SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

5 bästa apparna för bilsemestern

5 december, 2022

Med de rätta apparna kan bilsemestern bli både rolig och bekväm. I vår topplista hittar du appar som underlättar planeringen men också gör själva resandet härligt. För resan är väl ändå målet?

I topplistan hittar du något för alla kategorier: ruttplanering, övernattning, underhållning, smidighet, säkerhet, och så en bonus för dig med laddbar bil. Alla appar är kostnadsfria och tillgängliga för iOS och Android.

Topplista bästa apparna

1. Google maps

Förutom det uppenbara (smidig navigering och hjälpsam trafikinformation) är appen perfekt för att planera händelser kring din rutt. Var ska vi övernatta? Vilka lekparker kan barnen springa av sig i? Vilken sevärdhet får vi inte missa? Ställ in din rutt, sök på aktiviteter längs rutten och spara dem som stopp så får ni till den ultimata bilsemestern.

Tips! Vi upplever att det är något enklare att söka på aktiviteter längs rutten i desktop-versionen. Men spara rutten på ditt konto så kan du sömlöst justera den i telefonen, datorn eller på surfplattan.

2. Ställplatser

Letar du ställplats för husvagnen, camping för att tälta eller rastplats för fikastopp? Med tusentals ställplatser i Skandinavien och övriga Europa kan du enkelt hitta det som passar dig. Appens användare delar flitigt med sig utav sina erfarenheter i form av betyg och bilder. Du får även information om antal lediga platser och pris samt kan filtrera på faciliteter som exempelvis dusch, elektricitet, latrintömning, butik, sjönära eller om det är avgiftsbelagt.

3. Bimi Boo - Målarbok för barn

 Roliga mönster, glittriga pennor och färgglada burkar. Ja, det är bara några utav färgteknikerna som appen erbjuder och passar perfekt för att underhålla de små i bilen. Det finns över 100 bilder att färglägga. En del är gratis, men genom köp kan man utöka både bilder och färgtekniker.

Appen är reklam- och kostnadsfri, men kom ihåg att ställa in lösenkod för köp så att det inte råkar bli en dyr överraskning.

4. Flush

 Räck upp handen om du någon gång fått akut behov av toalettbesök under bilresan. Med den här appen hittar du många toaletter i din närhet, allt från rastplatser längs med vägen till närmsta fik i en ny stad. I appen finns över 200 000 toaletter och du kan direkt i appen se om de är avgiftsfria, handikappanpassade eller om de kräver lösenord. Appen fungerar även utan uppkoppling.

5. SOS Alarm

 Under semestertider är det många ute på vägarna samtidigt och risk för olyckor ökar. Med ett knapptryck kan du kontakta SOS Alarm och de får samtidigt koordinaterna för din position. Du slipper försöka förklara var du befinner dig och hjälp kan skickas snabbare. Många nyare bilar har en direktknapp för uppringning men långt ifrån alla bilar är ju nya. Appen är ju såklart även bra att ha till hands vid andra akuta fall.

Bonus: ChargeFinder

 Reser du med elbil? Med Chargefinder är det enkelt att planera dina laddstopp för rutten. Du kan bland annat filtrera på laddhastighet, gratis laddning och typ av laddare. Det är även enkelt att se pris och tillgänglighet för laddstationerna.

Liknande artiklar

BilsemesterVisa alla
Bilsemester

Semester i husbil eller husvagn: Tipsen för en lyckad semester

12 juni, 2024

Bilsemester

Nordens bästa roadtrip-sträckor listade

5 juni, 2024

Bilsemester

Resa med hund i bilen – det här gäller

15 maj, 2024

Bilsemester

Roadtrip i Norrland – sevärdheter du inte får missa

30 mars, 2023

ContactIconKontakt