SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Rent, nästan utan vatten? Javisst!

Nu tvättar vi bilar – nästan helt utan vatten

Vi på Kvdbil slutar att rekonditionera bilarna på våra anläggningar på konventionellt sätt och går över till den vattenbesparande och miljövänliga biltvättjänsten Woshapp. Genom att byta till Woshapp beräknas vi minska vår vattenförbrukning med vad som kan jämföras med hela 10 000 badkar per år.

Inför försäljning genomgår alla bilar som säljs via oss på Kvdbil en grundlig rekonditionering, både invändigt och utvändigt. Hittills har detta gjorts med konventionell vattentvätt där åtgången varit cirka 70 liter vatten per tvätt. Men nu går vi över till Woshapp som tvättar bilen nästan helt utan vatten. Åtgången är endast 400 milliliter per tvätt.

Bytet till Woshapp görs på våra egna anläggningar i Åkersberga, Södertälje, Kungälv och Svedala, där cirka 80 procent av alla bilar vi förmedlar hanteras. Under 2020 handlade det om ungefär 20 000 fordon.

En del av Woshapp-teamet på vår anläggning i Kungälv

Vi sparar 1,4 miljoner liter vatten

Genom Woshapp beräknas vi spara minst 1,4 miljoner liter vatten per år. Woshapp hjälper till att använda mindre vatten lokalt och arbetar samtidigt för att fler ska få tillgång till rent vatten i andra delar av världen. I fjol hade Woshapp exempelvis ett samarbete med UNICEF.

  • Med Woshapps innovativa tvätteknik får vi en resurs- och kostnadseffektiv rekonditionering med så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi kommer årligen spara minst 1,4 miljoner liter vatten, motsvarande nästan 10 000 badkar. Men vi hoppas att det inte bara stannar där utan även att våra kunder ska inspireras till mer miljövänliga och hållbara val i sin bilvård, säger Lars Nykvist, vd Kvdbil.

  • Vi är otroligt glada och stolta över att få jobba med ett företag som Kvdbil. Det märks att de ligger i framkant och jobbar hårt med sina ESG-frågor. Vårt partnerskap är början på något stort och det känns otroligt roligt att vi får vara med på den resan, säger Jens Karlsson, vd på Woshapp.

ContactIconKontakt