SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

  • ArtiklarNextIcon
  • ElbilarNextIcon
  • Detta bör du veta om att försäkra en elbil

Detta bör du veta om att försäkra en elbil

26 september, 2021

Onekligen växer intresset så det knakar när det kommer till elbilar. Men med ett större intresse kommer en hel del funderingar, specifikt kring försäkring. Vad skiljer sig när du försäkrar en elbil gentemot en fossildriven bil? Vi tog oss ett snack med en försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

Denna försäkring är obligatorisk

Innan vi går vidare, så går vi "back to basics". Vilken typ av bil du än har är det otroligt viktigt att försäkra bilen. En så kallad trafikförsäkring är något du måste ha – den täcker kroppsskador på både dig och andra personer skadade i en olycka, samt täcker skador på annans egendom.

Skillnaden i försäkring av elbil och fossildriven bil

I motsats till vad de flesta kanske tror så finns det faktiskt ingen större skillnad på att försäkra en elbil och en fossildriven bil, menar Mattias Pössl på Trygg-Hansa. Det som skiljer är att en elbil har lite andra komponenter, men det är något som är beräknat och ingår i maskinskadeskyddet i din försäkring.

Mattias konstaterar att en elbil är som en vanlig bil, när det gäller försäkring. ”Man krockar ju på samma sätt, är det någon som bestämmer sig för att bryta sin in i bilen är det samma typ av försäkring och samma typ av skydd som du behöver som för en fossildriven bil”.

Batteriet, då?

Den kanske vanligaste oron för många när det kommer till elbilar är batteriet. Och det är även något Trygg-Hansa märker när de talar med kunder om just att försäkra elbilar. Men det behövs ingen speciell tilläggsförsäkring för själva batteriet utan det faller under delen kring maskin och elektronik i en vanlig halvförsäkring.

Elbilar och laddhybrider
Se fler bilar

Liknande artiklar

ElbilarVisa alla
Elbilar

Elbilar: Svenskarnas krav på räckvidd oförändrade – trots ökad kapacitet

29 april, 2024

Elbilar

5 tips till dig som ska köpa begagnad elbil

25 mars, 2024

Elbilar

Lista: Kommunerna med flest elbilar

26 februari, 2024

Elbilar

Svenskarnas förtroende för elbilar – Volvo före Tesla

20 februari, 2024

ContactIconKontakt