SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Så förändras våra resvanor efter corona

1 september, 2021

Vi kan inte blunda för att bilen behöver användas på ett hållbart sätt. Hösten 2020 gjorde Kvdbil en SIFO-undersökning kring svenskarnas förändrade resvanor. Resultatet då visade att många trodde sig komma resa mer med bil och cykel efter pandemin.

När vi i september 2021 ställde frågan igen är det tydligt att fler kan tänka sig att resa med buss, tåg och flyg än förra hösten, men också att tankarna om att man kommer använda bilen mer efter pandemin består.  

WSP publicerade i augusti sin stora mobilitetsstudie som bland annat visar på att pandemin orsakat en halvering av antalet kollektivtrafikresenärer och att bara hälften planerar att återvända till att åka kollektivt efter pandemin. Av de som slutat åka kollektivt planerar en fjärdedel att använda bil även efter pandemin.  

Det är tydligt att bilen har en viktig roll för många även efter pandemin och vi behöver arbeta för att bilen används på ett hållbart sätt. Äldre bilmodeller behöver fasas ut till fördel för nya och vi måste påskynda elektrifieringen genom att se till att elbilar och laddhybrider når den svenska andrahandsmarknaden och bygga ut laddinfrastrukturen.

Liknande artiklar

Livet med bilVisa alla
Livet med bil

Så ser vår internationella köpkraft ut

22 februari, 2024

Livet med bil

Här finns flest personliga registreringsskyltar

17 januari, 2024

Livet med bil

Mest sålda bilarna 2023

3 januari, 2024

Livet med bil

Konkurserna ökar – så påverkas begagnatmarknaden

8 december, 2023

ContactIconKontakt