Hero background
Köpa ut tjänstebilen?
Vi berättar hur!

Värderingsintyg – så går utköpet till

Har ni koll på vad som gäller när en anställd vill köpa ut sin förmåns- eller tjänstebil? Det är en del att tänka på men vi har goda nyheter. Våra kollegor på Bilpriser har järnkoll och sköter allt åt er!

I Kvd-koncernen ingår Bilpriser, vilka årligen utför cirka 18 miljoner bilvärderingar för bland annat myndigheter, generalagenter, finansbolag och privatpersoner. Den samlade kunskapen om bilars värde som Bilpriser och Kvdbil sitter på är svårslagen.

Smidigt och skattemässigt korrekt

När en anställd vill köpa ut sin tjänste- eller förmånsbil bör ett värderingsintyg utförd av en värderingsman förordnad av Handelskammaren finnas med. Dels för att det restvärdet som ska betalas till leasinggivaren ska vara korrekt och dels för att affären ska vara utförd enligt Skattemyndighetens regelverk.

Att värderingen görs på detta sätt och därmed är skattejuridiskt korrekt är något självklart ingår när ni använder er av Bilprisers utköpstjänst.

Enkelt för företaget – tryggt för den anställde

I samband med utköpet skrivs bilen över på Kvdbil, så att den anställde köper bilen av Kvdbil istället för av er som företag. Detta medför att köparen får tillgång till Kvdbils tjänster samt att köpet omfattas av en treårig reklamationsrätt genom Konsumentköplagen.

Vi sköter hela utköpet - ni slipper allt jobb

För er som företag betyder detta att affären blir enkel och bekymmersfri.

  • Vi värderar bilen

  • Vi sköter allt pappersarbete samt kontakten med leasingföretaget

  • Vi sköter försäljningen och tar allt ansvar

Det enda ni behöver göra är att ta ställning till den bilvärdering ni får av vår expert inför utköpet.

Har ni frågor om utköp och värderingar?

Kontakta Bilprisers expert, Magnus Börjesson, värderingsman förordnad av Handelskammaren.

Telefon: 010-167 31 32

magnus.borjesson@bilpriser.se

ContactIcon
Kontakt