SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Rätt tidpunkt att sälja din bil

29 januari, 2023

Går du i tankarna att sälja din bil? Nu är rätt tillfälle, eftersom det finns en stor efterfrågan på begagnade bilar just nu.

En stor efterfrågan på begagnade bilar har gjort att priserna på begagnade bilar stigit de senaste åren, enligt statistik både från bilpriser.se. Troliga orsaker till detta är den svaga svenska kronan som gjort att många bilar säljs utomlands. En annan orsak är de nya skattereglerna kring nya diesel- och bensindrivna bilar, bonus malus-systemet, som driver köpare till begagnatmarknaden framför att köpa en ny bil.

Tre tips inför försäljningen av din begagnade bil

  • Samla alla dokument som har med bilen att göra. Till exempel besiktningsbevis, kvitton från reparationer och bilens servicebok. Kontrollera även så att alla extranycklar finns tillgängliga.

  • Fixa till mindre skador och byt däcken om de är för slitna. Det kan vara avgörande för hur mycket en potentiell köpare är beredd att betala. Se även över bilens säkringar, så att exempelvis eldrivna fönster fungerar som de ska.

  • Städa bilen ordentligt invändigt, gör gärna en rekond. Kan ses som en enkel och ganska självklar grej, men hur fräsch bilen är och hur den luktar är viktigt för hur den värderas av en potentiell köpare och något som kan påverka bilens försäljningspris. Säljer du genom Kvdbil tvättar och städar vi bilen innan den fotograferas.

Högtryck på auktionerna

Om du har gått runt och funderat på om du ska sälja din bil eller inte är det alltså läge att slå till och sälja bilen just nu. Och eftersom även vi på Kvdbil upplever ett högtryck med många budgivare som deltar i våra auktioner, är det rätt tidpunkt att testa oss.

Slipp prutare och däcksparkare

När du säljer din bil genom Kvdbil tar vi hand om allt jobb. Du slipper däcksparkare, intressenter som prutar och allt pappersarbete. Vi testar bilen innan försäljning så att den kan värderas till rätt pris och ge potentiella köpare en rättvis bild av bilen, vilket gör att de inte behöver ta höjd för oförutsedda utgifter. Nedan listar vi tips på värdehöjande åtgärder som kan öka bilens försäljningspris, oavsett hur du väljer att sälja bilen.

Är du intresserad av att sälja bilen?

Liknande artiklar

GuiderVisa alla
Guider

Tillvalen som höjer andrahandsvärdet på bilen

29 februari, 2024

Guider

Guide: Backa med släp

19 oktober, 2023

Guider

Kör säkert på hösten - så tar du hand om bilen

4 oktober, 2023

Guider

Dags att serva bilen? Det här behöver du känna till!

8 januari, 2023

Livet med bilVisa alla
Livet med bil

Så ser vår internationella köpkraft ut

22 februari, 2024

Livet med bil

Här finns flest personliga registreringsskyltar

17 januari, 2024

Livet med bil

Mest sålda bilarna 2023

3 januari, 2024

Livet med bil

Konkurserna ökar – så påverkas begagnatmarknaden

8 december, 2023

ContactIconKontakt