SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Mest sålda bilarna 2022

9 januari, 2023

Innan vi dyker in på riktigt i 2023 (snart, vi lovar!) vill vi passa på att bjuda på en liten återblick. Här har vi sammanställt de mest populära bilmärkena och bilmodellerna hos oss på Kvdbil under förra året.

Topp sju mest sålda märken på kvd.se 2022

1. Volkswagen

Volkswagen, eller "Folkets bil" som det översätts som, har länge varit ett omtyckt bilmärke och har en lång historia bakom sig. Från den älskade modellen "Bubblan", ett vinnande koncept som står sig än idag, till dagens Passat och Golf tillhör Volkswagen de topp tre biltillverkarna i världen.

Mest sålda Volkswagen-modellerna:

Volkswagen hos oss just nu:
Se fler bilar

2. Volvo

Volvo har tillverkat bilar sedan 1926 och är kanske det företag som flest utanför landets gränser tänker på, tillsammans med IKEA och H&M, när någon nämner Sverige. Genom att tillverka bilar för allmänheten med säkerhet i fokus har Volvo blivit en kär del i det svenska folkhemmet, även om Volvo numera har utländska ägare.

Mest sålda Volvo-modellerna:

  • XC60 – 791 sålda

  • V60 – 659 sålda

  • V90 – 438 sålda

Volvo hos oss just nu:
Se fler bilar

3. BMW

BMW har funnits med sedan 1916 och har under åren hunnit producera en mängd olika fordon utöver bilar och anses idag vara en av de ledande tillverkarna inom premiumbilar i världen. Visste du att BMW är moderbolag till en rad olika märken, såsom exklusiva Rolls-Royce och populära MINI?

Mest sålda BMW-modellerna:

BMW hos oss just nu:
Se fler bilar

4. Mercedes

Mercedes är för många synonymt med god tysk kvalitet, exklusivitet och en släng status, vilket de har gjort sedan starten 1926. I Mercedes produktlinje finns numera nästan hela alfabetet, bland annat A- B- och C-klasserna, de något större CLS- och E-modellerna och suvarna GLC och GLS.

Mest sålda Mercedes-modellerna:

Mercedes hos oss just nu:
Se fler bilar

5. Audi

Audi grundades redan 1909, köptes upp av Volkswagen Group 1964 och började tillverka premiumbilar på 80-talet. Fyrhjulsdrivna bilar under namnet "Quattro" har blivit mycket populära och har även haft stora framgångar inom rallyvärlden. På senare tid har man satsat mycket så kallade crossover-suvar, Audi Q5 har blivit en av Europas mest sålda suvar.

Mest sålda Audi-modellerna:

  • A6 – 337 sålda

  • A4 – 278 sålda

  • A3 – 159 sålda

Audi hos oss just nu:
Se fler bilar

6. Toyota

Från vävstolar till bilar? Klivet känns kanske inte helt givet, men för Toyota har det funkat alldeles utmärkt! Toyota producerar idag allt från småbilar, så som Auris och Corolla till premiumbilar under namnet Lexus.

Mest sålda Toyota-modeller:

Toyota hos oss just nu:
Se fler bilar

7. KIA

Intresset för KIA har ökat markant i Sverige de senaste åren, vilket har gjort KIA till ett av Sveriges snabbast växande bilmärken just nu. Det koreanska märket lockar många köpare med sina 7 års nybilsgaranti, tillsammans med prisvärda och välutrustade bilar. Många av KIAs modeller är även delvis, eller helt, elektrifierade.

Mest sålda KIA-modeller:

KIA hos oss just nu:
Se fler bilar

Liknande artiklar

MarknadskollVisa alla
Marknadskoll

Begbilsrapport: Andra kvartalet starkaste på två och ett halvt år

9 juli, 2024

Marknadskoll

Kunskap, värde och djupa insikter om begagnatmarknaden i fokus på KVD-dagen 2024

30 maj, 2024

Marknadskoll

Beteendena som får oss att se rött i trafiken

24 maj, 2024

Marknadskoll

Begbilsrapport: Fler affärer och högre priser i första kvartalet

17 april, 2024

ContactIconKontakt