Så fungerar det att sälja

Vi säljer bilen så du får tid till annat

Att sälja bilen ska vara enkelt och tryggt, tycker vi. Därför tar vi hand om hela affären åt dig! Du kan välja att få betalt direkt efter värdering eller låta budgivning möjliggöra för ännu bättre betalt.

Intresseanmälan är inte bindande

Om du är intresserad av att sälja din bil lämnar du en intresseanmälan till oss. Det är kostnadsfritt och inte bindande. Ju mer information du anger om din bil, ju bättre och pricksäker värdering och uppskattat försäljningspris får du.

Budgivning eller direktbetalning

Vi säljer årligen 26 000 bilar och vårt uppskattade försäljningspris baseras på statistik från våra försäljningar och datadrivna värderingar från vårt systerbolag Bilpriser.

När du säljer bilen kan du välja att få betalt utifrån en budgivning eller direktbetalning vid inlämning. Budgivning möjliggör för ett högre pris än direktbetalning, som innebär att du säljer bilen till oss på Kvdbil.

Budgivning innebär att vi enbart förmedlar affären och du tar ställning till det högsta budet. Givetvis är du med och bestämmer minsta försäljningspris för budgivningen, vi kallar det reservationspris.

Vi tar hand om hela försäljningen

Innan en bil läggs upp till försäljning testas den och dokumentationen ligger till grund för bilens beskrivning. På så vis vet den kommande köpare bilens faktiska skick och behöver inte ta höjd för oförutsedda utgifter. Det gynnar också dig som säljare – eftersom köparen då är villig att betala mer för bilen.

Efter testet, tvättas och städas bilen innan den fotograferas och läggs ut till försäljning på kvd.se.

När bilen är publicerad på kvd.se marknadsförs den på olika köp- och säljsajter samt sociala medier, för att nå rätt potentiella köpare för just din bil. Efter att budgivningen är avslutad tar vi kontakt med köparen, ordnar ägarbytet och ser till att du får pengarna på ditt konto.

Inget prutande

Ingen kommer att pruta på din bil när den säljs på kvd.se. Istället kommer den som är villig att betala mest att köpa den.

Vad kostar en försäljning?

När bilen är såld tar vi ut en provision och denna beror på ditt försäljningspris. I provisionen, som är minimum 8 000 kronor för privatpersoner ingår tvätt, test, värdering, marknadsföring, försäljning och hantering av eventuella reklamationer.

Om du väljer att sälja bilen direkt till oss tar vi inte ut någon provision.

Våra provisionskostnader


Provisionskostnader för privatpersoner som säljer en personbil eller en lätt lastbil:

Om bilen säljs för Provisionskostnad
under 49 999 kronor 8 000 kronor
50 000 – 99 999 kronor 10 000 kronor
100 000 – 199 999 kronor 12 000 kronor
200 000 – 299 999 kronor 14 000 kronor
300 000 kr – 399 999 kronor 17 000 kronor
400 000 – 499 999 kronor 20 000 kronor
över 500 000 kronor 25 000 kronor

Fritidsfordon debiteras enligt separat prislista.

Är du intresserad av att sälja din bil?

Få kostnadsfri värdering

Psst..! Om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping eller Jönköping kan vi hämta bilen du ska sälja, på en plats och tid som passar dig. Läs mer om här.

Läs mer
Få hjälp med att byta in din bil
Sälj era företagsbilar genom Kvdbil
Rätt tidpunkt att sälja din begagnade bil
Kundintervju
"Du har aldrig fått bättre betalt för en begagnad bil"
Så visar vi upp era bilar

ContactIcon
Kontakt