SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Vi vann!
Budgivning 1, 2, 3

Så köper du en bil genom budgivning

Kvdbil är Sveriges största digitala aktör med begagnade bilar. Vi säljer hundratals modeller och från fler än 60 fabrikat på auktion varje år. Hos oss hittar du bilen till det ändamål du önskar!

Köp din nästa bil genom budgivning

Du som budgivare sätter förutsättningarna och bestämmer slutpriset.

Fördelar med att köpa bil genom budgivning

  • Bilarna är testade på 170 punkter

  • Budgivning ger marknadspris

  • 14 dagars fri bilförsäkring ingår alltid

Tidigare älskad av någon annan

Vissa av bilarna som säljs på kvd.se har 5 mil på mätaren, andra 15 000 mil. En del är av senaste årsmodellen medan andra har några år på nacken. En del bilar har inga anmärkningar alls, andra har ett par stycken. Eftersom bilen du kikar på tidigare har varit älskad av någon annan, kan det finnas mindre skavanker som vi bedömer är normalt slitage.

Vad är normalt slitage och vad är anmärkningar?

Det som vi bedömer är normalt slitage, utifrån bilens ålder och körsträcka, tas inte upp som en anmärkning i bilens annons.

Onormalt slitage visas som anmärkning

Eventuella anmärkningar, utöver normalt slitage, dokumenteras av våra fordonstekniker och visas i bilens annons. Större anmärkningar redovisas även med tillhörande bild för att ytterligare förtydliga bilens skick för dig.

Ett minsta pris att förhålla sig till

De allra flesta bilarna som säljs på auktion har ett så kallat reservationspris, vilket motsvarar den summa som säljaren minst vill få betalt för bilen. Huruvida reservationspriset är uppnått eller ej framgår i bilens budhistorik.

Att delta i budgivning

Budgivningen startar på bilens utgångspris och vilken den summan är framgår i bilens annons. Börja med att skapa ett konto hos oss, sedan kan du spara favoriter och lägga bud.

Kvdbils budguide

1. Varför är det budgivning?

Genom budgivning låter vi marknaden sätta priset. Hos oss betalar du aldrig mer än 500 kronor mer än vad någon annan är beredd att köpa bilen för.
2. Hur går budgivningen till?
Budgivningen startar på bilens utgångspris och du kan välja att lägga ledande bud eller maxbud. Med maxbud höjs ditt bud automatiskt till den nivå du har valt.
3. Hur avslutas budgivningen?
Alla bilar har en bestämd tid för auktionsavslut. Om ett nytt bud inkommer precis innan tiden går ut förlängs auktionen med 3 minuter och 30 sekunder. Auktionen förlängs så länge det läggs nya bud.
4. Vad händer sen?
Om ditt bud är högst när auktionen är avslutad blir du kontaktad av oss på Kvdbil!

En testad bil är en trygg bil

Alla bilar på kvdbil.se har genomgått vårt utförliga fordonstest, där professionella fordonstekniker undersöker och provkör bilen - resultatet av testet publiceras sedan i bilens annons. Vi lägger stor vikt vid att du ska få en bra bild av bilens skick och dokumenterar därför eventuella skador med text och bild.

Om beskrivningen mot förmodan inte skulle stämma när du tar emot din nyinköpta bil, har du såklart rätt att häva köpet.

Läs mer om hur du köper bil genom auktion:

Tips inför första budgivningen

Hur fungerar autobud och maxbud?
Så betalar du för bilen

ContactIconKontakt