Så fungerar det att sälja

Vi säljer bilen så du får tid till annat

Att sälja bilen ska vara enkelt och tryggt, tycker vi. Därför tar vi hand om hela affären åt dig så att du kan ägna dig åt annat. Vi tvättar, städar och testar bilen inför försäljningen, värderar den och sköter sedan annonsering, marknadsföring och ser till att intressenter kan provköra. När auktionen är avslutad ser vi sedan till att ägarbytet sker, att pengarna hamnar på ditt konto och vi sköter all administration. Och skulle det mot förmodan uppstå problem efter försäljningen är det till oss på Kvdbil som köparen vänder sig.

Så fungerar en försäljning

Intresseanmälan är inte bindande

Om du är intresserad av att sälja din bil lämnar du en intresseanmälan till oss. Det är kostnadsfritt och inte bindande. Ju mer information du anger om din bil, ju bättre och pricksäker värdering och uppskattat auktionspris får du. Glöm därför inte att fylla i information som dragkrok, ange växellåda eller andra tillval. Utifrån informationen kommer vi ge dig ett uppskattat försäljningspris för bilen.

Du väljer minsta försäljningspris

Vi säljer mer än 26 000 bilar varje år och vårt uppskattade auktionspris för din bil baseras på egen statistik samt information från vårt värderingsbolag Bilpriser. Minsta försäljningspris för din bil kallar vi reservationspris och denna summa bestämmer du som säljare i samråd med oss. Din bil säljs på auktion, vilket innebär att ingen kommer pruta på din bil. Istället kommer den som är villig att betala mest att köpa den.

Vi tar hand om hela försäljningen

Innan bilen läggs upp till försäljning på kvdbil.se testas bilen och dokumentationen ligger till grund för bilens beskrivning. På så vis vet den kommande köparen exakt vilket skick bilen är i och behöver inte ta höjd för oförutsedda utgifter. Det gör att du som säljare får bättre betalt för din bil. Efter testet, tvättas och städas bilen innan den fotograferas och läggs ut till försäljning på kvdbil.se. Allt detta sker på en av våra anläggningar i landet och du bokar själv in en tid för inlämning som passar dig under Mina sidor. Bor du i Stockholm eller Göteborg finns också möjlighet att lämna bilen till ett inlämningsombud närmare centrum.

När bilen är publicerad på kvdbil.se marknadsförs den på flera köp-sajter, däribland blocket.se, bytbil.com och wayke.se. I snitt har varje bil på kvdbil.se 250 besökare och tolv budgivare. Efter att auktionen är avslutad tar vi kontakt med köparen, ordnar ägarbytet och ser till at du får pengarna på ditt konto. Och om det skulle uppstå något problem efter försäljningen är det till oss på Kvdbil köparen vänder sig.

Bättre betalt och inga dolda avgifter

Idén med vår tjänst är att du får mer betalt för din bil än via andra försäljningssätt. När bilen är såld tar vi ut en provision och denna beror på ditt försäljningspris. I provisionen, som är minimum 6595 kr för privatpersoner ingår alla de moment som beskrivits ovan: tvätt, test, värdering, marknadsföring, försäljning via auktion och hantering av eventuella reklamationer.

Så här ser våra provisionskostnader ut:

  • Om bilen säljs för under 100 000 kr är provisionen 10% av försäljningspriset, dock lägst 6 595 kronor och högst 9 999 kronor.
  • Om bilen säljs för mellan 100 000 kr och 499 999 kr är provisionen 5% av försäljningspriset, dock lägst 10 000 kronor och högst 15 000 kronor.
  • För bilar med ett försäljningspris på över 500 000 kr är det en fast provision på 20 000 kronor.