Så testar vi

Alla objekt som säljs genom vår marknadsplats kvd.se, har genomgått ett så kallat KVD-test. KVD-testet är ett standardiserat test som utförs likadant av professionella tekniker som är anställda av oss. Testet genomförs på olika vis beroende på vilken typ av objekt som säljs. 

Så testar vi
Så testar vi

Så testar vi bilarna

 

 

KVD-testet på en bil omfattar både genomgång av motor, växellåda, bromsar, däck samt utrustning och inredning. Eventuella skador på bilen, såsom exempelvis repor och stenskott dokumenteras i text och vid väsentliga visuella anmärkningar som tydligt avviker från bilens skick tas även bild, alla bilar provkörs i olika hastigheter, varvtal och belastning.

När KVD-testet dokumenteras används betyg i en femgradig skala för att beskriva bilens skick, både vad gäller kaross och inredning. Betygen sätts med hänsyn till bilens ålder och miltal. Detta innebär att en nästan ny bil som endast gått några få mil kan få normalbetyget 3 medan en sex år gammal bil med 12000 mil får betyget 4.  

Betygsättning av kaross/lack och inredning
En bil som används i trafik drabbas av stenskott, dörruppslag och smårepor vid normal användning. Likaså slits bilens inredning vid normal användning vilket innebär att bilen får repor på inredningsdetaljer, fläckar på textilier samt att klädseln slits. Vid betygsättning av kaross/lack och inredning utgår man därför från att en bil i normalt skick har dessa skönhetsfel på kaross, i lacken och invändigt. Betygsättningen i KVD-testet utgår från följande beskrivningar:  

Betyg 1 - Reparationsobjekt: Bilen är mycket sliten och har skador som kräver reparationer. 

Betyg 2 – Under normalt skick: Bilen är sliten och sämre än en genomsnittlig bil med samma miltal och ålder.

Betyg 3 – Normalt skick: Bilen är normalt skött och i nivå med en genomsnittlig bil med samma miltal och ålder.

Betyg 4 – Bra skick: Bilen är välskött och bättre än en genomsnittlig bil med samma miltal och ålder. 

Betyg 5 – Bilen är mycket välskött och klart bättre än en genomsnittlig bil med samma miltal och ålder.