SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

  • ArtiklarNextIcon
  • GuiderNextIcon
  • Tillvalen som höjer andrahandsvärdet på bilen

Tillvalen som höjer andrahandsvärdet på bilen

29 februari, 2024

Att köpa bil är en stor investering, och det är lätt att bli snurrig av alla tillval. Vilka tillval lyfter din bil? Vilka ger dig glädje i vardagen, och vilka ger ett bättre klirr i kassan när det är dags att sälja vidare? Vi tog en pratstund med en av våra värderare för att få koll på läget! 

– I regel finns vissa tillval som vi på Kvdbil ser är mer efterfrågade än andra på marknaden. Och vare sig du köper en fabriksny eller en begagnad bil är det bra att ha koll på vilka tillval som är värda att betala lite extra för – om du tänker på andrahandsvärdet, säger vår värderare Magnus Börjesson. 

1. Panoramatak

Det är inte bara vardagslyx att kunna se himlen ovanför, utan panoramatak är ett av de tillval som generellt lönar sig när du säljer bilen vidare. Det är något som inte syns alltför mycket på utsidan, men absolut ger en wow-faktor då du kliver in i bilen - och anses därmed värt att betala lite extra för. 

2. Sportpaket

Att välja rätt designpaket kan vara en god investering när du köper en bil. Vissa paket, som till exempel så kallade sportpaket, kan öka bilens värde vid en framtida försäljning. Sportpaket innebär ofta en visuell förvandling och den sportiga designen, med detaljer som spoiler, fälgar och kjolar, är det som oftast lockar köpare. Men det är inte bara utseendet som spelar roll. Sportiga utrustningspaket kan också innehålla funktioner som förbättrar bilens köregenskaper, till exempel sportigare fjädring. 

3. Dragkrok

En dragkrok står på mångas önskelista inför ett bilköp. Faktum är att du kan gå miste om en försäljning om din bil saknar den. Orsaken är mångsidighet. En dragkrok gör bilen redo för allt från släpvagnar och husvagnar till båtar och cykelhållare. Den ökar friheten och möjliggör nya upplevelser.

4. Apple Carplay eller Android Auto

Apple CarPlay, Android Auto och liknande system kopplar sömlöst ihop din smartphone med bilens display och gör bilkörandet mer bekvämt, säkert och underhållande. Du kan exempelvis svara på sms, ta samtal, navigera, spela musik eller lyssna på ljudböcker. Oavsett om du pendlar, kör långa sträckor eller bara vill ha en mer bekväm körupplevelse, kan Apple CarPlay, Android Auto och liknande system göra stor skillnad, och ökar därmed också andrahandsvärdet.  

5. Parkeringsvärmare

Slipp skrapa rutor och frysa i en kall bil! En parkeringsvärmare förvärmer din bil och ger en behaglig start på dagen. Den ökar komforten, sänker bränsleförbrukningen och höjer på så vis inför en försäljning bilens andrahandsvärde.

Liknande artiklar

GuiderVisa alla
Guider

Tips till dig som ska övningsköra

21 mars, 2024

Guider

Byta till sommardäck - så gör du ett däckbyte själv

11 mars, 2024

Guider

Guide: Backa med släp

19 oktober, 2023

Guider

Kör säkert på hösten - så tar du hand om bilen

4 oktober, 2023

ContactIconKontakt