I digital framkant!

Så visar vi upp era bilar

170 000 nyfikna besökare. Så många kikar in i vår digitala bilhall en genomsnittlig vecka under hösten. Men hur förvandlas dessa spekulanter till köpare av era bilar? Genom hårt jobb och smart online marknadsföring.

Kvdbil har sålt bilar på nätet sedan i början av 2000-talet och vi har hunnit lära oss mycket under dessa drygt 20 år. Dels om begagnatmarknaden, dels om vikten av att ligga i framkant när det kommer till digital marknadsföring. Och för att kunna ligga i framkant gäller det att ha mod att testa nya saker.

Uppdrag: rätt betalt för era bilar

Vi tog oss ett snack med en expert på området, Christian Lindskog som är Kvdbils Digital Marketing Manager. Han har tidigare arbetat i en annan konkurrensutsatt bransch på nätet, klädbranschen, och vet allt om att nå rätt person med rätt produkt – i precis rätt tid.

Digital marknadsföring - ständigt pågående arbete

Givetvis är Google en viktig kanal. När någon knappar in ”Köpa begagnad V70” i sin webbläsare ska Kvdbil ligga i topp bland resultaten. Därför köper vi annonser på viktiga sökord och optimerar hela tiden vårt innehåll för att även synas organiskt. *Organiskt, säger du?* Ja, att synas organiskt innebär att Kvdbil ska komma upp som alternativ i sökresultatet helt naturligt, utan att vi har köpt utrymmet.

Därutöver annonserar vi både genom så kallad retargeting och genom banners. Retargeting kallas sådan annonsering som påminner besökaren om den bil denne kikat på när hen sedan surfat in på en annan webbsida.

Fler ytor ökar synligheten

Youtube, Facebook, Instagram och Linkedin. Självklart finns vi här, både genom olika typer av annonsering och genom aktiva sidor.

Därutöver har vi samarbeten med influencers och olika affliatenätverk för att öka synligheten och nå ut till nya kundgrupper.

Blocket.se och wayke.com. På dessa sidor hamnar många bilsugna förr eller senare. Därför marknadsför vi givetvis även era bilar på dessa sajter. Nu ser vi fram emot att hjälpa er med höstens bilförsäljningar!

ContactIcon
Kontakt