SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Dags för något tungt?

Stort utbud av maskiner och tunga fordon.

Så köper du maskiner, tunga fordon och fritidsfordon hos oss

Grävmaskiner, lastbilar, traktorer och husbilar. Ja, det och många fler begagnade maskiner, tunga fordon och fritidsfordon hittar du på kvd.se. Här har vi samlat det viktigaste som gäller när du är intresserad av att köpa sådant hos oss.

Idag kan du köpa dessa typer av fordon när du har ett företagskonto på kvd.se. Det gäller både företagskunder och dig som har enskild firma. Inget företagskonto än? Skapa ett enkelt här.

Brett utbud av begagnat

Kvdbil är en utav Sveriges största marknadsplatser för begagnade fordon. Utöver maskiner, tunga fordon och fritidsfordon, säljer vi även personbilar och lätta lastbilar. I vårt filter ställer du in vad du letar efter. Om det inte skulle finnas inne just nu, då gör du en bevakad sökning. Sedan pingar vi dig när det kommer in något som passar din sökning.

Maskiner ute just nu
Se fler här

Dokumentation

Alla maskiner, tunga fordon och fritidsfordon som säljs på kvd.se har genomgått en dokumentation. Det innebär att Kvdbil dokumenterat fordonets status och beskriver det med hjälp av ett standardiserat dokumentationsprotokoll. Protokollet är framtaget av Kvdbil med ett visst antal punkter som är anpassat efter respektive fordonstyp. Resultatet från dokumentationen kan du ta del utav i fordonets beskrivning på kvd.se.

På plats-försäljning eller Kvdbil-anläggning

Säljaren kan välja att transportera in fordonet till en Kvdbil-anläggning eller sälja fordonet där den står idag, ute hos säljaren, då kallar vi det På plats-försäljning. Om det blir du som vinner budgivningen eller köper ett fordon till fast pris som står ute hos säljaren, får du efter genomfört köp kontaktuppgifter och adress till säljaren för att komma överens om hämtning.

Export

Ska bilen lämna landet? Då finns det några saker att tänka på. I fordonsbeskrivningen på kvd.se framgår det om ett fordon är möjligt att exportera eller inte. I vissa fall är fordonet endast öppet för export. Inför en export måste du bland annat se till att fordonet har en godkänd besiktning tre månader framåt i tiden. Vår leveransavdelning hjälper dig med exporten. Läs mer om vad som gäller vid export här.

Transport

Kvdbil samarbetar med ett flertal transportleverantörer och erbjuder våra företagskunder hjälp med att boka transport inom Sverige vid köp av fordon. För att boka transport kontaktar du vårt Kundcenter på 010-167 30 00.

Finansiering

Behöver du finansiera ditt köp? Vi kan hjälpa dig att titta på alternativ och ta fram en offert. Kontakta vårt Kundcenter så berättar vi mer.

Undersökningsplikt för dig som köpare

När du hämtar ditt fordons har du som köpare undersökningsplikt. Nedan har vi samlat lite bra-att-veta gällande detta:

Undersökningsplikt betyder att...

  • Du har ansvar att se till att fordonets skick motsvarar dess beskrivning på kvd.se.

  • Du har rätt att avstå från att genomföra ditt köp på plats om fordonets avsevärt skiljer sig från beskrivningen i annonsens på kvd.se.

  • Om du väljer att avstå köpet på grund av att du hittar något du anser inte överensstämmer med beskrivningen av fordonet är det viktigt att du meddelar oss direkt om detta. Kvdbil behöver tillsammans med säljaren och dig som köpare hantera eventuella fel eller avhopp innan fordonets lämnar säljaren eller Kvdbils anläggningar. Kontakta då omgående vårt Kundcenter på 010-167 30 00.

  • Om du lämnar upphämtningsplatsen med fordonet ser vi det som ett godkännande av fordonets skick. Skulle det uppstå problem efter att du hämtat ut fordonet kontaktar du vår reklamationsavdelning på reklamation@kvdbil.se.

För ytterligare info om detta och köp av maskiner, tunga fordon och fritidsfordon i sin helhet kan du kika in våra fullständiga villkor för företag här.

Vi finns här för dig!

Är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss genom vårt Kundcenter på 010-167 30 00 eller kundcenter@kvdbil.se. Du kan också kika in våra vanligaste frågor och svar om köp och försäljning här.

ContactIconKontakt