SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Snart dags att säga hejdå till bilen

Återlämning av din Releasing-bil

Inför återlämning av bilen är det några saker som är bra att tänka på. Därför får du tillgång till denna information ett bra tag innan ditt kontrakt tar slut – så att du har gott om tid att fixa och dona innan inlämningsdagen.

Dina första steg inför återlämning

1. Identifiera & åtgärda eventuella skador på bilen

Så kallat ”normalt slitage” sker automatiskt när du använder din bil – inga konstigheter. Men uppkommer skador utöver normalt slitage är det något vi vill att du åtgärdar innan du lämnar in bilen till oss. Vi går efter det som Motorbranschens Riksförbund definierar som normalt slitage. Använd det som din guide när du avgör vad som behöver åtgärdas och inte. Här hittar du Motorbranschens Riksförbunds guide.

2. Få koll på dina körda mil

Har du kört fler mil än den körsträcka som du valde i ditt avtal? Då tillkommer en kostnad på 5-24 kronor/mil för de mil som överstiger den avtalade körsträckan. Vi går igenom detta på plats, men det kan vara bra om du redan innan återlämning har koll på om du kört fler antal mil eller inte. Eventuella tilläggskostnader beräknas beroende på bilens värde och leasingkostnad.

3. Är bilen servad och klar?

Om bilen indikerar att den behöver lämnas in på service, se till att göra detta innan du lämnar tillbaka bilen till oss. Vi är såklart måna om att bilen ska vara i bra skick när den kommer tillbaka till oss.

4. Däck med rätt mönsterdjup

Vid återlämning kontrolleras kvaliteten på däcken. Om mönsterdjupet är under den lagliga gränsen behöver du som kund betala för en uppsättning som uppfyller lagkraven. Minsta tillåtna mönsterdjup enligt lag är 1,6 mm på sommardäck och 3,0 mm på vinterdäck.

5. Boka tid för återlämning

Såja! Nu när ovan punkter är på plats är det dags att ringa oss och boka tid för återlämning av bilen. Du väljer en tid på den Kvdbil-anläggning som passar dig bäst. När du som kund har lämnat in bilen till oss kommer bilen att ställas över på Kvdbil vilket gör att din försäkring sägs upp automatiskt.

Psst! Det är viktigt är att du bokar datum för återlnlämning innan dess att din leasing-period går ut. Det gör du genom att ringa oss på: 010-167 30 00 eller maila oss på kundcenter@kvdbil.se


Checklista inför återlämningsdagen

Efter att du har bokat en tid hos oss, och åtgärdat eventuella skador på bilen, är det dags att göra bilen redo för inlämningsdagen. Nedan har vi skapat en liten checklista till dig – så att du kan känna dig lugn i att du har allt ordnat innan du lämnar över nycklarna till oss.

Töm och tvätta bilen

Alla dina personliga tillhörigheter ska tas om hand och bilen ska vara urstädad när du lämnar tillbaka den.

Samla ihop bilens tillbehör

Se till att alla tillbehör till bilen, som fanns där från starten av din leasingperiod, finns med i bilen när du återlämnar den. Finns inte dessa med vid inlämning tillkommer en ersättningskostnad.

  • Extranycklar

  • Servicebok (samtliga servicebesök ska finnas med)

  • Extradäck (vinter- och sommaräck)

  • Insynsskydd/lastskydd till bakluckan

  • Eventuell dragkrok

  • Eventuell laddkabel


Undrar du något? Kontakta oss!

Har du några frågor eller känns något oklart? Du är alltid välkommen att höra av dig till oss - vi hjälper dig gärna. Du når oss på telefon: 010-167 30 00, via mail på kundcenter@kvdbil.se eller via chat-funktionen här på kvdbil.se (leta efter den gröna ikonen längst ned till höger på hemsidan).


Vilken blir din nästa bil?

Ett hejdå till din gamla Releasing-bil betyder att du kan säga hej till en ny! Varför inte börja kika på nästa bil redan nu?

ContactIconKontakt