Så håller vi reda på alla bilar

22 april, 2022

Stökiga excelark, dokument på vift och svårt att hålla koll på alla leasingperioder. Så här KAN det se ut. Men det finns andra sätt. Vi frågade våra vänner på Forsbergs Fritidscenter.

Forsbergs Fritidscenter, Nordens största husbils- och husvagnåterförsäljare, ingår numera i KVD-koncernen och har sju center runt om i landet. På dessa center finns ett antal företagsbilar som alla används för olika ändamål. Vi frågade Emelie Ekborg Mattsson, systemansvarig på Forsbergs, hur det gick till när de gick från ett rörigt exceldokument till ordning och reda i ett anpassat verktyg.

Dokument i handskfack och mätarställningshuvudvärk

-  Vi hade svårt att hålla reda på våra företagsbilar runt om i landet. Och då ska vi inte ens prata om hur klurigt det är att hålla koll på alla mätarställningar och tillhörande dokument, säger Emelie Ekborg Mattsson.

Behov av att samla ihop allt

Genom att knappa in vårt organisationsnummer i verktyget Fleet Manager fick vi snabbt och enkelt in alla våra bilar på ett och samma ställe. Sedan kunde vi lägga till noteringar om bland annat vilket center som bilen hör till och bilens användningsområde. På så sätt kunde vi hålla reda på vilka bilar som är "poolbilar" och vilka som är servicebilar, berättar Emelie Ekborg Mattsson.

Forsbergs bästa tips för Fleet Manager:

  • Vi samlar digitalt de dokument som är kopplade till bilen, exempelvis leasingavtal och garantibevis

  • Genom att be föraren ta kort på sin mätarställning, och ladda upp i verktyget, kan vi se alla bilars respektive mätarställningar

  • Vi håller enkelt koll på senaste besiktningsdatumet, något som underlättar stort för våra medarbetare i verkstäderna.

  • Vi gör noteringar på bilar när det börjar bli dags att avyttra och sedan kan vi med ett knapptryck starta en försäljning.

  • Bonus! Jag som arbetar med olika rapporteringar har stor nytta av Fleet Manager inför exempelvis den årliga hållbarhetsrapporten, berättar Emelie med ett skratt.

Vill du veta mer om Fleet Manager?

Fleet Manager är Kvdbils webbaserade verktyg för fordonsansvariga. Och vi våga säga att oavsett hur många bilar företaget har är detta ett verktyg ni har nytta av. Tillgång till Fleet Manager ingår kostnadsfritt för dig som är kund hos Kvdbil!

Kontakta oss så hjälper vi dig att komma igång!

forsaljning@kvdbil.se

Inför en för husbil- och husvagnssäsongen

Nu när vi har en expert på husbilslivet på tråden kan vi inte annat än att fråga vad man ska tänka på inför säsongen med husbil eller husvagn.

- Då är det hög tid att se över om det din husbil eller husvagn är i behov av någon service eller reparation. Kanske behöver du byta ut några dynor eller köpa ett nytt tält? Vare sig du behöver hjälp med tillbehör, service av vattensystemet eller se över gasolen så kan vi på Forsbergs Fritidscenter hjälpa dig med det, säger Emelie Ekborg Mattsson.

Liknande artiklar

TjänstebilarVisa alla
Tjänstebilar

Byta företagsbilar? Tänk på detta!

2 september, 2022

Tjänstebilar

Vilket yrke kör vilken tjänstebil?

30 april, 2022

Tjänstebilar

Nya förmånsregler för miljöbilar

4 april, 2022

Tjänstebilar

Utköp av företagets bilar - så gör ni det korrekt

12 februari, 2022

GuiderVisa alla
Guider

Rätt tidpunkt att sälja din bil

29 januari, 2023

Guider

Tillvalen som höjer andrahandsvärdet på bilen

24 januari, 2023

Guider

Dags att serva bilen? Det här behöver du känna till!

8 januari, 2023

Guider

4 tips för bästa andrahandsvärdet på din bil

5 januari, 2023

ContactIcon
Kontakt