SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Vi gör det tunga jobbet

Så säljer du maskiner, tunga fordon och fritidsfordon hos oss

Grävmaskiner, traktorer, bandgrävare, husbilar och husvagnar. Det och många fler typer av fordon kan du sälja på kvd.se. Men hur går det till? Här förklarar vi!

Idag kan du sälja maskiner, tunga fordon och fritidsfordon när du har ett företagskonto på kvd.se. Det gäller både företagskunder och dig som har enskild firma. Inget företagskonto än? Skapa ett enkelt här.

Intresseanmälan & dokumentation

  1. Gör en kostnadsfri intresseanmälan om att sälja en maskin, tungt fordon eller fritidsfordon. Ju mer information du anger om fordonet, desto mer pricksäker värdering och uppskattat försäljningspris får du.

  2. Vi tar fram ett uppskattat försäljningspris åt dig som baseras på både våra egna och andra aktörers försäljningsdata. Försäljningspriset kan skifta beroende på faktiskt skick efter en dokumentation.

  3. Du godkänner försäljningen och vi bokar in en tid för dokumentation.

  4. Vi utför en dokumentation av fordonets skick på en anläggning eller på plats ute hos dig. Efter att en värderare sett över dokumentationen presenterar vi ett reviderat uppskattat försäljningspris och du väljer lägsta försäljningspris, vi kallar det reservationspris.

Vad är dokumentation?

Dokumentation innebär att Kvdbil dokumenterar fordonets skick utifrån ett standardiserat dokumentations-protokoll. Protokollet är framtaget av Kvdbil med ett visst antal punkter som är anpassat efter respektive fordonstyp. Dokumentation kan antingen utföras på en av Kvdbils anläggningar eller ute på plats hos säljande kund men erbjuds enbart för maskiner, tunga fordon och fritidsfordon.

Du väljer försäljningsplats

Du väljer om du vill transportera in fordonet till en Kvdbil-anläggning eller sälja den från en plats du väljer själv.

På Kvdbil-anläggning

  • Du lämnar in fordonet till en anläggning (eller så hjälper vi till att transportera det)

  • Vi sköter hela försäljningen åt dig - som dokumentation, marknadsföring, försäljning och kontakt med köpare hela vägen.

  • Vi kan erbjuda enklare värdehöjande åtgärder, som exempelvis hjälp med besiktning, tvätt och enklare rekonditionering.

På plats hos dig

  • Vi kommer ut till dig och dokumenterar skickat på fordonet. Du gör själv i ordning fordonet inför försäljning. Av erfarenhet ser vi att ett rent och snyggt fordon lockar fler potentiella köpare.

  • Köparen får dina kontaktuppgifter och adress till upphämtningsplatsen när betalning är genomförd.

  • Du sköter mottagande av köpare helt själv, när det passar dig.

Vad som ingår i försäljningen

Både vid På plats-försäljning och inlämning på Kvdbil-anläggning hanterar vi följande åt dig: dokumentation enligt ett standardiserat protokoll, försäljning genom budgivning eller till ett fast pris, marknadsföring av fordonet inom Sverige och Europa, betalning samt eventuell exportadministration och reklamationshantering.

Vi finns här för dig!

Är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss genom vårt Kundcenter på 010-167 30 00 eller kundcenter@kvdbil.se. Du kan också kika in våra vanligaste frågor och svar om försäljning här.

ContactIconKontakt