SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Priskollen från Kvdbil

I en tid då det sker ständiga förändringar på flera olika marknader, såg vi behov och efterfrågan av en regelbunden lägesrapport om hur marknaden och prisbilden ser ut och förändras. Därför har vi lanserat Priskollen - ett sätt för oss på Kvdbil att kommunicera ut de förändringar vi ser på marknaden.

Priskollen april 2022

I första kvartalet sjönk försäljningen med närmare 42 000 bilar till den lägsta siffran sedan 2014. Återigen var det bensin- och dieseldrivna bilar som backade mest medan försäljningen av elbilar ökade med 200 procent.

Läs hela Priskollen för april

Priskollen augusti 2021

Rekord. Rekord. Rekord. Så har tonerna låtit under det senaste 1,5 året när vi sett till prisnivåerna på begagnade bilar i Sverige. Och när vi summerar augusti månads prisstatistik låter det faktiskt precis likadant. För priserna på begagnat steg ytterligare 0,1 procentenheter och nådde nya rekordnivåer under augusti.

Läs hela Priskollen för augusti

Priskollen maj 2021

Efter höstens kraftiga uppgång har prisutvecklingen under våren varit lite mer dämpad. Samtidigt finns det tidiga tecken på att prisnivåerna ökar igen. – Om jag gick i köptankar skulle jag inte vänta. Ingenting tyder på att det kommer bli billigare, säger Daniel Odsberg, försäljningschef Kvdbil.

Läs hela Priskollen för maj

Priskollen mars 2021

År 2021 har hittills inte gjort någon bilägare (av begagnad bil) besviken! Precis som vi förutspått är prisnivåerna högre än någonsin. Sedan i januari har begagnatpriserna i snitt ökat med 0,4 procent. Och ser man till det senaste året har begagnatpriserna ökat med i snitt 10 procent.

Läs hela Priskollen för mars

Priskollen januari 2021

Årets fattigaste månad brukar inte innebära prisbildsökningar på begagnatmarknaden, utan snarare en nedgång. Men vid det här laget vet vi också att Corona-pandemin satt det mesta upp och ner och att efterfrågan på begagnade bilar troligtvis aldrig varit så hög som nu.

Läs hela Priskollen för januari

Priskollen november 2020

Med november till ända kliver vi nu in i den sista månaden på vad som varit ett väldigt annorlunda år för oss alla. I årets sista Priskollen uppmärksammar vi ett november som brutit den nedåtgående trend vi sett tidigare år. Vi blickar även framåt – vad händer med prisbilden i 2021?

Läs hela Priskollen för november

Priskollen oktober 2020

Oktober månad är tillända och återigen summerar vi på Kvdbil hur prisbilden ser ut på begagnatmarknaden. Och vi kan konstatera att prisbilden på begagnat gått från botten, till toppen, för att nu mer stabilt motsvara den prisbild vi kan förvänta oss mot slutet av hösten och årets sista kvartal.

Läs hela Priskollen för oktober

Priskollen september 2020

I senaste Priskollen stoltserade vi med att vi nått årets högsta priser under sommaren. Fortsättningsvis levererade även mitten av augusti fina försäljningspriser för den som sålde bil! Glädjande nog har resterande av augusti och september fortsatt i samma tecken och priserna har nu stabiliserats på höga nivåer.

Läs hela Priskollen för september

Priskollen sommaren 2020

Under våren såg vi ökande slutpriser, vilka fortsatte stiga hela juli och resulterade i nya prisrekord i början på augusti. Efterfrågan på begagnade bilar har varit stor och de starka priserna spås ligga kvar under sensommaren.

Läs hela Priskollen för sommaren 2020

Priskollen juni 2020

Under maj såg vi ytterligare ökning i positiva trender på begagnatmarknaden och under juni såg vi de högsta slutpriserna vi sett på hela året. Vi kan förvänta oss att utsikterna för prisläget ser goda och stabila ut även för de kommande sommarmånaderna.

Läs hela Priskollen för juni

Priskollen maj del 2 2020

I början av maj såg vi en del förändringar och vi kan se att trenderna vi såg hållt i sig månaden ut. Vi ser en fortsatt positiv trend bland slutpriser men noterar även att internationella budgivare börjar komma tillbaka.

Läs hela Priskollen för maj del 2

Priskollen maj del 1 2020

I maj ser vi fortsatt positiva trender när det kommer till slutpriser och budgivare på kvdbil.se. Slutpriskurvan har haft en positiv trend sedan lägstanoteringen och ligger just nu på ett snitt som motsvarar det för årets två första månader. Efter att privatbudgivare tagit täten i budgivningen de senaste veckorna ser vi nu även en ökning av företagsbudgivare. 

Läs hela Priskollen för maj del 1

Priskollen april 2020

Prisbilden på bilmarknaden i stort har de senaste två veckorna varit ganska oförändrad, där bilhandlarna endast har gjort mindre prissänkningar. Det stora pristappet skedde från mitten av mars och tre veckor framåt och därefter har priserna stabiliserats.

Läs hela Priskollen för april

Priskollen mars 2020

Vi ser helt klart en förändring på marknaden, men har samtidigt en fortsatt bra köpkraft och säljer de bilar som vi får in till försäljning. Köpkraften är speciellt stark hos just privatköpande kunder – vilket för oss på Kvdbil innebär att försäljningen håller fortsatt bra fart, trots att vi ser en minskning i andra kundgrupper just nu.

Läs hela Priskollen för mars

ContactIconKontakt