• ArtiklarNextIcon
  • GuiderNextIcon
  • Tillvalen som höjer andrahandsvärdet på bilen

Tillvalen som höjer andrahandsvärdet på bilen

24 januari, 2023

Ja, vad är egentligen värt att betala lite extra för när det gäller bilen? Det kan vara svårt att veta vilka tillval som faktiskt blir gynnsamma rent ekonomiskt om du senare vill sälja vidare din bil. Vi tog ett snack med en av våra värderingsexperter för att djupdyka i frågan.

I regel finns vissa tillval som vi på Kvdbil ser är mer efterfrågade än andra på marknaden. Och vare sig du köper en fabriksny eller en begagnad bil är det bra att ha koll på vilka tillval som är värda att betala lite extra för – om du tänker på andrahandsvärdet.

– Det är vissa saker vi absolut märker att kunder efterfrågar lite extra och som därmed blir värdehöjande, säger Ossian, värderare på Kvdbil.

1. Panoramatak

Ja, inte bara är det lite vardagslyx att kunna ha himmelen ovanför, men panoramatak det är ett av de tillval som generellt lönar sig då du säljer vidare bilen. Något som inte syns alltför mycket på utsidan, men absolut ger en wow-faktor då du kliver in i bilen - och därmed anses värd att betala lite extra för av många.

2. Ljud som imponerar

Ljud med det där lilla extra blir mer och mer poppis. Och vi förstår varför! När det kommer till ljudsystem tipsar vi om att många specifikt dras till märken som Bose, Bowers & Wilkin eller Meridan.

Tips: Glid fram med Kvdbils cruisa-lista på Spotify

3. Inbyggd GPS

Trots att många idag har GPS i sina telefoner är ett integrerat navigationssystem fortfarande något som efterfrågas av många kunder. Därför kan det, även om du själv möjligen föredrar navigation direkt i mobilen, vara ett smart tillval.

4. Adaptiv farthållare

Hur låter det att få lite extra hjälp på vägen när du kör långa sträckor? Ja, det är något som lockar många. Detta får du genom en adaptiv farthållare, även kallad "cruise control", som hjälper dig att hålla din önskade hastighet och att hålla avstånd till bilar framför dig.

5. Sportpaket

Av de olika designpaket som finns tillgängliga så tenderar ett så kallat ”sportpaket” öka bilens värde vid en framtida försäljning. Dessa paket involverar ofta både utseendet på bilen, men även prestandan. Men det är huvudsakligen utseendet som lockar massan, menar Ossian.

Liknande artiklar

GuiderVisa alla
Guider

Rätt tidpunkt att sälja din bil

29 januari, 2023

Guider

Dags att serva bilen? Det här behöver du känna till!

8 januari, 2023

Guider

4 tips för bästa andrahandsvärdet på din bil

5 januari, 2023

Guider

Ökade gummipriser: Så ökar du livslängden på däcken

18 november, 2022

ContactIcon
Kontakt