Garanti & Försäkring

En trygg affär

När du som konsument köper en begagnad bil eller ett fritidsfordon via KVD så gäller konsumentköplagen. Därmed kan du som konsument handla tryggt genom KVD och om något fel uppstår så är det till KVDs kvalitetsavdelning du vänder dig. Läs mer under fliken auktionsvillkor. För oförutsedda händelser rekommenderar vi att du lägger till en garanti.

KVD - Begagnade bilar helt enkelt
KVD - Begagnade bilar helt enkelt

KVDs Trygghetspaket 

Vi på KVD vill att du skall känna dig trygg när du köper din bil genom vår marknadsplats. Vi ser därför till att samtliga fordon som säljs genom oss på KVD testas av våra professionella tekniker samt att en utförlig dokumentation från testen finns med i objektsbeskrivningen på vår webbplats.

När du hämtar din nyinköpta bil från KVD ingår KVD Bilförsäkring i 14 dagar. Därefter kommer vi att erbjuda dig en förlängning med särskilda fördelar för dig. 

Om försäkringarna

KVD Bilförsäkring - När du köper en bil genom KVD ingår en gratis bilförsäkring i 14 dagar.

I KVD Bilförsäkring ingår bland annat:

  • - Förlängd maskinskadeförsäkring – Med KVD Bilförsäkring har du utökat skydd till 15 000 mil och upp till att bilen blir åtta år gammal.(normalt gäller försäkringen upp till 12 000 körda mil.)
     
  • - Allrisk – Tappat bort eller skadat bilnyckeln? Spillt kaffe? Om oturen är framme ersätter vi bland annat skador inuti bilen som du eller någon medresenär orsakat. Försäkringen ersätter också om du råkar tanka fel typ av bränsle.
     
  • - Om du har din hemförsäkring i Länsförsäkringar erbjuder vi dig dessutom 10 % rabatt på KVD Bilförsäkring.

Bilar med mer än 299 hästkrafter, utryckningsfordon, husbilar samt vissa speciella bilmodeller kan försäkring eventuellt tecknas efter särskild prövning.

Mer information om KVD Bilförsäkring:
Informationsbroschyr >
Fullständiga villkor >

Vid frågor gällande KVDs Trygghetspaket, vänligen kontakta vår kundtjänst på 010-167 30 00, alternativt kundtjanst@kvd.se.

KVD Extra Trygg - Garanti för din bil 

Om du vill göra en bra bilaffär ännu bättre rekommenderar vi att du även lägger till KVD Extra Trygg, en garanti med förstärkt skydd för vitala delar som motor, motorelektronik och växellåda.

Här nedan kan du läsa om vilken garanti som passar bäst för just din bil

KVD Maxiför bilar som har gått upp till 15 000 mil och är upp till åtta år gamla.
Pris: 2 495 kr för 12 månader
Ta del av de allmänna villkoren för försäkringen.

KVD Xtra, för bilar som har gått mellan 15 000- 18 000 mil och är upp till nio år gamla. 
Pris: 2 495 kr för 12 månader
Ta del av de allmänna villkoren för försäkringen.

KVD Bas, för bilar som har gått mellan 18 000- 20 000 mil och är upp till tolv år gamla. 
Pris 1 995 kr för 12 månader
Ta del av de allmänna villkoren för försäkringen.

De objekt som inte har ett trygghetspaket specificerat på vår webbplats har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda lösningar på. KVD Bilförsäkring är framtagen i samarbete med Länsförsäkringar och KVD Extra Trygg är framtagen i samarbete med AutoConcept Insurance AB. 

Vid frågor och för prisuppgifter gällande KVDs Trygghetspaket, vänligen kontakta vår kundtjänst på 010-167 30 00, alternativt kundtjanst@kvd.se.