SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Bilarna svenskarna vill äga innan de dör

23 augusti, 2023

Bilen som flest svenskar drömmer om är, något oväntat kanske, en eldriven lyxbil som knappt har rullat två år ute på vägarna.

De flesta av oss har en alldeles särskild bil i åtanke när vi ställs inför frågan ”Vilken bil vill du helst äga innan du dör?” När Kvdbil tillsammans med Sifo frågade 1000 svenskar just detta blev svaret: Polestar 2. Elbilen från det svenska bilmärket har seglat upp i topp, framför rivalen, och lågoddsaren, Tesla Model 3.

Hörde vi premium?

På plats nummer två hittar vi alltså Tesla Model 3, följt av Porsche 911, Shelby Mustang och Koenigsegg CC. Idel premiumbilar, med andra ord!

– Det är bara att gratulera Polestar. Att som nykomling vara nummer ett på svenska bilköpares bucket list är helt fantastiskt. Grattis även till Tesla som når nästan lika hög popularitet i undersökningen. Att vi har två elbilar överst är oväntat, men också roligt. Det bekräftar att våra preferenser förändras i rätt riktning och i snabb takt, säger Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil.

Skillnad beroende på kön, ålder och plats

Är kvinnor mer elbilsbenägna än män? Ja, i alla fall om vi tittar på listan över drömbilar. Kvinnornas absoluta favorit är Tesla Model 3. Överst på männens lista ligger istället Porsche 91. För bägge två placerar sig Polestar 2 på en stark andraplats.

Sett över alla svaranden i åldern 18-34 år är Polestar 2 bilen som står högst i kurs. För det lite äldre gardet, 56-79-åringarna, är det klassikern Jaguar E-type som flest drömmer om. I de fyra Norrlandslänen hamnar samtliga toppbilar utanför pallplacering. Här är det i stället ikoner som Chevrolet Corvette, Shelby Mustang och Volvo Amazon som man allra helst vill äga innan man dör.  

Topp 10: Bilarna svenskarna helst vill äga

1.  Polestar 2

2.  Tesla Model 3

3.  Porsche 911

4.  Shelby Mustang

5.  Koenigsegg CC

6.  Mercedes Benz G-klass

7.  Tesla Roadster

8.  Jaguar E-Type

9. BMW M5

10. Porsche Taycan

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 27-30 augusti 2021. Totalt intervjuades 1054 personer i åldern 18-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Liknande artiklar

MarknadskollVisa alla
Marknadskoll

Begbilsrapport: Andra kvartalet starkaste på två och ett halvt år

9 juli, 2024

Marknadskoll

Kunskap, värde och djupa insikter om begagnatmarknaden i fokus på KVD-dagen 2024

30 maj, 2024

Marknadskoll

Beteendena som får oss att se rött i trafiken

24 maj, 2024

Marknadskoll

Begbilsrapport: Fler affärer och högre priser i första kvartalet

17 april, 2024

ContactIconKontakt