Priskollen maj

Priskollen maj - en halvmånadsrapport

Vi på Kvdbil vill fortsatt dela med oss av vår syn på marknaden och prisbilden vad det gäller begagnade bilar. Vår ambition är att komma ut med fullständig version av Priskollen för maj månad i början av juni. Men då vi uppmärksammat en del förändringar de senaste veckorna kommer här en halvmånadsrapport.

Positiva trender bland slutpriser

Vi kan se att den totala köpkraften är på väg uppåt, något som märks i slutprisutvecklingen. Där har vi haft en positiv trend sedan lägstanoteringen i vecka 15 och idag ligger snittet på ca 82% av bilhandlarpriset. Det går att jämföra med 84% av bilhandlarpriset vilket var snittet i januari & februari. För bilar märkta Kvdbil Certifierad är prisåterhämtningen ännu starkare och där ligger snittet ca 3% över det totala snittet, med en toppnotering på 86% av bilhandlarpriset under förra veckan.

Slutprisutveckling maj Slutprisutveckling på Kvdbil i förhållande till annonserat pris i bilhandeln veckovis 2020

Tydlig ökning bland företagsbudgivare

När det kommer till budgivare kan vi framförallt se en positiv återhämtning av företagsbudgivare, vilka så sakteliga närmar sig samma nivåer som under årets första veckor. Privatbudgivarna minskade något under Valborgsveckan men har under vecka 19 & 20 börjat återhämta sig igen. Det gör att vår totala köpkraft ser väldigt stark ut och närmar sig den nivå vi hade i slutet av februari.

Budgivare maj *Genomsnittligt antal budgivare per bil och vecka för alla sålda personbilar under 2020 *

[Läs fler uppdateringar av Priskollen här](https://kvd.se/priskollen)
ContactIcon
Kontakt