Hero background
Hej elbil!
Är du på jakt?

4 tips till dig som ska köpa begagnad elbil

Sugen på att köpa en elbil på andrahandsmarknaden? Du är inte ensam - intresset för begagnade elbilar är stort.

Tips till dig som är på jakt efter en begagnad elbil

1. Batteriet

Elbilsbatteriet är den viktigaste och dyraste delen. Kolla därför upp hur länge garantin gäller och att det finns skriftlig information kring batteriet. Det kan också vara bra att veta att batterigarantin ligger på 8-10 år för de flesta elbilsmodeller.

2. Kablar

Dubbelkolla vilka kablar som följer med i ditt köp. Om du inte får med dig alla kablar och sladdar du behöver till din begagnade elbil kan det bli en krånglig historia att ersätta dessa i efterhand.

- Det kan behövas lite efterforskning för att hitta rätt mellan olika amperestyrkor och om kabeln i fråga är tillämpad för 1-fas eller 3-fas, säger en av våra värderare, som samtidigt tipsa om den här sidan där man se vilken styrka och spänning som en viss bilmodell är kompatibel med.

3. Räckvidden

Räckvidden är viktigt att ha koll på när du köper din elbil begagnat. Försök att kolla upp vilken den faktiska räckvidden är innan du köper. Om du får möjlighet att provköra bilen kan du se din egna energiförbrukningen i olika situationer och på så sätt få reda på din egna räckvidd. Värt att ha i beaktning att det är flera faktorer som kan påverka den faktiska räckvidden. Bland annat kan räckvidden påverkas av temperatur, om vägen är torr eller ej, motorvägskörning och körsätt. Se populära elbilars räckvidd här.

4. Sträckan

Pendlar du relativt korta sträckor på en daglig basis men behöver åka längre sträckor då och då? Då kan en laddhybrid, som både kan köra på el och fossildrivmedel, vara något för dig. Då kan du vid enstaka tillfällen tanka bilen som vanligt med bensin.

- Men med det sagt, utvecklingen inom elbilar går som bekant snabbt. Med ett växande nätverk av laddstationer, snabbare laddare samt bilar som kan ta emot högre spänning kommer den eventuella problematiken med längre sträckor vara borta, spår vår värderare.

Ska du köpa elbil?

Vi säljer varje vecka hundratals elbilar på auktion och till fast pris. Hos oss hittar du en eldriven bil för de flesta behov och plånböcker.

Tillbaka till nyheter och guider

ContactIcon
Kontakt