SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Så håller du barnen säkra & svala i bilen i sommar

6 januari, 2022

Allt fler tar med sig familjen för att upptäcka Sverige med bilen. Men hur reser man egentligen på ett tryggt och säkert sätt med barn i bil och vad behöver man tänka på?

Rätt bilbarnstol för ditt barn

Först och främst, säkerställ att du har en bekväm och framför allt en säker bilbarnstol för ditt barn. En bakåtvänd bilbarnstol är, vare sig semester eller en kort resa till förskolan, upp till fem gånger säkrare än framåtvänt. Välj därför en bakåtvänd bilbarnstol som tillåter ditt barn att resa tryggt och bakåtvänt så länge som möjligt, gärna upp till 6-7 års ålder.

Håll bilen sval

Klimatet i bilen är viktigt för både humör och mående. Då barn är mer känsliga för värmeslag är det viktigt att barnet håller sig svalt. Här kan du självklart ta hjälp av bilens AC men det finns även tillbehör som hjälper ditt barn ytterligare att hålla sig svalt i bilbarnstolen så som sittdynor anpassade för sommarklimat eller en sommarklädsel som är svalare än bilbarnstolens egna tyg. Glöm heller inte solskyddet som du smidigt kan fästa på bilens rutor för att minska den starka solen för barnet och samtidigt hålla nere temperaturen.

Att resa med barn i bilen kan vara en utmaning. Pauser med frisk luft kan hjälpa!

Minska risken för åksjuka barn

En del barn upplever tyvärr åksjuka vid längre bilfärder. Några små men ack så viktiga tips för att undvika illamående är att hålla rätt temperatur i bilen, du kan även justera bilbarnstolens vinkel så att ditt barn sitter bekvämt, avslappnat och kan se ut genom fönstret. Dessutom kan en spegel hjälpa ditt barn att lyfta blicken vilket också kan minska illamåendet.

Men kom ihåg, för ditt barns säkerhet, använd endast tillbehör från erkända leverantör som både är testade och säkra! Tänk också på att undvika lösa föremål i bilen då de kan utgöra en fara vid en eventuell kollision.

Resan behöver inte vara lång

Ni behöver inte åka långt bort för att bilfärden ska kännas som ett äventyr! Det behöver inte var den längsta resan till det mest storslagna resmålet, kanske finns din semester bara runt hörnet? Och du… glöm inte packa med en god matsäck!

Liknande artiklar

BilsemesterVisa alla
Bilsemester

Semester i husbil eller husvagn: Tipsen för en lyckad semester

12 juni, 2024

Bilsemester

Nordens bästa roadtrip-sträckor listade

5 juni, 2024

Bilsemester

Resa med hund i bilen – det här gäller

15 maj, 2024

Bilsemester

Roadtrip i Norrland – sevärdheter du inte får missa

30 mars, 2023

GuiderVisa alla
Guider

Guide till operationell och finansiell leasing

24 april, 2024

Guider

Tips till dig som ska övningsköra

21 mars, 2024

Guider

Byta till sommardäck - så gör du ett däckbyte själv

11 mars, 2024

Guider

Tillvalen som höjer andrahandsvärdet på bilen

29 februari, 2024

ContactIconKontakt