SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Köpa begagnad bil - guide till ett bra bilköp

25 januari, 2023

Behöver man ett köpekontrakt när man köper bil? Ska man köpa begagnad bil av bilhandlare eller ska man köpa bil privat? Detta och mer reder vi ut!

Ett bra bilköp ska ge dig en skön känsla i magen, lösa vardagens problem och ge dig lugn och ro.

Få köpekontrakt på en bil

Att få ett köpekontrakt för den bil du köpt är såklart viktigt och bra. Ett köpekontrakt, eller kvitto, gör att bilköpet känns både tryggt och säkert. Dessutom ger det dig ett underlag för eventuella frågetecken eller problem som kan uppstå efter köpet.

När du köper bil genom Kvdbil får du givetvis ett kvitto där vi bland annat specificerar bilens chassinummer, mätarställning och tillverkningsår. I bilens annons får du dessutom all information om bilens skick som du behöver.

Bil som genomgår hälsokontroll innan försäljning på kvd.se.

Köpa begagnad bil av bilhandlare

Att köpa en begagnad bil av en bilhandlare ger dig den där sköna tryggheten. Köper du bil hos oss på Kvdbil ingår försäkring och för bilarna som säljs till fast pris ingår även en garanti. Och du som konsument skyddas av konsumentköplagen, vilken exempelvis ger dig reklamationsrätt i tre år. Konsumentköplagen ger dig som köpare ett starkare skydd jämfört med köplagen som gäller när du köper av en privatperson.

Köpa bil privat

Om du ska köpa bil privat, alltså av en privatperson, finns ibland möjligheten till ett ”kompispris”. Däremot är skyddet för dig som köpare sämre, ibland kan det vara osäkert vem som ska stå till svars om eventuella fel på bilen hittas efter köpet.

Köpa bil utan kontantinsats?

För att finansiera sitt bilköp tar många ett billån. Ett billån kan tas både med eller utan restvärde och du kan ibland välja hur stor kontantinsats du väljer att ha. Att köpa bil och ta ett billån utan kontantinsats går inte, den ska alltid vara minst 20 procent av bilens pris. Däremot går det att ta ett billån med restvärde och på så sätt få ner storleken på lånet, vilket leder till både mindre kontantinsats och lägre månadskostnad.

Liknande artiklar

KöpguiderVisa alla
Köpguider

Första bilen? Tänk på det här när du köper din första bil

4 april, 2024

Köpguider

4 sätt att finansiera ditt bilköp

23 november, 2023

Köpguider

Billigaste bilarna att äga

20 september, 2023

Köpguider

Bästa begagnade familjebilen

1 februari, 2023

Livet med bilVisa alla
Livet med bil

5 tips för att underhålla barnen i bilen

1 maj, 2024

Livet med bil

Därför ska du inte tvätta bilen hemma

21 mars, 2024

Livet med bil

Så förbereder du bilen inför vintern

14 november, 2023

Livet med bil

Byta till vinterdäck själv, så gör du: steg för steg

7 november, 2023

ContactIconKontakt