SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

5 tips för att underhålla barnen i bilen

1 maj, 2024

Att bilsemestra ger dig inte bara frihet och många underbara minnen tillsammans med familjen, det innebär även många timmar i bilen – timmar som kan kännas extra långa för de minsta. För ett gladare humör i bilen delar vi våra fem bästa tips!

1. Planera pauser i förväg

Vi börjar med det som är A och O – att planera stoppen i förväg. Genom att planera in var och när ni ska ta paus på vägen (redan innan ni sätter er i bilen) skapas en bra grundplan att falla tillbaka på.

Trafikverket har en hjälpsam karta på rastplatser i hela Sverige som är värd att bokmärka inför resan. Där kan du se om rastplatsen har toaletter, restauranger och lekplats.

2. Ut och rör på er

När det väl är dags att stanna till för paus, se till att hela familjen lämnar bilen och låt barnen springa av sig en stund. Om ni har medhavd mat eller fika och vädret tillåter, passa på att duka upp på närmsta bänk eller kör på en klassisk baklucke-picknick. Visst är det smidigt att äta inne i bilen, men underskatta inte hur mycket det kan göra med lite miljöombyte och frisk luft, även för de vuxna.

3. Gör maten till en upplevelse

Ta fram din kreativa sida och gör färdkosten till en upplevelse, vi vågar nästan lova att det kommer vara värt det extra besväret! Varför inte överraska barnen med att trycka ut melonskivor till små figurer med pepparkaksformar eller att frysa in vinduvorna så att de blir som glass i mumsbitstorlek? Fler tips för mat på färden får du här.

4. Lyssna på ljudböcker tillsammans

Åker ni på en resa som sträcker sig över flera dagar tipsar vi om att gemensamt börja lyssna på en ljudbok. Genom att hela familjen lyssnar på samma bok blir berättelsen något ni kan dela och prata om tillsammans under resan. Det blir också en naturlig skärmpaus när fokus ligger på att lyssna istället för att titta.

5. Aktivera barnen med Kvdbils bilbingo

Kanske är just bilbingo något du själv gjorde som barn? Att spela bilbingo är ett praktiskt sätt att få barnen att titta ut genom fönstet och använda sin fantasi.

Vi har skapat en nedladdningsbar PDF som är färdig att skriva ut till kommande bilresor. Ett tips är att skriva ut ett flertal exemplar för att kunna ha dem till både bingobrickor och målarböcker - eller varför inte en kombination av båda?

Liknande artiklar

Livet med bilVisa alla
Livet med bil

Därför ska du inte tvätta bilen hemma

21 mars, 2024

Livet med bil

Bara sex av tio vet att man kan få böter av att inte använda blinkers

5 mars, 2024

Livet med bil

Så förbereder du bilen inför vintern

14 november, 2023

Livet med bil

Byta till vinterdäck själv, så gör du: steg för steg

7 november, 2023

ContactIconKontakt