En lägesrapport över begagnatmarknaden

Priskollen november

__Med november till ända kliver vi nu in i den sista månaden på vad som varit ett väldigt annorlunda år för oss alla. I årets sista Priskollen uppmärksammar vi ett november som brutit den nedåtgående trend vi sett tidigare år. Vi blickar även framåt – vad händer med prisbilden i 2021? __

Årets november går mot trenden

Novembers slutpriser visar normalt sett en avmattning i jämförelse med oktober. Men i år är skillnaden att det finns en nybilsbrist och ökad efterfrågan som följd av pandemin, det konstaterade Hans Johnson, värderingschef Kvdbil, i Priskollen för oktober.

Med månaden bakom oss kan vi bekräfta att den nedgång vi tidigare sett bröts i år. Istället såg vi en slutpriskurva i november som höll sig stabil och i linje med de slutpriser vi såg under oktober.

Vi ser även ett fortsatt stadigt mönster i ett högre slutpris på bilar märkta Kvdbil Certifierad. I november låg certifierade bilar i snitt på 88% procent av handlarnas annonserade pris och bilar utan märkning i snitt landade på 84% procent av handlarnas annonserade pris.

Slutpris november mot november

Vad tror vi om november?

Vi går mot årets slut med en starkare prisbild än vi är vana vid från tidigare år. Det är sannolikt att 2021 börjar som stora delar av 2020 har varit, det vill säga att – inget blir som vi är vana vid.

![Hasse3](//images.ctfassets.net/dnsblpiud3hq/6w4f8LWVM6kufJgxNPNn6W/e9db6912e9bbe4eddac81286b132d939/Hasse3.jpg) __"Januari och februari kan bli riktigt spännande månader”__ _Hans Johnson, värderingschef på Kvdbil_

"Jul- och nyårslugnet kommer troligtvis att följas av en tidigare prisuppgång än vi brukar se, vilket gör att januari och februari kan bli riktigt spännande månader," säger Hans Johnson, värderingschef på Kvdbil. 

Borta på vårkanten kommer förmodligen nya bonus-malus-regler att träda i kraft, dock inte lika omvälvande som 2018, men som ändå kan påverka priserna någon månad både före och efter första april. Men det är långt bort det. Nu ska vi först fira jul och nyår![Läs fler uppdateringar av Priskollen](https://kvd.se/priskollen)
ContactIcon
Kontakt