Just nu går det inte att göra en intresseanmälan för att sälja en bil på kvd.se. Vi jobbar på att fixa det så snabbt som möjligt. För att göra en intresseanmälan, kontakta oss på saljdinbil@kvdbil.se eller 010-167 30 20.
SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

KVD-testet

Noggrant & professionellt

Så testar vi bilarna

Du kan känna dig trygg när du köper bil hos oss på Kvdbil. Alla bilar har genomgått vårt fordonstest som genomförs av våra professionella fordonstekniker. Bilen testas på mer än 170 punkter och provkörs givetvis också under testet.

Testas på 170 punkter

Vår affärsidé bygger på att den som köper en begagnad bil inte ska behöva ta höjd för oförutsedda utgifter utan veta bilens faktiska skick vid köpet. Vi arbetar för att både säljaren och köparen ska göra en bra bilaffär och varken förskönar eller försämrar bilen i dess presentation och annonsering.

Under vårt fordonstest testas bilen på mer än 170 punkter. Dessa är indelade i följande fem kategorier:

  • Motor och växellåda

  • Bromsar

  • Teknik och utrustning

  • Kaross

  • Interiör

Däckdjup mäts och noteras

Under fordonstestet mäts också däckdjupen på bilens däck och eventuella extra säsongsdäck. Däckdjupen på respektive däck visas i bilens presentation i form av mättal i millimeter samt röd, gul eller grön färgmarkering. Röd färgmarkering innebär att däcken behöver bytas omgående, gul färgmarkering innebär att däcken måste bytas inom snar framtid och grön färgmarkering att mönsterdjupet är tillräckligt för en tid framöver.

Vad är normalt slitage och vad är anmärkningar?

Vissa av bilarna som säljs på kvd.se har 5 mil på mätaren, andra 15 000 mil. En del är av senaste årsmodellen medan andra har några år på nacken. Eftersom bilen du kikar på tidigare har varit älskad av någon annan, kan det finnas mindre skavanker som vi bedömer är normalt slitage.

Det som vi bedömer är normalt slitage, utifrån bilens ålder och körsträcka, tas inte upp som en anmärkning i bilens annons

Onormalt slitage visas som anmärkning

Eventuella anmärkningar, utöver normalt slitage, dokumenteras av våra fordonstekniker och visas i bilens annons. Större anmärkningar redovisas även med tillhörande bild för att ytterligare förtydliga bilens skick för dig.

Senast inkomna bilarna
Visa fler
ContactIconKontakt