Så köper du bil - tryggt och säkert

Kul att du har upptäckt Kvdbil! Du är inte ensam. Förra året såg vi till att över 26 000 bilar fick nya ägare.

Köp din bil på kvdbil.se
Köp din bil på kvdbil.se

Hitta din nya bil

På kvdbil.se säljs mer än 500 bilar varje vecka – året om. Här hittar du bilen som passar dig och dina behov. Hitta bilen för dig genom sökfunktiionen eller genom filtreringsalternativen. 

Bilen säljs genom auktion

Alla bilar på kvdbil.se säljs genom öppna auktioner, där du tydligt ser hur många som deltar i budgivningen och vad deras bud ligger på. Som budgivare är du dock anonym och lägger bud under en pseudonym skapat automatiskt av Kvdbil, exempelvis Budgivare 1, Budgivare 2 eller Budgivare 3. Därför behöver du registrera dig som användare och fylla i vissa personuppgifter innan du kan delta i en budgivning. 

När du lägger bud har du möjlighet att lägga ett specifikt bud eller ett maxbud. Ett specifikt bud innebär att du lägger bud om en särskild summa och höjer budgivningen till denna nivå. Ett maxbud innebär att du istället registrerar det maxbelopp du kan tänka dig att betala för bilen och låter budgivningen ske per automatik upp till denna nivå. 

Du lägger enkelt bud via dator, mobil eller läsplatta och varje auktion har ett datum och klockslag då auktionen ska avslutas, detta kallar vi för nedräkning. När auktionen ska avslutas startar nedräkningen, som är på minst tre och en halv minut. Inkommer ett nytt bud under denna tid förlängs nedräkningen med ytterligare tre och en halv minut. Läggs inga fler bud avslutas auktionen och budgivaren med högst bud vinner auktionen. 

Så här köper du bil via kvdbil.se

 

Jag vann en auktion! Vad händer nu?

Grattis, du vann auktionen! Om du har det högsta budet när auktionen avslutats har du vunnit budgivningen, du får då ett e-postmeddelande av oss på Kvdbil som bekräftar detta. De allra flesta bilarna som säljs genom kvdbil.se har ett så kallat reservationspris, vilket motsvarar den summa som säljaren minst vill få betalt för bilen som säljs. Huruvida reservationspriset är uppnått eller ej framgår i bilens budhistorik som visas på kvdbil.se samt i det e-postmeddelande som skickas ut när auktionen avslutas. Om reservationspriset inte är uppnått måste säljaren först godkänna priset innan affären avslutas.  Om reservationspriset är uppnått blir du kontaktad av oss på Kvdbil för att boka tid för dig att hämta ut din nya bil.

Förmånlig försäkring för dig som köper bil på kvdbil.se

För oss är det viktigt att du kan köra från vår anläggning med en försäkring. Därför erbjuder vi alla köpare 20 procents rabatt på försäkringspremien hos Moderna försäkringar vid tecknande av tre månaders försäkring. Du väljer då själv vilken omfattning och tillval på försäkringslösningen som passar dig. Om du inte önskar teckna vår tremånadersförsäkring ser vi till att du ändå kör en försäkrad bil från första stund, genom att erbjuda dig en sjudagars kostnadsfri ”prova-på-försäkring”.

Hämta din nya bil

Efter att ha bokat tid för att hämta ut din nya bil är du välkommen till den KVD-anläggning där bilen står. Skulle bilen stå på en anläggning långt ifrån dig kan vi hjälpa dig med en transport av bilen till en KVD-anläggning närmre dig. 
När du hämtar bilen ska du säkerställa att beskrivningen av bilen stämmer och att bilen motsvarar dina förväntningar med hänsyn till beskrivningen i bilens annons. 

Säker betalning

Kvdbil fungerar som en mellanhand vid betalningen och pengarna förs över till vårt klientmedelskonto innan vi för över summan till säljaren. På så vis blir betalningen en smidig och säker transaktion både för dig som köpare och och för den som säljer. Betalningen av bilen sker enklast innan du hämtar bilen, genom antingen en banköverföring eller via Swish. Om du hellre vill göra överföringen via din bank eller Swish när du är på plats på Kvdbil-anläggningen, så har du tillgång till internetuppkoppling på plats. En god idé kan vara att i förväg kontrollera om din bank har ett maxbelopp för banköverföringar eller Swish. Betalning kan också göras med bankkort, dock inte med kreditkort, utländska kort, företagskort, kontanter, postväxel eller checkar. Observera att anläggningarna i Växjö, Linköping, Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå enbart tar banköverföring, inte kort eller Swish.

Köptrygghet

Som köpande kund hos oss på Kvdbil garanterar vi dig att:

- Alla bilar som läggs upp till försäljning är professionellt testade och beskrivna.
- Dokumentation från testet publiceras på bilens annons på kvdbil.se.
- Du får tillgång till den servicerhistorik som finns för bilen.
- Du har möjlighet att godkänna att bilens skick och utseende motsvarar bilens beskrivning.
- Kvdbil ansvarar för de väsentliga fel som fanns på bilen när den lämnades till Kvdbil och som ej fanns med i bilens beskrivning på kvdbil.se.
- För dig som privatperson gäller konsumentköplagen vid köp av de flesta bilarna.

Kontakta vår kundtjänst om du har frågor eller funderingar.
kundtjanst@kvdbil.se