Fler tjänstebilsförare väljer eldrivet

Trots att intresset för att köra en elbil eller en laddhybrid de senaste åren har ökat står dessa bilar fortfarande för en liten del av marknaden.

Efterfrågan på miljöbilar ökar men samtidigt finns en del hinder för gemene man. Dels kan en bristande infrastruktur för laddningen sätta käppar i hjulet men för många är det plånboken som sätter stopp.

Ett sätt att komma runt plånboksproblematiken kan vara en eldriven tjänstebil. Enligt siffror från leasingföretaget LeasePlan ökade antal laddbara bilar i deras flotta med 45 procent under 2019, jämfört med 2018. Många tror på ytterligare ökning av laddbara bilar de närmsta åren, i takt med att fler modeller kommer ut på marknaden. Ytterligare faktorer till en ökning kan vara, i takt med att tillverkarna hinner ikapp, att väntetiderna på en ny elbil har minskat samt att den tuffare mätmetoden som infördes vid årsskiftet 2020 ger högre fordonsskatter för bilar som drivs enbart av bensin eller diesel.

Även om Polestar och Tesla inte tillhör de allra vanligaste modellerna för tjänstebilsföraren kan det vara kul att jämföra kostnader för tre bilar i premiumsegmentet.

Så mycket kostar Polestar och Tesla som tjänstebil

Laddhybriden Polestar 1:
Förmånsvärde 12 055 kronor/månad (efter reducering för laddhybrider)

Elbilen Polestar 2:
Förmånsvärde 3 761 kronor/ månad (efter reducering för elbilar)

Elbilen Tesla Model 3 Long Range
Förmånsvärde 3 791 kronor/månad (efter reducering för elbilar)

Vad nettokostnaden blir för just dig beror på marginalskatten. För privatpersoner med tjänstebil via arbetsgivaren är det inte ovanligt att den beräknas på 55 procent.

Månadskostnader för av utvalda milöjöbilar

Nedan kostnader är prisexempel på leasing av företagsbilar från Autolease. Kostnaden påverkas bland annat av utrustningsnivå, leasingperiod och körsträcka. Hur mycket koldioxid bilen släpper ut påverkar också kostnaden och de nivåer som ligger till grund för månadskostnaderna nedan ska ses som preliminära.

Kia Niro 1.6 GDI Plug-In Hybrid
Drivmedel: El/bensin
Från 4 104 kronor/månad

Toyota C-HR 1. HSD Active8 Hybrid
Drivmedel: El/bensin
Från 3 886 kronor/månad

Mini Cooper SE Experience
Drivmedel: El
Från 3 871 kronor/månad

Kia Ceed 1.6 DCT PHEV Advance SW
Drivmedel: laddhybrid/bensin
Från 3 770 kronor/månad

Intresserad av leasing genom Kvdbil?

Vi på Kvdbil erbjuder Releasing, privatleasing av välutrustade tjänstebilar, tillsammans med Autolease. Du väljer körsträcka själv och sedan kan du välja mellan att leasa bilen i 12, 36 eller 48 månader.

Se alla leasingbilar
Tillbaka till elbilar

ContactIcon
Kontakt