Dags att sälja bilen?

Det ska vara enkelt och bekymmersfritt att sälja bilen, tycker vi på Kvdbil. Därför tar vi hand om hela försäljningen åt dig - du slipper allt jobb och får pengar på kontot! Ange bilens registreringsnummer och miltal för att starta en kostnadsfri intresseanmälan om att sälja bilen. Din anmälan är inte bindande.

Registration field for the car to be sold
Distance the car has gone

Företagsägd bil?

Registreringsnumret verkar tillhöra en bil ägd av ett företag. Vår företagsavdelning kommer därför att hjälpa er, klicka på fortsätt för att gå vidare.


Registreringsnummer
Ändra
Fortsätt
 • Introduktion
 • Så funkar det
 • Frågor och svar
 • Krav på bilen
 • Vi står redo att sälja din bil!

  Förra året sålde vi över 26 000 bilar. Nu ser vi fram emot att sälja din.

  Genom att du anlitar oss för att sälja din bil, får du ett stort team som tar hand om försäljningen. Vårt arbete inkluderar fordonstest, in- och utvändig tvätt, marknadsföring, visning för potentiella köpare, försäljning, ägarbyte, utbetalning av dina pengar och leverans till bilens nya ägare. Det är ett intensivt arbete där den riktigt goda nyheten är att du inte behöver lyfta ett finger. Så lämna in en intresseanmälan redan idag. Sen kör vi.

  Visste du att?

  Kvdbil tar hela risken när vi säljer din bil. Inga eventuella reklamationer eller klagomål kommer att nå dig efter köpet. Allt sådant tar vi. Det enda du får, är pengarna på kontot.

  Vi har sålt bilar sedan 1991

  Sedan 1991 har vi på Kvdbil hjälpt tusentals företag och privatpersoner att sälja sin bil. Och vår affärsidé har alltid varit densamma – skicket på bilarna som säljs ska beskrivas objektivt så att köparen vet vad han eller hon köper. På så vis behöver inte köparen ta höjd för oförutsedda utgifter och är villig att betala mer, vilket också är till fördel för den som säljer bilen.

  Idag upplever många oro och bekymmer inför en bilförsäljning och så tycker inte vi på Kvdbil att det ska vara. Därför innebär vår tjänst att du inte behöver göra mer än att knappa in bilens registreringsnummer hos oss och ange dina kontaktuppgifter för att sälja bilen, resten ordnar vi. Du behöver alltså inte ens städa bilen inför att du ska sälja den genom oss, även det tar vi hand om.

  Om du är intresserad av att göra din bilförsäljning genom oss på Kvdbil kan du redan idag få ett uppskattat auktionspris för din bil. Detta genom att göra en kostnadsfri intresseanmälan som inte är bindande. 

 • Så funkar det

  1. Så fungerar det

  Du anger ditt registreringsnummer samt miltal och får sedan fram information om din bil. Efter det fyller du i kompletteringsuppgifter för att vi ska ha så mycket information som möjligt när vi ger dig ett affärsförslag med förväntat auktionspris. Du kan sätta ett ungefärligt reservationspris direkt eller senare ta hjälp av våra säljkoordinatorer. Reservationspriset är det lägsta pris du kan tänka dig att sälja bilen för.

  2. Reservationspris

  Efter att din intresseanmälan behandlats sätter du ett reservationspris, det lägsta pris som du kan tänka dig att sälja din bil för. Detta kan komma att ändras efter att vi testat din bil om det visar sig att den har mer eller mindre skador än normalt för din bils ålder och miltal. Det eventuellt nya reservationspriset måste accepteras av dig innan försäljningen kan fortlöpa.

  3. Inlämning

  När vi kommit överens om ett reservationspris bokar vi tid för inlämning på någon av våra anläggningar. 

  Vid inlämningen av din bil behöver du ha med dig:

  - Servicebok

  - Senast utfärdade registreringsbevis. Obs! Ta gärna ett foto på del 2 (den gula delen) och mejla det till saljdinbil@kvdbil.se innan inlämning

  - Signerat elektroniskt avtal. Alternativt ett manuellt avtal som du skrivit med Kvdbil 

  - Tänk även på att ta med dig diverse biltillbehör såsom extradäck eller extranycklar. 

  Glöm inga personliga tillhörigheter i bilen: 

  - Ta vara på personliga tillhörigheter.

  - Töm alla förvaringsfack och stolsfickor. 

   Här kan du se vilken anläggning som ligger närmast dig.

  4. Test, tvätt och städ

  Vi på Kvdbil genomför ett utförligt test samt tvätt och städ av din bil. Efter att vi utfört test, tvätt och städ av din bil skickar vi ett testprotokoll till dig. Om reservationspriset inte behöver ändras efter utfört test läggs bilen omgående ut på auktion. Behöver reservationspriset justeras kontaktar vi dig för ett godkännande, innan bilen läggs ut på auktion.

  Skulle du vilja avbryta affären efter att Kvdbil utför test, tvätt och städ av din bil debiteras 1875 kr för utfört arbete.

  5. Försäljning på kvdbil.se

  När vi kommit överens om ett reservationspris läggs din bil ut för försäljning på kvdbil.se och kvdcars.com tillsammans med en utförlig beskrivning samt ett flertal bilder. Bilen ligger ute för försäljning i 4-6 dagar innan nedräkning sker. Din bil kommer dessutom att marknadsföras via andra försäljningskanaler såsom blocket.se och bytbil.com.

  Om auktionen avslutas på reservationspriset eller högre sker försäljning av din bil.

  Vi försöker alltid mäkla ihop de bilar som avslutas under reservationspris.

  De flesta bilarna säljs vid första auktionstillfället, men om din bil inte skulle säljas efter den första auktionen läggs den ut vid ytterligare ett auktionstillfälle. Om bilen mot förmodan fortfarande inte blir såld får ni hämta tillbaka bilen utan kostnad.

  Dessutom står Kvdbil står för eventuella reklamationer när bilen är såld. 

  6. Pengar på kontot

  Efter auktionsavslut tar vi kontakt med köparen (*) samt skriver kontrakt och ser till att pengarna som vi fått in från försäljningen överförs till ditt konto. Om objektet är kreditbelånat kommer försäljningsersättningen efter avdragen provision att utbetalas till den bank/det finansbolag som har säkerhet i fordonet med det belopp som motsvarar aktuell restskuld inklusive ränta. Resterande belopp utbetalas till det bankkonto som säljaren angivit.  

  Vi sammanställer en redovisning där både försäljningspris och Kvdbils ersättning framgår. Så här ser våra provisionskostnader ut:

  Om bilen säljs för under 100 000 kr är provisionen 10% av försäljningspriset, dock lägst 6 595 kronor och högst 9 999 kronor.
  Om bilen säljs för mellan 100 000 kr och 499 999 kr är provisionen 5% av försäljningspriset, dock lägst 10 000 kronor och högst 15 000 kronor.
  För bilar med ett försäljningspris på över 500 000 kr är det en fast provision på 20 000 kronor.

  Försäljningsprovisionen avräknas från försäljningspriset efter avslutad affär. Alla priser är inklusive moms.

 • Frågor och svar

  • Hur går jag tillväga för att sälja min bil på Kvdbil?

  Du går in på Sälj din bil och skickar in en intresseanmälan. Endast bilens ägare kan ge Kvdbil uppdraget att sälja bilen.
  Du kan även läsa mer om hur försäljningen går till via länken nedan:

  Så här fungerar det
   

  • Är min intresseanmälan bindande?

  Nej, intresseanmälan är ett första steg där Kvdbil erhåller information om din bil för att kunna föreslå ett första minsta försäljningspris.
   

  • Vad är ett reservationspris?

  Reservationspriset är det lägsta pris som du kan tänka dig att sälja din bil för. Reservationspriset sätts av Kvdbil i samråd med dig som säljare efter att din intresseanmälan kommit oss tillhanda.
   

  • Vad kostar det att sälja min bil på kvdbil.se?

  Om bilen säljs för under 100 000 kr är provisionen 10% av försäljningspriset, dock lägst 6 595 kronor och högst 9 999 kronor.
  Om bilen säljs för mellan 100 000 kr och 499 999 kr är provisionen 5% av försäljningspriset, dock lägst 10 000 kronor och högst 15 000 kronor.
  För bilar med ett försäljningspris på över 500 000 kr är det en fast provision på 20 000 kronor.

  Försäljningsprovisionen avräknas från försäljningspriset efter avslutad affär. Alla priser är inklusive moms.
   

  • Vad ingår i provisionen?

  Kvdbil tar hand om hela försäljningen från början till slut. Bilen genomgår test, tvätt och städ, fotografering, beskrivning, visning, auktionering och leveransadministration.
   

  • Vad ingår i tvätt och städ?

  - Utvändig avfettning och biltvätt  med manuell borste eller svamp
  - Fälgrengörning (fyra sommardäck eller fyra vinterdäck)
  - Dammsugning av kupé och bagageutrymme, inklusive fack
  - Våttorkning av alla invändiga ytor inklusive fack, dörrkarmar och lister (ej textilytor)
  - Tvätt av gummimattor
  - Fönsterputs
   

  • Hur lång tid tar det att sälja bilen?

  Normalt cirka tre till fyra veckor från att du lämnar in bilen tills att pengarna finns på ditt bankkonto.
   

  • Vad händer om man inte får sålt bilen efter avslutad auktion?

  Om inget bud når upp till minsta försäljningspriset och affären inte mäklas ihop läggs bilen ut på ytterligare en auktion veckan därpå.
   

  • Kostar det något om bilen inte säljs och jag får hämta tillbaka den?

  För bil som är osåld efter två auktioner, där minsta försäljningspris varit det Kvdbil föreslagit i värdering, utgår ingen kostnad för säljaren. Om försäljningsuppdraget dras tillbaka innan auktion pga. exempelvis sänkt minsta försäljningspris efter utfört test, erlägger säljaren 1875 kr inkl moms för rekonditionering och test.
   

  • Hur mycket får jag betalt för min bil?

  Slutpriset på din bil hamnar oftast mellan vad den traditionella bilhandeln erbjuder i inbyte och vad som begärs ute i handeln.
   

  • Vad händer om köparen vill reklamera något efter köpet?

  När bilen är såld via Kvdbil tar vi hand om alla reklamationer och eventuella efterspel. Säljaren ansvarar för att förmedla Kvdbil om kända fel innan bilen auktioneras.

   

  • Kan bilen vara avställd vid försäljning?

  Ja, bilen kan vara avställd när bilen står hos Kvdbil.
   

  • Kan jag säga upp min försäkring när bilen finns till försäljning hos Kvdbil?

  Nej, du måste ha bilen försäkrad. När bilen säljs och bilen byter ägare sägs din gamla försäkring automatiskt upp.
   

  • Kan jag bruka min bil under tiden bilen ligger till försäljning hos Kvdbil?

  Nej, bilen måste finnas hos Kvdbil under hela försäljningsprocessen.
   

  • Kan jag sälja min bil via Kvdbil om bilen är belånad?

  Ja, men kravet är att kreditskulden inte får överstiga överenskommet reservationspris minus provision. Är skulden högre måste säljaren betala ner lånet före försäljning. När bilen är såld administrerar Kvdbil så att kreditskulden löses.
   

  • Vilka krav måste min bil uppfylla för att få säljas på kvdbil.se?

  För att säkerställa att bilar som säljs via Kvdbil håller hög kvalitet ställs vissa krav på dem.
  - Bilen måste ha varit registrerad på samma ägare de senaste två månaderna
  - Bilen får inte vara äldre än tio år eller gått mer än 20 000 mil
  - Bilen måste vara godkänd vid kontrollbesiktningen med minst två månader till nästa besiktningstillfälle
  - Bilen får inte vara belagd med körförbud
  - Bilen får inte vara sportbil eller trimmad/modifierad
   

  • Hur många besökare har Kvdbil totalt på sina olika sajter?

  Runt 200 000 unika besökare varje vecka.
   

  • Hur marknadsförs min bil?

  Bilen marknadsförs och annonseras på bland annat kvdbil.se, bytbil.se och blocket.se.

 • Krav på bilen

  Endast du som ägare eller familjemedlem till ägare kan anmäla bilen till försäljning

  Bilen måste varit registrerad på dig under de senaste två månaderna

  Bilen får inte vara äldre än tio år

  Bilen får inte ha gått mer än 20 000 mil

  Bilen måste vara godkänd vid kontrollbesiktningen med minst två månader till nästa besiktningstillfälle

  Bilen får inte vara belagd med körförbud

  Bilen får inte vara sportbil eller trimmad/ modifierad