Lika tryggt som att köpa nytt

Kvdbil.se är Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar. Vi säljer varje år mer än
26 000 bilar, i hundratals modeller och från fler än 60 fabrikat. Hos oss hittar du bilen till det ändamål du önskar!

Så fungerar det

Auktion innebär marknadspris

Alla bilar på kvdbil.se säljs på auktion och du ser tydligt hur många som deltar i budgivningen och vad deras bud ligger på. Det är en trygghet för dig som köpare, du vet nämligen att du hos oss aldrig betalar mer än 500 kronor mer än vad någon annan är beredd att köpa bilen för. Som budgivare är du anonym och lägger bud under en pseudonym, exempelvis Budgivare 1, Budgivare 2 eller Budgivare 3. För att kunna lägga bud behöver du registrera dig som användare hos oss.

När du lägger ditt bud kan du välja att lägga 500 kronor mer än bilens nuvarande högsta bud eller lägga ett så kallat maxbud. Maxbud innebär att du anger det pris du maximalt vill betala för bilen och låter budgivningen höjas successivt med 500 kronor åt gången om någon annan budgivare väljer att delta i auktionen.

Alla bilar har ett utsatt datum och tid för auktionsavslut. Tidpunkten för detta finner du i bilens annons. Om ett bud skulle läggas precis innan auktionsavslut förlängs auktionen med ytterligare 3 minuter och 30 sekunder. Först när inget nytt bud lagts under 3 minuter och 30 sekunder, avslutas auktionen.

En testad bil är en trygg bil

Alla bilar på kvdbil.se har genomgått vårt utförliga KVD-test, där professionella fordonstekniker undersöker och provkör bilen. Resultatet av testet publiceras sedan i bilens annons. Vi varken förskönar eller undanhåller information om bilens skick. Istället dokumenteras eventuella skador med text och bild, vilket betyder att du som köpare inte behöver ta höjd för oförutsedda utgifter, utan vet precis vilken bil du köper.

Vår affärsidé bygger på att bilen är så pass väl och objektivt beskriven att du inte behöver se bilen på plats för att skapa dig en uppfattning. Vill du ändå göra det går det bra att kontakta vårt kundcenter och boka en tid för detta. Om beskrivningen mot förmodan inte skulle stämma när du kommer för att hämta din nyinköpta bil, har du såklart rätt att häva köpet.
Läs mer om hur vi testar bilarna här.

Trygghet på vägen

När du köper en bil genom oss gäller Konsumentköplagen och du har reklamationsrätt på bilen om dolda fel visar sig efter köpet. Vi hjälper dig givetvis också att ordna med ett fördelaktigt billån, försäkring och garanti till bilen. Kontakta vårt kundcenter så berättar vi om vad vi kan erbjuda just dig.

Hämta din nya bil

Om du har det högsta budet när auktionen avslutats har du vunnit budgivningen, du får då ett e-postmeddelande av oss på Kvdbil som bekräftar detta. De allra flesta bilarna som säljs genom oss har ett så kallat reservationspris, vilket motsvarar den summa som säljaren minst vill få betalt för bilen som säljs. Huruvida reservationspriset är uppnått eller ej framgår i bilens budhistorik som visas på kvdbil.se samt i det e-postmeddelande som skickas ut när auktionen avslutas. Om reservationspriset inte är uppnått måste säljaren först godkänna priset innan affären avslutas. Om reservationspriset är uppnått blir du kontaktad av Kvdbil för att boka tid för dig att hämta ut din nya bil. Skulle bilen stå på en anläggning långt ifrån dig kan vi såklart hjälpa dig med att transportera bilen till en Kvdbil-anläggning nära dig.

När du hämtar bilen ska du säkerställa att beskrivningen av bilen stämmer och att bilen motsvarar dina förväntningar med hänsyn till beskrivningen i bilens annons.

Säker betalning

Kvdbil fungerar som en mellanhand vid betalningen och pengarna förs över till vårt klientmedelskonto innan vi för över summan till säljaren. På så vis blir betalningen en smidig och säker transaktion både för dig som köpare och för den som säljer.

Betalningen av bilen sker enklast innan du hämtar bilen genom en personlig betalningslänk, som du får via kontakt med vårt kundcenter. Du kan då välja mellan banköverföring eller Swish på upp till 150 000 kronor som betalningsmetod. Om du väljer att betala med Swish, se då till att höja din transaktionsgräns på din bank.

Önskar du betala din bil på plats när vi lämnar över nycklarna, går det naturligtvis också bra. På de flesta av våra anläggningar är betalning med bankkort, Swish eller banköverföring de alternativ som finns, med undantag på vissa orter*. För mer information om vilka betalningsalternativ som gäller på respektive anläggning, finner du här.

  • Banköverföring
  • Swish
  • Bankkort* (Visa / Mastercard).


Vi på Kvdbil tar inte emot kontant betalning eller kortbetalning med kreditkort.


*Observera att på anläggningarna i Linköping, Luleå, Sundsvall, Umeå, Visby, Växjö, Östersund, Halmstad, Bromölla och Jönköping går det endast att betala med banköverföring och Swish, inte med kort.

Swish and visa 400x64px