SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Nya bilar som kommer 2023

25 januari, 2023

Det kommer hända grejer i nybilsvärlden under året. En post pandemi- och komponentbristeffekt har gjort att många lanseringar försenats och gör därmed 2023 till händelsernas år. Ja, i alla fall när det kommer till utrullning av nya bilmodeller!

Nytt blir snabbt begagnat

Vi på Kvdbil förmedlar och säljer som bekant begagnade bilar, men gillar att hålla koll på de nya modeller som lanseras. Både för att det är kul (såklart!), men även för att det trots allt inte brukar dröja så länge innan nysläppta bilar kommer ut på begagnatmarknaden.

När Polestar släppte sin modell 2 tog det endast ett par månader från det att den första bilen levererades ut i Sverige tills dess att den dök upp på kvd.se. Lika snabbt gick det när KIA släppte sin e-Niro under 2019. Där snackar vi semi-begagnat!

Nya modeller som rullar ut i år

Våra kompisar på Teknikens Värld slängde över sin lista på bilmodeller som kommer ut under året, och här har vi handplockat ett gäng som vi tycker är extra intressanta.

Audi

Populära och helt elektriska e-tron får ett syskon i form av A6 e-tron. Här får du en bil där 800 volt-systemet gör laddningen imponerande snabb. Nästa år kommer kombivarianten av samma bil. En Audi-kusin till Porsches eldrivna Macan kommer också inom snar framtid, när är dock inte spikat. Men modellen får namnet Q6 e-tron.

Audi A6 e-tron kommer under året. Foto: Audi.

BMW

BMWs nya elbil iX1 började tillverkas redan i slutet av förra året och kommer ut på svenska gator under 2023. I mitten av året väntas även märket släppa sin nya 5-serie, där en helt eldriven kombi finns med; i5.

Nya helelektriska iX1. Foto: BMW.

Interiören på BMW iX1. Foto: BMW.

Opel

Nu kan du köpa en helt ny version av Opel Astra. Där kan du välja mellan en bensinare eller laddhybrid. För den som är sugen kommer Astran även släppas som renodlad elbil senare under 2023.  

Astra i helt ny look! Foto: Opel.

Peugeot

Under året kommer Peugeot med sin helt nya 408, i utseendet en blandning av en sedan och SUV. Storleksmässigt landar den mellan Peugeots befintliga modeller 3008 och 508. 408:an kommer ut med både renodlad bensinmotor och som laddhybrid.  

Huvudvändande design i form av en 408. Foto: Peugeot.

Smart

Den lilla bilen med plats för två kommer nu med plats för fyra. Modellen #1 är första släppet efter det att kinesiska Geely gick in som delägare i märket.

Smart #1 har en charmig utsida med mjuka linjer. Foto: Smart.

Och insidan är snäppet kaxigare. Foto: Smart.

Volkswagen

Här händer det grejer! Amarok kommer i ny version och då på samma plattform som Ford Ranger. Och klassikern Passat går och blir eldriven. Sedan-varianten kommer gå under namnet ID.7 och kombi-varianten går just nu under namnet ID.Space Vizzion, men ett ID-namn med siffra kommer troligen så småningom. Det viskas om en räckvidd på hela 62 mil.

Nya Amarok börjar rullas ut under våren. Foto: Volkswagen.

Volvo

Helt nya elbilen EX90 blir en lyxig SUV med plats för sju. Och smakar det så kostar det – bilen kommer med en prislapp som startar på över miljonen. Men även om modellen går att beställa redan nu, så dröjer troligen leveranser ut till kund tills våren 2024.

Foto: Volvo.

Blir EX90 en elektrisk SUV utöver det vanliga? Det verkar så! Foto: Volvo.

Liknande artiklar

MarknadskollVisa alla
Marknadskoll

Begbilsrapport: Andra kvartalet starkaste på två och ett halvt år

9 juli, 2024

Marknadskoll

Kunskap, värde och djupa insikter om begagnatmarknaden i fokus på KVD-dagen 2024

30 maj, 2024

Marknadskoll

Beteendena som får oss att se rött i trafiken

24 maj, 2024

Marknadskoll

Begbilsrapport: Fler affärer och högre priser i första kvartalet

17 april, 2024

ContactIconKontakt