Sälj företagsbilen

Vi på Kvdbil är experter på bilförsäljning och säljer årligen över 26 000 bilar och lätta lastbilar. Vi tar hand om hela försäljningen åt er. Ange bilens registreringsnummer och miltal för att starta försäljningen. I nästa steg väljer du om du vill gå vidare, din intresseanmälan är inte bindande.

Experter på bilförsäljning

Vi har sålt begagnade bilar och lätta lastbilar i över 26 år och idag säljer vi omkring 500 fordon varje vecka - året om. Det är möjligt eftersom vi har så många intresserade köpare, både i Sverige och utomlands.

Kvdbil ser till att du får rätt betalt för din bil. Vi vet begagnade bilars värde och slutpriset vid en försäljning hos oss ligger oftast mellan vad den traditionella bilhandlaren erbjuder för er bil och vad de senare begär för den.

Allt du behöver göra är att registrera en intresseanmälan. Därefter tar vi hand om hela försäljningen inklusive test, rekonditionering, marknadsföring, visning för potentiella köpare, försäljning och leverans till bilens nya ägare samt eventuella reklamationer. Och betalningen, den får du redan några dagar efter att auktionen  har avslutats.

Välkommen!

1. Så fungerar försäljningen

För att gå till försäljning direkt:

Fyll i registreringsnummer och miltal för att få fram information om bilen. Detta är det enda som behövs för att du ska kunna gå direkt vidare till försäljning. Smidigt, helt enkelt!

Eller

Ange eventuella tillval (frivilligt):

Du anger registreringsnummer samt miltal och får sedan fram information om bilen. Efter det kan du välja att fylla i kompletterande uppgifter om bilens eventuella tillval. Vi ger dig ett affärsförslag med ett föreslaget reservationspris och du går sedan vidare med försäljningen.


2. Inlämning eller Transport

Nästa steg är att bilen ska lämnas till någon av våra anläggningar. Ni kan även genom Kvdbil boka transport av bilarna till en av våra anläggningar.

Vid inlämningen av bilen behöver du ha med dig:

 • Servicebok
 • Senast utfärdade registreringsbevis (gäller ej vid leasing)
 • Tänk även på att ta med dig diverse biltillbehör såsom extradäck eller extranycklar.

Glöm inga personliga tillhörigheter i bilen:

 • Ta vara på personliga tillhörigheter.
 • Töm alla förvaringsfack och stolsfickor.

Här kan du se vilken anläggning som ligger närmast dig.


3. Test, tvätt, städ och reservationspris

Vi på Kvdbil genomför ett utförligt test samt tvätt och städ av bilen. När bilen har testats skickar vi ett testprotokoll till er och Kvdbils värderingsmän föreslår ett reservationspris, det lägsta pris som ni kan tänka er att sälja bilen för. Reservationspriset är inte synligt för budgivarna, de ser endast om det är uppnått eller inte. 

Reservationspriset kommuniceras skriftligen till er som säljare, samtidigt som bilen läggs ut på auktion. Om ni har synpunkter på reservationspriset behöver ni skriftligen inkomma med justeringar inom 48 timmar. 

Om du har frågor gällande bilens test eller värdering är ni självklart välkomna att kontakta oss på Kvdbil.

Vår långa erfarenhet gör att vi vet mycket om hur våra köpare beter sig och vad som påverkar det slutgiltiga försäljningspriset. Vi föreslår det reservationspris som vi beräknar ger dig flest budgivare, då detta ger en bättre budgivningseffekt och ett högre försäljningspris. Som säljare är det viktigt att veta att du förbinder dig att sälja för det reservationspris som angivit, om ni inte inkommer med justeringar. 


4. Försäljning på kvdbil.se

När bilen är testad och klar läggs bilen ut för försäljning på kvdbil.se och kvdcars.com, samtidigt marknadsför vi bilen via andra försäljningskanaler såsom blocket.se och bytbil.com.

Bilen ligger ute för försäljning i 4-6 dagar innan nedräkning sker.

Om auktionen avslutas på reservationspriset eller högre sker en försäljning av bilen. Skulle auktionen avslutas under reservationspris försöker vi alltid att få högsta budgivare att höja sitt bud så att reservationspris uppnås. Får vi inte upp högsta bud till reservationspris tar vi kontakt med säljaren och erbjuder han/hon att sälja bilen för det högsta bud vi fått.

De flesta bilarna säljs vid första auktionstillfället, men om bilen inte skulle säljas efter den första auktionen läggs den ut vid ytterligare ett auktionstillfälle.


5. Pengar på kontot

Efter auktionsavslut tar vi kontakt med köparen (*) samt skriver kontrakt och ser till att pengarna som vi fått in från försäljningen överförs till ert angivna konto. Om objektet är kreditbelånat kommer försäljningsersättningen efter avdragen provision att utbetalas till den bank/det finansbolag som har säkerhet i fordonet med det belopp som motsvarar aktuell restskuld inklusive ränta. Resterande belopp utbetalas till det bankkonto som säljaren angivit.

Vi sammanställer en redovisning där både försäljningspris och Kvdbils ersättning framgår. Provisionen är 10 % av försäljningspriset, dock lägst 4 500 kr och högst 6 950 kr. En kostnad för tvätt och städ tillkommer. Försäljningsprovisionen avräknas från försäljningspriset efter avslutad affär. Alla priser är exklusive moms.


6. Reklamationer

Om det skulle uppstå komplikationer när bilen är såld står Kvdbil för eventuella reklamationer. Detta innebär att både köpare och säljare kan känna sig trygga efter en affär via kvdbil.se

 Hur går jag tillväga för att sälja min bil på Kvdbil?

Du går in på Sälj bilen och skickar in en intresseanmälan. Endast personer kopplade till företaget som äger bilen kan ge Kvdbil uppdraget att sälja bilen. 


Är min intresseanmälan bindande?

Nej, intresseanmälan är ett första steg där Kvdbil erhåller information om er bil för att kunna sätta ett reservationspris.  


Vad är ett reservationspris?

Efter att din intresseanmälan behandlats sätts ett reservationspris, det lägsta pris som du kan tänka dig att sälja din bil för. Reservationspriset är inte synligt för budgivarna, de ser endast om det är uppnått eller inte. Efter att vi testat din bil  kan reservationspriset komma att ändras om det visar sig att den har mer skador än normalt för din bils ålder och miltal. Om du själv har valt ett reservationspris måste det nya justerade reservationspriset accepteras av dig innan försäljningen kan fortlöpa.  

Vår långa erfarenhet gör att vi vet mycket om hur våra köpare beter sig och vad som påverkar det slutgiltiga försäljningspriset. Vi rekommenderar dig det reservationspris som vi beräknar ger dig flest budgivare, då detta ger en bättre budgivningseffekt och ett högre försäljningspris. Som säljare är det viktigt att veta att du förbinder dig att sälja för det reservationspris du angivit. 


Vad kostar det att sälja bilen genom Kvdbil?

Provisionen är 10 % av försäljningspriset, dock lägst 4 500 kr och högst 6 950 kr. En kostnad för tvätt och städ tillkommer. Försäljningsprovisionen avräknas från försäljningspriset efter avslutad affär.  Alla priser är exklusive moms. 


Vad ingår i provisionen?

Kvdbil tar hand om hela försäljningen från början till slut. Bilen genomgår test, fotografering, beskrivning, visning, auktionering och leveransadministration. 


Vad ingår i kostnaden för tvätt och städ?

 • Utvändig avfettning och biltvätt med manuell borste eller svamp
 • Fälgrengörning (fyra sommardäck eller fyra vinterdäck)
 • Dammsugning av kupé och bagageutrymme, inklusive fack
 • Våttorkning av alla invändiga ytor inklusive fack, dörrkarmar och lister (ej textilytor)
 • Tvätt av gummimattor
 • Fönsterputs

Kostnaden för tvätt och städ är 1 050 kr exklusive moms 


Hur lång tid tar det att sälja bilen?

Normalt cirka tre till fyra veckor från att du lämnar in bilen tills att pengarna förts över på ert konto.


Vad händer om man inte får sålt bilen efter avslutad auktion?

Om inget bud når upp till minsta försäljningspriset och affären inte mäklas ihop läggs bilen ut på ytterligare en auktion veckan därpå.


Vad kostar det om bilen inte säljs?

Om bilen inte blir såld, eller du skulle vilja avbryta affären efter att vi utfört test, debiteras ni som säljare 2 000 kr exklusive moms för utfört arbete. Ytterligare debitering kan tillkomma för tvätt och städ på 1 050 kr exklusive moms. Om vätskor, så som drivmedel, spolarvätska eller olja blivit påfyllda tillkommer en kostnad för detta. 


Hur mycket får vi betalt för bilen?

Slutpriset på din bil hamnar oftast mellan vad den traditionella bilhandeln erbjuder i inbyte och vad som begärs ute i handeln. 


Vad händer om köparen vill reklamera något efter köpet?

När bilen är såld via Kvdbil tar vi hand om alla reklamationer och eventuella efterspel. Säljaren ansvarar för att förmedla Kvdbil om kända fel innan bilen auktioneras.


Måste bilen vara avställd vid försäljning?

Vi på Kvdbil ställer av bilen efter att den lämnats in till oss, så detta är inget ni behöver tänka på. Är bilen på leasing är det viktigt att den inte är avställd vid inlämningstillfället. 


Kan vi säga upp bilens försäkring när bilen finns till försäljning hos Kvdbil?

Nej, ni måste ha bilen försäkrad. När bilen säljs och bilen byter ägare sägs er gamla försäkring automatiskt upp.


Kan vi bruka bilen under tiden bilen ligger till försäljning hos Kvdbil?

Nej, bilen måste finnas hos Kvdbil under hela försäljningsprocessen.


Kan vi sälja bilen via Kvdbil om bilen är belånad?

Ja, men kravet är att kreditskulden inte får överstiga överenskommet reservationspris minus provision. Är skulden högre måste säljaren betala ner lånet före försäljning. När bilen är såld administrerar Kvdbil så att kreditskulden löses.


Vilka krav måste bilen uppfylla för att få säljas på kvdbil.se?

Vi åtar oss att sälja alla bilar, dock skall bilens minsta värde ej understiga 10 000 kr.


Hur många besökare har Kvdbil totalt på sina olika sajter?

Runt 200 000 unika besökare varje vecka.


Hur marknadsförs min bil?

Bilen marknadsförs och annonseras på bl.a. kvdbil.se, bytbil.se och blocket.se.