SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Att byta bil - vi guidar till bilbytet

1 mars, 2022

Ofta minns man sin första bil lite extra. Att bli bilägare, det känns ju faktiskt speciellt. Men så ändras behoven eller preferenserna och man landar i beslutet att byta bil. Vad ska man då tänka på när man ska byta bil? Vi guidar dig genom processen.

I snitt väljer vi i Sverige att byta bil var tredje år. I många fall handlar det om att behovet ändras, men den rutinerade bilägaren gör också valet att byta bil för att de har koll på bilens värdeminskning. För visst kan det löna det sig att byta innan bilen gått för långt eller blivit för gammal, beroende på vad du vill byta till för bil såklart.

Byta bil – till vadå?

Det som är viktigt när du byter in din bil är att du noga tänker igenom vilka kvalitéer och egenskaper du ser att din nya bil behöver ha. Ställ dig själv frågan: Varför byter du din bil? Är den för liten, för dyr, drar för mycket drivmedel, inte anpassad för dina nya behov, etc. Och vilken typ av bil vill du byta till? Ska du byta till samma modell, annat märke eller kanske en bil som går på el istället för diesel eller bensin? Givetvis kan vi på Kvdbil hjälpa dig att landa i dessa beslut, exempelvis kan vår bilguide vara hjälpsam på vägen för vilken typ av bil du ska byta till.

Hur vill du byta bil?

Att byta bil kan innebära att du byter in din nuvarande bil för en ny. Att byta in sin bil betyder att man säljer och köper till samma företag, man kan nästa se det som att du betalar för ditt bilköp helt eller delvis genom en bilförsäljning. Men om du hittar en bil du vill köpa hos en bilhandlare som inte tar emot inbyte av din gamla bil, det kan exempelvis vara för att det märket inte säljs i just den bilhallen, kan du byta bil genom att sälja den hos oss på Kvdbil. Vi säljer alla bilmärken och bilmodeller och vår mångåriga erfarenhet och breda kundgrupp bidrar till att du får rätt betalt för din bil.

Vi byter din bil

Hos oss på Kvdbil kan du välja att byta in din bil genom att köpa en bil och sen välja att sälja din gamla. Vill du hämta din nya samtidigt som du lämnar in din gamla bil på en av våra anläggningar går det naturligtvis bra, eller varför inte göra det hemma på garageuppfarten? Vi ger dig som ska byta bil möjlighet att både få din gamla bil upphämtad och nya bil levererad ända hem till dörren.

Byta in bil med lån, går det?

De allra flesta väljer att teckna billån för att finansiera ett bilköp. Och när man sedan vill byta bil kanske lånet inte är fullbetalt. Går det då att byta in en bil med lån? Jajamen. Det enda du behöver göra är att meddela återstående skuld vid bilförsäljningen när du ska byta bil, när bilen är såld betalas sedan restskulden in till banken och återstående belopp kan du använda som handpenning för din nya bil.

Går det att byta in bil med fel?

Visst händer det att det dyker upp fel på bilar. Det kan röra sig om allt från ett stenskott, en tillbucklad backspegel eller ett dörruppslag, till större repor, defekter och funktionsfel. Kan man då byta in en bil som har fel eller defekter? Absolut. Men man får naturligtvis räkna med att dessa fel sänker bilens värde i någon mån. Vill du veta vad du kan få för din bil inför att du ska byta, kika då här

Checklista: Byt in din bil – detta ska du tänka på

  • Fundera igenom dina behov, varför vill du byta bil och till vad?

  • Gör en budget. Vad har du råd att byta till? Tänk på att inte bara se till inköpspriset på din nya bil när du ska byta bil, utan också räkna på bilens försäkring, fordonsskatt, drivmedelskostnader etc.

  • Se över alternativen. Det kan kännas smidigt att lämna in sin gamla och hämta ut sin nya bil på en och samma gång när du ska byta bil, men låt inte smidigheten överträffa att få rätt betalt för bilen. Var noga med att du vet bilens värde innan du ger dig in i en förhandling om försäljningspriset av bilen du byter från.

Vill du sälja din bil?

Liknande artiklar

KöpguiderVisa alla
Köpguider

Första bilen? Tänk på det här när du köper din första bil

4 april, 2024

Köpguider

4 sätt att finansiera ditt bilköp

23 november, 2023

Köpguider

Billigaste bilarna att äga

20 september, 2023

Köpguider

Bästa begagnade familjebilen

1 februari, 2023

GuiderVisa alla
Guider

Guide till operationell och finansiell leasing

24 april, 2024

Guider

Tips till dig som ska övningsköra

21 mars, 2024

Guider

Byta till sommardäck - så gör du ett däckbyte själv

11 mars, 2024

Guider

Tillvalen som höjer andrahandsvärdet på bilen

29 februari, 2024

ContactIconKontakt