Våra yrken

Här är ett urval av de yrken som vi på KVD erbjuder.

IT

Vår IT-avdelning är motorn som driver hela verksamheten. Oavsett om de jobbar med auktionsmotorn, våra interna datorsystem, hårdvara eller webbsidorna är våra IT-medarbetare nyckelspelare i att förändra hur man köper och säljer fordon och maskiner. 

Vi jobbar mycket med Open Source-lösningar som tex Wordpress, PHP och Drupal. Vi utvecklar ständigt vårt IT-arbete och kommer att fortsätta att utveckla våra teknikval och arbetsmetoder.

Under 2014 lanserades vår nya webbsida. Den nya sidan har gett förutsättningar för många spännande utvecklingsprojekt. Vi har stort fokus på e-commerce och vi utvecklar ständigt vår butik, kvd.se! Kvd.se har 200 000 unika besökare varje vecka. På bilpriser.se görs varje månad 1 200 000 bilvärderingar!

Leveransmedarbetare

Våra leveransmedarbetare har en mycket viktig funktion då de ofta är de enda personer som våra köpande kunder och privata uppdragsgivare träffar. Leverensmedarbetarna säkerställer att KVD har ett kundbemötande i världsklass och att våra kunder gör trygga och bra affärer. Dessutom ordnar leveransmedarbetarna med finansiering, försäkring, ser till att objekten levereras ut i tid samt att de registreras på rätt köpare.

Säljkoordinatorer

Våra säljkoordinatorer är verkligen ”spindeln i nätet” när det gäller våra auktioner. Säljkoordinatorerna ansvarar för hela kedjan, från det att bilen eller fritidsfordonet kommer in tills det att är dags för leverans till den nya ägaren. En viktig del av säljkoordinatorns arbete är att värdera varje objekt som ska säljas via våra auktioner.

Genom vår stora kunskap om marknaden, både genom externa analyser och genom den kunskap vi får genom våra auktioner och bilpriser.se, skapar de en dagsfärsk värdering. Denna värdering ligger sedan till grund för uppskattat auktionspris, försäljningspris hos bilhandlaren samt reservationspris.

Ekonomiassistenter

KVDs affärsmodell är transaktionsintensiv och vi hanterar ständigt stora värden. Ekonomiavdelningen jobbar med såväl kund- som leverantörsreskontra. De ser till att avräkningar, fakturor blir betalda och att allt dessutom bokförs rätt. Arbetet på KVDs ekonomiavdelning sker alltid i ett högt tempo, till glada skratt och med en hög servicenivå!

Fordonstekniker

Våra fordonstekniker är en viktig del i att skapa trygghet och värde för våra köpare och uppdragsgivare.

Fordonsteknikerna utför test av samtliga fordon vi säljer genom kvd.se. De går noga igenom hela bilen, såväl utsida som insida, dokumenterar skicket och skriver underlag för objektsbeskrivningen. Genom fordonsteknikernas arbete vet alltid våra köpare exakt vad de köper samt vilket skick fordonet befinner sig i. Att arbeta som fordonstekniker ställer stora krav på noggrannhet kunskap och erfarenhet av att jobba med bilar eller maskiner och tunga fordon.