SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Så visar vi upp era bilar

7 december, 2023

300 000 nyfikna besökare. Så många kikar in i vår digitala bilhall en genomsnittlig vecka under hösten. Men hur förvandlas dessa spekulanter till köpare av era bilar? Jo, genom hårt jobb och smart marknadsföring.

Kvdbil har sålt bilar på nätet sedan i början av 2000-talet och vi har hunnit lära oss mycket under dessa drygt 20 år. Dels om begagnatmarknaden, dels om vikten av att ligga i framkant när det kommer till digital marknadsföring. Och för att kunna ligga i framkant gäller det att ha mod att testa nya saker.

Vårt uppdrag: Rätt betalt för era bilar

Vi tog oss ett snack med en expert på området, nämligen vår kollega Christian Lindskog, som är Kvdbils Online & Digital Marketing Manager. Vi ställde honom lite frågor om hur vi får bilarna att nå rätt person, i rätt kanal, vid rätt tid.

Var syns bilarna som säljs genom Kvdbil mest?

Givetvis är Google en viktig kanal. När det är dags att börja leta ny bil är det vanligt att man börjar "googla". Därför är det viktigt för oss att synas tydligt när någon exempelvis skriver in ”Köpa begagnad V70” på Google. För att Kvdbil ska ligga i topp bland resultaten som dyker upp köper vi annonser på ord som är relevanta. Vi arbetar även aktivt med att skapa och uppdatera innehåll på kvd.se för att även synas organiskt.

Hur skulle du förklara ordet "organiskt" för någon som inte är bekant med termen?
Ja, att synas organiskt innebär att Kvdbil ska komma upp som alternativ i sökresultatet helt naturligt, utan att vi har köpt utrymmet.

Utöver Google, var annonserar vi mer?
Därutöver annonserar vi på sociala medie-plattformar såsom Facebook och Instagram. Och banners låter vi synas på olika sajter som känns relevanta, såsom hemsidor för dagstidningar exempelvis.

Ständig synlighet

Förutom att vi annonserar på nätet, så jobbar vi på Kvdbil med att hela tiden synas. Vi skickar veckovis ut nyhetsbrev, är aktiva på LinkedIn, Instagram och Facebook men syns även i olika sportsändningar som programsponsor.

Kanske har du även sett oss intervjuas i media kring begagnatmarknaden? Vi jobbar aktivt med PR kring frågor gällande allt ifrån prisbilden till vilka de 15 bästa svenska bilarna är genom tiderna är.

Liknande artiklar

TjänstebilarVisa alla
Tjänstebilar

Så skapar du en bilpolicy

23 april, 2024

Tjänstebilar

Byta företagsbilar? Tänk på detta!

2 september, 2022

Tjänstebilar

Vilket yrke kör vilken tjänstebil?

30 april, 2022

Tjänstebilar

Så håller vi reda på alla bilar

22 april, 2022

ContactIconKontakt