SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Kvdbil fick jobbet att sälja de sista Saab-bilarna

17 april, 2023

Media och Saab-fantaster jublade och buden trillade in. Ja, visst blev det ett himla ståhej när NEVS gav oss förtroendet att förmedla några av de sista Saab-bilarna som någonsin tillverkats. Vi tog ett snack med Anders Jagefeldt på NEVS – kring försäljningen, varför de valde Kvdbil och om eventuella fler försäljningar.

År 2014 tillverkades de sista 420 Saab-bilarna i Trollhättan. Samtliga bilar som byggdes var av modellen 9-3 Aero och gjordes av överblivna delar som fanns kvar i fabriken.

De flesta av de "sista bilarna" såldes, men några hölls kvar i NEVS ägo. Förra året förmedlade vi några av dem – och för några veckor sedan fick vi äran igen. Precis som resten av de 420 bilarna som byggdes, kom även dessa med samma specifikationer.

Men det som fick dessa två att sticka ut lite extra var otroligt låga miltal. En på under 1000 körda mil, och en strax däröver.

Internationellt intresse och maxad aktivitet

Att möjligheten nu fanns att lägga vantarna på ytterligare två av de sista Saabarna snappades illa kvickt upp av branschmedia, bland annat Realtid som var riktigt snabba på bollen. Även många nyfikna klick genererades genom Kvdbils nyhetsbrev och sociala medier i samband med att de publicerades – och buden rullade in. Sammanlagt fick de två bilarna 34 personer som budade och budgivningen slutade på 236 000 respektive 277 500 kronor.

Bilarnas annonser besöktes över 22 000 gånger och besökarna kom in från alla världens hörn. Högst upp på topp tre ligger Sverige, USA och Finland. Men även Norge, Tyskland, Tjeckien men även besök från Antigua och Barbuda.

Vi tog ett eftersnack med Anders på NEVS

Grattis till era lyckade försäljningar! Det blev stort ståhej kring dessa unika Saabar. Både internt hos oss på Kvdbil och i media samt ett hårt tryck på budgivningen på kvd.se – där slutpriserna landade över förväntan. Var det något ni hade kunnat föreställa er?

– Jag misstänkte faktiskt att det skulle gå så bra, då det finns ett stort intresse och sug efter just dessa bilar. Vi sålde ju ett antal av de sista 420 bilarna genom er för drygt ett år sedan och intresset var väldigt starkt redan då. Dessa bilar hade gått ännu färre mil, vilket såklart ökar intresset en hel del.

Hur uppfattade du själva försäljningsprocessen genom oss?
– Otroligt smidigt. Att ni både hämtar upp bilarna och fixar till dem innan försäljning var så tacksamt för oss.

Kul att höra! Och varför föll valet på just oss på Kvdbil när det kom att sälja dessa speciella bilar?
– Det var för ett år sedan, innan vi sålde första gången genom er, som jag kollade runt lite. Valet stod till slut mellan er och en annan konkurrent. Det slutade med att ni fick uppdraget då jag trodde att vi skulle kunna få ett högre slutpris genom er.

Frågan som alla vill ha svar på; finns det fler Saab 9-3 Aero kvar hos er?
– Nej, nu har vi inga kvar att sälja. De två vi sålde nu senast var de sista.

Även om vi inte får ser fler av just bilarna från 2014, kan vi vänta oss att få förtroendet igen om ni vill sälja andra företagsbilar?
– Alla gånger att jag kommer kontakta er igen.

Liknande artiklar

MarknadskollVisa alla
Marknadskoll

Begbilsrapport: Andra kvartalet starkaste på två och ett halvt år

9 juli, 2024

Marknadskoll

Kunskap, värde och djupa insikter om begagnatmarknaden i fokus på KVD-dagen 2024

30 maj, 2024

Marknadskoll

Beteendena som får oss att se rött i trafiken

24 maj, 2024

Marknadskoll

Begbilsrapport: Fler affärer och högre priser i första kvartalet

17 april, 2024

ContactIconKontakt