Hero background
Hej öppna landskap
Upptäck Skåne i sommar!

Roadtrip i Skåne – från Mölle till Österlen

De mest södra delarna av vårt avlånga land är något alldeles speciellt under sommarmånaderna. Men Skåne är inte bara vackert, utan även väldigt stort. Så var börjar man om man vill upptäcka Skåne med bilen? Här har vi plockat ut de bästa pärlorna du bara inte får missa när du åker på roadtrip i sommar!

Mölle och Kullaberg

I nordvästra Skåne finner du populära Mölle, längst ut på Kullahalvön. Och i krokarna bor Ruta Vitesson med sin familj, just därför bad vi henne ge oss sina bästa lokala tips. Letar du efter utflyktsmål som passar både vuxna och barn? Perfekt!

Fika på Flickorna Lundgren på skäret

Flickorna Lundgren på Skäret är ett mycket välkänt kafé av en anledning. Med en utmärkning i White Guide och kommentaren "fika i världsklass" från Ruta är det ett väl rekommenderat besök i sommar.

Flikcorna Lundgren

Mysiga och lummiga miljöer runt kafét. Foto: Ruta Vitesson.

Släck törsten på Kullamust bryggeri

Till byn Mjöhult kommer du enkelt genom att köra längs med Jonstorpsvägen, mellan Helsingborg och Jonstorp. Här ligger Kullamust bryggeri, där det bryggts äppelmust sedan slutet av 20-talet.

Kullamust

Kullamust bjuder på goda mackor och ännu bättre must. Foto: Ruta Vitesson.

Farhult strand

Vidare tipsar Ruta om Farhult strand, även kallat Farhultsbaden, i Höganäs. En plats som förutom häpnadsväckande vyer och vita stränder även ger familjens minsta gott om plats för lek och bus.

Farhult strand

Det är enkelt för barnen att ha kul på Farhult strand. Foto: Ruta Vitesson.

Österlen

Vi tar oss vidare till andra sidan Skåne och besöker Österlen. Här är trivselfaktorn extra hög för dig som älskar mat. Vad bör man inte missa här? Kajsa Svensson ger oss sina bästa tips!

Ät fantastiska crêpes på Franskans

Kurrar magen? Stanna till och njut av franska smaker på Franskans crêperie, skapade med lokala skånska ingredienser.

Franskans och Örum119

Ta en snabbvisit till Frankrike på Franskans crêperie och till Italien med pizza på Örum119. Foto: Kajsa Svensson

Ät, bo och handla på Örum119

Örum119 i Löderup är en destination som bjuder på allt ifrån sina välkända, vedungsbakade pizzor till ett gårdshotell, bageri och mysig butik för den med gröna fingrar.

Köp med dig grönt från Gröna butiken

Mellan Simrishamn och Österlen hittar du Orelund och Gröna butiken. Här kan du handla både deras egenodlade varor och från lokala bönder. Vilka grönsaker, frukter och bär som finns beror på vad som skördas just precis då.

ContactIcon
Kontakt