KVD-testet

Så testar vi bilarna

Du kan känna dig trygg när du köper bil hos oss på Kvdbil. Alla bilar har nämligen genomgått vårt KVD-test – ett standardiserat fordonstest som genomförs av våra professionella fordonstekniker. Bilen testas på mer än 170 punkter och provkörs givetvis också under testet.

Testas på 170 punkter

Vår affärsidé bygger på att den som köper en begagnad bil inte ska behöva ta höjd för oförutsedda utgifter utan veta bilens faktiska skick vid köpet. Vi arbetar för att både säljaren och köparen ska göra en bra bilaffär och varken förskönar eller försämrar bilen i dess presentation och annonsering.
Under vårt fordonstest testas bilen på mer än 170 punkter. Dessa är indelade i följande fem kategorier:

  • Motor och växellåda
  • Bromsar
  • Teknik och utrustning
  • Kaross
  • Interiör

Om det finns en anmärkning presenteras denna under "Se kommentar," med text och eventuell bild. På så vis kan du som köpare själv avgöra om du tycker denna är något att ta hänsyn till inför budgivningen.

Däckdjup mäts och noteras

Inom ramen för KVD-testet mäts också däckdjupen på bilens däck och eventuella extra säsongsdäck. Däckdjupen på respektive däck visas i bilens presentation i form av mättal i milimeter samt röd, gul eller grön färgmarkering. Röd färgmarkering innebär att däcken behöver bytas omgående, gul färgmarkering innebär att däcken måste bytas inom snar framtid och grön färgmarkering att mönsterdjupet är tillräckligt för en tid framöver.

För sommardäck är det lagkrav att bilen ska ha minst 1,6 mm i däckdjup, dock är minimum 3 mm däckdjup att rekommendera vid fuktig vägbana. För vinterdäck är 3 millimeters däckdjup ett minimum enligt lag.

Det kan också vara bra att veta att nya sommardäck, beroende på fabrikat, har ett mönsterdjup på cirka 7-8 mm och nya vinterdäck cirka 9-10 mm.

Däck test färgillustration

ContactIcon
Kontakt