och saker som kan vara bra att ha med i bilen inför fjällresan.
Läs den kompletta guiden här

Fortsatt stigande priser för begagnade bilar

Fortsatt stigande priser 1200 x 620 Sedan det omdebatterade bonus malus-systemet infördes för nya bilar har både intresset och priset på begagnade bilar ökat. Fram till slutet av 2019 hade priserna stigit med nästan 30 procent och priserna steg med ytterligare 11 procent efter den 1 januari i år, då skatterna för nya bilar skärptes.
Läs mer om prisökningen här

Kvdbil slutar exportera miljöbilar

bilar-export-1200x620 Vi på Kvdbil har beslutat att inte längre bidra till att miljöbilar exporteras från Sverige. Detta då export av sådana bilar blivit ett fenomen som försvårar omställningen till en fossilfri fordonsflotta och påverkar den svenska biltrafikens klimatpåverkan negativt.
Läs mer om beslutet här

Bilmärket med nöjdaste kunderna

bilar-rad-1320x600 Volvo hamnar ofta i topp över de mest sålda bilarna. Men märket toppar inte när Sifo frågade vilket märke svenska bilägare är mest nöjda med. Se topplistan här

Varannan kan inte ladda elbilen hemma

ladda-elbil 1200x620 Fler och fler vill köpa elbil men få har möjlighet att ladda bilen hemma. Enligt en Sifo-undersökning har varannan person inte möjlighet att ladda bilen vid bostaden.
Läs mer om laddpunkter här

Billigaste bilarna för dig att äga

familj-uppfart-bagage-1200x600 Bensin, diesel eller laddhybrid, vad är bäst för plånboken? Oavsett om du ska köpa in en bil till företaget eller äga den som privatperson har du nytta av vår sammanställning över vilka så kallade familjebilar som är billigast att äga.
Se hela listan här

Ett år efter bonus malus - Bra betalt för begagnade bilar

di-tidning-artikel-webb2 De stora förändringarna på nybilsmarknaden med påföljande osäkerhet har medfört att marknaden för begagnade bilar är hetare än på länge, med kraftiga prisökningar som resultat.
Läs mer om prisrallyt här

Skattehöjning 2020 - Så påverkas vanliga bilmodeller

bil-gotland-spegelvand 1200x620 Många nya bilar som säljs efter 1 januari kommer att ha en högre fordonsskatt. Det beror på den nya mätmetod som införts, vilken ger en mer rättvis bild av hur mycket koldioxid som en bil släpper ut.
Se skattehöjningen för 10 vanliga bilmodeller här

Senaste nytt i bilsvängen – Leasa begagnat

familj-i-baklucka-bil OG-FB.jpg?h=250 Du behöver inte längre köpa din begagnade bil för att kunna köra den – du kan privatleasa den genom Kvdbil.se i stället. Vi kallar det Releasing. Tänk nytt, leasa begagnat.
Se prisuppskattningar för sex vanliga bilmodeller här

Byta företagsbilar? Tänk på detta!

bilar-rad-gata-1200x620 Det är mycket att tänka på när det kommer till företagets bilar. Vad för bilar ska vi ha, hur ser vår bilpolicy ut och dessutom, när dagen är inne, hur avyttrar vi bilarna på bästa sätt?
Läs våra tips här

Har du räknat på den totala kostnaden?

familj packar-1200x600 När du ska köpa bil är det många aspekter att ta hänsyn till. Har du redan valt bilmodell eller kanske rentav står och väger mellan några olika? Räkna på den totala kostnaden innan du bestämmer dig.
Vi berättar mer här

Tips inför budgivningen

tips-budgiving-1200x600 Tänker du på Emil i Katthult eller sommarutförsäljningar när du hör ordet auktion? Visst, logiken är densamma, men budgivningen på Kvdbil är i lite modernare tappning än så. Här får du tips på vägen inför ditt deltagande i en av våra budgivningar.
Se tipsen här

Volvo godkänner HVO100

bil-strand-1200x600.jpg?h=250 Efter tester med taxibilar ger nu Volvo klartecken till att köra nyare bilar på det fossilfria bränslet HVO100.
Läs mer om vilka modeller som godkänts här

Så lånar du enklast till bilköpet

man-vid-bil-1200x620 De flesta som köper en bil behöver låna pengar för att finansiera köpet. Men vilket alternativ som är bäst för just dig beror på vilka förutsättningar du har rent ekonomiskt. Hur mycket kan eller vill du betala kontant, hur hög är din lön och har du andra tillgångar av värde som exempelvis en bostad?
Läs hela guiden här

Vanligaste missarna vid köp av begagnad bil

man-bil-ipad-1200x620 Det är många detaljer som är viktiga att kontrollera när du köper en begagnad bil och köper du av en privatperson är din undersökningsplikt är omfattande. Tyvärr är det många som inte har gjort hemläxan ordentligt. När Kvdbil frågar svenskarna vad de faktiskt undersökt i samband med senaste begagnatköpet, är det förvånansvärt många som missar att kontrollera hur det ligger till – på nästan varje punkt.
Läs mer här

De mest attraktiva tillvalen

bil interior 1200x628 Går du i tankarna att köpa en ny bil? Glöm inte att titta på vad bilen har för tillval och utrustning. Både för din egen komfort och för att öka andrahandsvärdet vid en eventuell försäljning.
Se de mest attraktiva tillvalen här

Män allt mer sugna på elbil

elbil 1200x628 Att män är vara större miljöbovar än kvinnor är något du kanske har hört genom åren. Men här är en nyhet som går på tvärs med den devisen: nu vill fler män än kvinnor skaffa elbil inom de närmsta tre åren.
Läs mer om undersökningen här

Bilar kommer och går men Volvo V70 består

v70 1200x628 Volvo V70 ligger många svenskar varmt om hjärtat. Och gammal kärlek rostar aldrig. Bilmodellen slutade att tillverkas för drygt två år sedan men fortsätter att vara den mest sålda begagnade bilen.
Läs mer om populära V70 här

Så har bilköpen påverkats av Bonus malus

backspegel 1200x620 Det har nu gått nästan exakt ett halvår sedan det nya skattesystemet för bilar, Bonus malus, infördes. Effekten kom omedelbart och slog mot nybilsförsäljningen medan marknaden för begagnade bilar fick se en ökad efterfrågan.
Läs mer om effekten av Bonus malus här.

Hur får jag bäst betalt för bilen?

Bäst betalt TJL nr 4

Vi tog frågan med oss till Henrik Littorin, vd på bilpriser.se. Det han inte vet om andrahandsvärden är inte värt att veta.
– Det sämsta tillvalet är förmodligen att inte göra tillval som man förväntar sig av fordonsklassen. Med det menar vi exempelvis exklusiva modeller från premiummärken med manuell växellåda och tygklädsel, så kallade ”tomhylsor", säger Henrik Littorin.
Läs mer om Henriks tankar om begagnatmarknaden här.

Soppatörsten upp och räckvidden ner

WLTP 1200x600.png?h=250 Den nya tuffare WLTP-körcykeln fyller bilregistret med nya spännande uppgifter. Men hur ska man jämföra gamla siffror mot nya?
Läs mer om WLTP här.

Så är vi som bilägare

elbil OG 1200x628 Kör du en kombi, vårdar din bil och ser den som en statussymbol? Då har du ett utmärkande ”svenskt” bilägande, i alla fall om man ska tro svenskarna själva.
Läs mer om vad som anses vara typiskt för svenska bilägare här

4 tips till dig som vill köpa elbil på andrahandsmarknaden

FB Tesla 1200x628px Inom fem år tror nästan varannan svensk att de kommer att äga en elbil, enligt en Sifo-undersökning.
Här kommer fyra tips till dig som är sugen på att köpa en begagnad elbil

Bilmusiken flest lyssnar till där du bor

masma49440 1200x628px FB Pop är den musikgenre som överlägset flest lyssnar på när de kör bil. På andra plats kommer hårdrock.
Läs mer om bilmusiken här

Bilen som ger dig högst status

bmw OG FB Ferrari, Lamborghini och Porsche är bilmärkena som toppar listan över bilfabrikat som är de största statusmarkörerna, enligt en undersökning. Bryr du dig mycket om att ha en hög status ska du däremot inte köra Volkswagen, Toyota eller Mini.
Läs mer om "högstatusbilar" här

Så förbereder du din bil inför vintern

FB og vinter 552x288 Att byta till vinterdäck är en självklarhet för de allra flesta när graderna börjar sjunka. Men det finns fler saker som du som bilägare kan behöva ha koll på innan vintern kommer.
Läs 6 tips för dig och din bil här.

Vinterdäckssäsongen är här

FB 1200x628px D3Q3530 Kylan börjar dra in över Sverige och plötsligt en morgon är det vinterväglag. För bilägare innebär det att vinterdäckssäsongen är här och det börjar dra ihop sig för att byta.
Kvdbil listar tips inför däckbytet och vad du kan tänka på om du byter själv

Din gamla bil – Klimatsmartare än en ny miljöbil?

FB og 552x288 Sommarens extremhetta och rekordmånga skogsbränder fick tankarna att vandra oroligt hos svenskarna – inte minst hos bilförarna – och en del uppger nu att de vill bidra genom att byta till en miljöbil.
Läs mer om hursommaren 2018 påverkade eventuella bilköp här

ContactIcon
Kontakt