Sälj företagsbilen

Vi på KVD är experter på bilförsäljning och säljer årligen över 25 000 bilar och lätta lastbilar. Vi tar hand om hela försäljningen åt er. Ange bilens registreringsnummer och miltal för att starta försäljningen. I nästa steg väljer du om du vill gå vidare, din anmälan är inte bindande.

Experter på bilförsäljning

Vi har sålt begagnade bilar och lätta lastbilar i över 25 år och idag säljer vi omkring 500 fordon varje vecka - året om. Det är möjligt eftersom vi har så många intresserade köpare, både i Sverige och utomlands.

När du säljer bilen genom KVD får du i snitt 14 726 kr mer än om du säljer den via den traditionella bilhandeln. Är du nyfiken på hur vi har räknat? Läs mer här

KVD ser alltså till att du får rätt betalt för din bil. Allt du behöver göra är att registrera en intresseanmälan. Därefter tar vi hand om hela försäljningen inklusive test, rekonditionering, marknadsföring, visning för potentiella köpare, försäljning och leverans till bilens nya ägare samt eventuella reklamationer. Och betalningen, den får du redan några dagar efter att auktionen  har avslutats.

Välkommen!

1. Så fungerar försäljningen

För att gå till försäljning direkt:

Fyll i registreringsnummer och miltal för att få fram information om bilen. Detta är det enda som behövs för att du ska kunna gå direkt vidare till försäljning. Smidigt, helt enkelt!

Eller

Ange eventuella tillval (frivilligt):

Du anger registreringsnummer samt miltal och får sedan fram information om bilen. Efter det kan du välja att fylla i kompletterande uppgifter om bilens eventuella tillval. Vi ger dig ett affärsförslag med ett föreslaget reservationspris och du går sedan vidare med försäljningen.


2. Reservationspris

När din intresseanmälan har behandlats sätts ett reservationspris, det lägsta pris som du kan tänka dig att sälja din bil för. Reservationspriset är inte synligt för budgivarna, de ser endast om det är uppnått eller inte.

Efter att vi testat din bil kan reservationspriset komma att ändras om det visar sig att den har mer skador än normalt för din bils ålder och miltal. Om bilen är inlämnad med det reservationspris som KVD satt fortlöper försäljningen. Om du själv har valt ett reservationspris måste det nya justerade reservationspriset accepteras av dig innan försäljningen kan fortlöpa.

Vår långa erfarenhet gör att vi vet mycket om hur våra köpare beter sig och vad som påverkar det slutgiltiga försäljningspriset. Vi föreslår det reservationspris som vi beräknar ger dig flest budgivare, då detta ger en bättre budgivningseffekt och ett högre försäljningspris. Som säljare är det viktigt att veta att du förbinder dig att sälja för det reservationspris du angivit.


3. Inlämning eller Transport

När vi kommit överens om ett reservationspris bokar vi tid för inlämning på någon av våra anläggningar. Ni kan även genom KVD boka transport av bilarna till en av våra anläggningar.

Vid inlämningen av bilen behöver du ha med dig:

 • Servicebok
 • Senast utfärdade registreringsbevis (gäller ej vid leasing)
 • Tänk även på att ta med dig diverse biltillbehör såsom extradäck eller extranycklar.

Glöm inga personliga tillhörigheter i bilen:

 • Ta vara på personliga tillhörigheter.
 • Töm alla förvaringsfack och stolsfickor.

Här kan du se vilken anläggning som ligger närmast dig.


4. Test, tvätt och städ

Vi på KVD genomför ett utförligt test samt tvätt och städ av bilen. Därefter skickar vi ett testprotokoll till dig. Om reservationspriset inte behöver ändras efter utfört test läggs bilen omgående ut på auktion. Behöver reservationspriset justeras kontaktar vi dig för ett godkännande, innan bilen läggs ut på auktion.

Om bilen är inlämnad med det reservationspris som KVD satt fortlöper försäljningen och bilen läggs ut på auktion, vid frågor åligger det dig som säljare att ta kontakt med oss. Om du själv har valt ett reservationspris måste det nya justerade reservationspriset accepteras av dig innan försäljningen kan fortlöpa.


5. Försäljning på kvd.se

När bilen är testad och klar läggs bilen ut för försäljning på kvd.se och kvdauctions.com, samtidigt marknadsför vi bilen via andra försäljningskanaler såsom blocket.se och bytbil.com.

Bilen ligger ute för försäljning i 4-6 dagar innan nedräkning sker.

Om auktionen avslutas på reservationspriset eller högre sker en försäljning av bilen. Skulle auktionen avslutas under reservationspris försöker vi alltid att få högsta budgivare att höja sitt bud så att reservationspris uppnås. Får vi inte upp högsta bud till reservationspris tar vi kontakt med säljaren och erbjuder han/hon att sälja bilen för det högsta bud vi fått.

De flesta bilarna säljs vid första auktionstillfället, men om bilen inte skulle säljas efter den första auktionen läggs den ut vid ytterligare ett auktionstillfälle. Om bilen mot förmodan fortfarande inte blir såld efter andra auktionsomgången får ni hämta tillbaka bilen utan kostnad.


6. Pengar på kontot

Efter auktionsavslut tar vi kontakt med köparen (*) samt skriver kontrakt och ser till att pengarna som vi fått in från försäljningen överförs till ert angivna konto. Om objektet är kreditbelånat kommer försäljningsersättningen efter avdragen provision att utbetalas till den bank/det finansbolag som har säkerhet i fordonet med det belopp som motsvarar aktuell restskuld inklusive ränta. Resterande belopp utbetalas till det bankkonto som säljaren angivit.

Vi sammanställer en redovisning där både försäljningspris och KVDs ersättning framgår. Provisionen är 10 % av försäljningspriset, dock lägst 4 500 kr och högst 6 950 kr. En kostnad för tvätt och städ tillkommer. Försäljningsprovisionen avräknas från försäljningspriset efter avslutad affär. Alla priser är exklusive moms.


7. Reklamationer

Om det skulle uppstå komplikationer när bilen är såld står KVD för eventuella reklamationer. Detta innebär att både köpare och säljare kan kännna sig trygga efter en affär via kvd.se

 Hur går jag tillväga för att sälja min bil på KVD?

Du går in på Sälj bilen och skickar in en intresseanmälan. Endast personer kopplade till företaget som äger bilen kan ge KVD uppdraget att sälja bilen. 


Är min intresseanmälan bindande?

Nej, intresseanmälan är ett första steg där KVD erhåller information om er bil för att kunna sätta ett reservationspris.  


Vad är ett reservationspris?

Efter att din intresseanmälan behandlats sätts ett reservationspris, det lägsta pris som du kan tänka dig att sälja din bil för. Reservationspriset är inte synligt för budgivarna, de ser endast om det är uppnått eller inte. Efter att vi testat din bil  kan reservationspriset komma att ändras om det visar sig att den har mer skador än normalt för din bils ålder och miltal. Om du själv har valt ett reservationspris måste det nya justerade reservationspriset accepteras av dig innan försäljningen kan fortlöpa.  

Vår långa erfarenhet gör att vi vet mycket om hur våra köpare beter sig och vad som påverkar det slutgiltiga försäljningspriset. Vi rekommenderar dig det reservationspris som vi beräknar ger dig flest budgivare, då detta ger en bättre budgivningseffekt och ett högre försäljningspris. Som säljare är det viktigt att veta att du förbinder dig att sälja för det reservationspris du angivit. 


Vad kostar det att sälja bilen genom KVD?

Provisionen är 10 % av försäljningspriset, dock lägst 4 500 kr och högst 6 950 kr. En kostnad för tvätt och städ tillkommer. Försäljningsprovisionen avräknas från försäljningspriset efter avslutad affär.  Alla priser är exklusive moms. 


Vad ingår i provisionen?

KVD tar hand om hela försäljningen från början till slut. Bilen genomgår test, fotografering, beskrivning, visning, auktionering och leveransadministration. 


Vad ingår i kostnaden för tvätt och städ?

 • Utvändig avfettning och biltvätt med manuell borste eller svamp
 • Fälgrengörning (fyra sommardäck eller fyra vinterdäck)
 • Dammsugning av kupé och bagageutrymme, inklusive fack
 • Våttorkning av alla invändiga ytor inklusive fack, dörrkarmar och lister (ej textilytor)
 • Tvätt av gummimattor
 • Fönsterputs

Kostnaden för tvätt och städ är 1 050 kr exklusive moms 


Hur lång tid tar det att sälja bilen?

Normalt cirka tre till fyra veckor från att du lämnar in bilen tills att pengarna förts över på ert konto.


Vad händer om man inte får sålt bilen efter avslutad auktion?

Om inget bud når upp till minsta försäljningspriset och affären inte mäklas ihop läggs bilen ut på ytterligare en auktion veckan därpå.


Kostar det något om bilen inte säljs och vi får hämta tillbaka den?

För bil som är osåld efter två auktioner, där reservationspriset varit det KVD föreslagit, utgår ingen kostnad för säljaren. 

Om du skulle vilja avbryta affären efter att vi utfört test debiteras ni som säljare 2 000 kr exklusive moms för utfört arbete. Ytterligare debitering som kan tillkomma för tvätt och städ på 1 050 kr exklusive moms. Om vätskor, så som drivmedel, spolarvätska eller olja blivit påfyllda tillkommer en kostnad för detta. 


Hur mycket får vi betalt för bilen?

Slutpriset på din bil hamnar oftast mellan vad den traditionella bilhandeln erbjuder i inbyte och vad som begärs ute i handeln. När du säljer bilen genom KVD får du i snitt 14 726 kr mer än om du säljer den via den traditionella bilhandeln. Nyfiken på hur vi har räknat? Läs mer om uträkningen här


Vad händer om köparen vill reklamera något efter köpet?

När bilen är såld via KVD tar vi hand om alla reklamationer och eventuella efterspel. Säljaren ansvarar för att förmedla KVD om kända fel innan bilen auktioneras.


Kan bilen vara avställd vid försäljning?

Ja, bilen kan vara avställd när bilen står hos KVD.


Kan vi säga upp bilens försäkring när bilen finns till försäljning hos KVD?

Nej, ni måste ha bilen försäkrad. När bilen säljs och bilen byter ägare sägs er gamla försäkring automatiskt upp.


Kan vi bruka bilen under tiden bilen ligger till försäljning hos KVD?

Nej, bilen måste finnas hos KVD under hela försäljningsprocessen.


Kan vi sälja bilen via KVD om bilen är belånad?

Ja, men kravet är att kreditskulden inte får överstiga överenskommet reservationspris minus provision. Är skulden högre måste säljaren betala ner lånet före försäljning. När bilen är såld administrerar KVD så att kreditskulden löses.


Vilka krav måste bilen uppfylla för att få säljas på kvd.se?

Vi åtar oss att sälja alla bilar, dock skall bilens minsta värde ej understiga 10 000 kr.


Hur många besökare har KVD totalt på sina olika sajter?

Runt 200 000 unika besökare varje vecka.


Hur marknadsförs min bil?

Bilen marknadsförs och annonseras på bl.a. kvd.se, bytbil.se och blocket.se.