SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Vi testar: Bästa isskrapan

Is på bilrutan hör den svenska vintern till. Vi på Kvdbil har testat olika typer av isskrapor – för att ta reda på hur du får bort isen så snabbt och smidigt som möjligt. I testet har vi mätt utifrån följande parametrar: hur praktisk skrapan är, ergonomiska egenskaper samt pris. Testet är gjort på samma bil under en kall vinterkväll i februari.

Isskrapa med ficklampa – 4/5

I vintermörkret kan det kan vara svårt att se var på rutan du har skrapat, då kan en isskrapa med ficklampa var praktisk. Du undviker att missa några fläckar innan du sätter dig i bilen. Själva skrapan kändes stabil och ett extra plus ger vi till det rejäla och ergonomiska handtaget!

Skrapan finns att beställa hos isskrapa.net för 60 kronor.

Vanlig isskrapa – 3/5

Den traditionella skrapan är en klassiker i många bilägares arsenal. Inga konstigheter hur den ska användas, den gör sitt jobb och isen försvinner relativt lätt. Skrapan tar lite plats och är lätt att gömma undan när den inte behövs. Fungerar betydligt bättre än nödlösningen kreditkortet! Pris: 10-30 kronor.

Isskrapa med vante – 1/5

Du står ute i minusgrader och skrapar bilrutan, men har glömt vantarna hemma. Igenkänning, kanske? Då passar en isskrapa med vante perfekt. Tyvärr är själva skrapan väldigt bräcklig och fungerar knappt att skrapa med, vilket ger ett lågt betyg. Vi gillar själva idén med vanten annars och hoppas på en bättre skrapa i framtiden.

Skrapan finns att köpa hos Jula för 40 kronor.

Isskrapa med borste – 4/5

Ibland när det blir frost på bilrutan är även snö inblandat. Då finns det, som tur är, en borste med isskrapa på. Borstens längd gör att det blir lättare att borsta bort snö där man inte når med armslängd, men även att skrapa de områden på rutorna som är svåråtkomliga. Den fyller sitt syfte, är lätt att använda och isen försvinner enkelt från rutan.

Skrapan finns att köpa hos Clas Ohlson för 40 kronor.

Eldriven isskrapa – 2/5

När isen sitter som hårdast på rutan kan det vara skönt att få lite hjälp av dagens teknologi. Koppla in isskrapan i eluttaget i bilen, för att sedan kunna skrapa av rutan. Skrapan hade fått ett högre betyg om den hade gått på batteri – att sladden måste kopplas in i eluttaget på bilen gör hela processen betydligt osmidigare.

Skrapan finns att beställas hos teknikproffset.se för 149 kronor.

ContactIconKontakt