Så köper du - Gör en bra bilaffär med oss

Kul att du har upptäckt KVD! Du är inte ensam. Förra året såg vi till att över 26 000 bilar fick nya ägare. Bilar som alla genomgått vårt gedigna KVD-test.  

Köp din bil på kvd.se
Köp din bil på kvd.se

Testet innebär att vi kontrollerar och dokumenterar bilens fullständiga skick både in- och utvändigt. Allt ifrån vitala delar som drivlina och bromsfunktion till bilens lack och utseende. På så sätt vet du vad du köper och du behöver inte ta höjd för oförutsedda utgifter. Dessutom ingår det en 14 dagars försäkring i köpet. Allt för att det ska kännas enkelt och tryggt att hämta din nyinköpta bil på KVD.  

Visste du att?

Alla våra bilar testas av våra tekniker där vi beskriver skicket på bilen till punkt och prickar i bilannonsen. Skulle något i beskrivningen mot förmodan inte stämma när du kommer för att hämta din nya bil, har du rätt att avstå köpet. Och som en extra säkerhet har du också reklamationsrätt på ditt bilköp genom oss. 
 

Guide: Så här köper du bil via kvd.se

 

1. Hitta ditt objekt
Varje vecka läggs hundratals begagnade bilar och fritidsfordon ut till försäljning på vår marknadsplats kvd.se. Försäljningsobjekten säljs genom nätauktioner, vilket innebär att alla köp görs genom budgivning på vår webbsida under en begränsad tid och det är den som lägger högsta bud som köper objektet.
 
På vår webbsida kan du för samtliga fordon läsa noggranna, objektiva beskrivningar utifrån de tester som utförts av våra professionella tekniker och även se bilder. Om det är någon särskild bil som du vill titta närmare på och eventuellt provköra, är du välkommen till den anläggning där objektet finns under visningstider.
 
2. Budgivning
Att lägga bud på ett auktionsobjekt är gratis och sker enkelt genom några knapptryck på hemsidan. All budgivning sker öppet på webbplatsen, men som budgivare är du anonym och lägger bud under ett pseudonym skapat automatiskt av KVD, t.ex. Budgivare 1, Budgivare 2, Budgivare 3 . Därför krävs det att du registrerar dig som användare och fyller i vissa personuppgifter innan du kan delta i budgivning. 
 
Som budgivare har du möjlighet att lägga ett specifikt bud eller ett maxbud på auktionsobjekten. Ett specifikt bud innebär att du lägger bud om en särskild summa, det framgår i texten strax ovanför budrutan vilket det lägsta möjliga budet är. Och du höjer då budgivningen till denna nivå. Ett maxbud innebär att du istället registrerar det maxbelopp du kan tänka dig att betala för ett auktionsobjekt och låter budgivningen ske per automatik upp till denna nivå.
 
För varje auktionsobjekt finns ett datum och klockslag som kallas nedräkning. Detta är den tidpunkt då auktionen börjar avslutas. Nedräkning pågår i minst 3 minuter och 30 sekunder. Om ytterligare bud läggs under denna tid, förlängs nedräkningstiden med ytterligare 3 minuter och 30 sekunder. Auktionen avslutas när inga nya bud lagts under en nedräkningsperiod.   
 
3. Du vann!
Om du har det högsta budet när auktionen avslutas har du vunnit budgivningen och du får ett e-postmeddelande från oss på KVD som bekräftar detta. Många auktionsobjekt har ett så kallat reservationspris, vilken motsvarar den summa som säljaren minst vill få betalt. Huruvida reservationspris är uppnått eller ej framgår i budhistoriken för objektet på vår hemsida samt i det vinnarmail som skickas ut. Om reservationspriset inte är uppnått måste säljaren godkänna priset innan affären avslutas. Om reservationspris är uppnått kontaktas du av KVD för att bestämma tid för hämtning och betalningsmetod. Behöver du hjälp med finansiering eller vill köpa till en garanti på auktionsobjektet kan vi erbjuda dig förmånliga alternativ genom våra samarbetspartners. 
 
4. Leverans  
När du ska hämta ditt auktionsobjekt är du välkommen till den KVD-anläggning där objektet står enligt beskrivningen. Detta ska ske senast fem arbetsdagar efter auktionsslut och enligt en bokad tid. Om du köpt ett objekt som står på en ort långt från ditt hem kan du beställa transport av bilen till din närmaste KVD-anläggning.
 
När du hämtar ditt auktionsobjekt ska du säkerhetsställa att beskrivningen av auktionsobjektet stämmer och att objektet motsvarar dina förväntningar med hänsyn till beskrivningen. Betalning sker enklast innan avhämtning genom en banköverföring, eftersom KVD har konton i de flesta större bankerna. Du har också tillgång till internetuppkoppling på våra anläggningar, om du hellre vill göra en banköverföring på plats. Betalning kan också göras med bankkort och via Swish, men inte med kreditkort, utländska kort, företagskort, kontanter, postväxel eller checkar. Observera att anläggningarna i Växjö, Linköping, Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå enbart tar banköverföring, inte kort eller Swish.  
 
För mer information om hur du köper begagnad bil via KVD, klicka här (PDF).