Whoops...

Svenskarna avslöjar sina pinsammaste missar med bilen

Från att tappa bort bilnyckeln till att tanka med fel bränsle och att råka få med bilnyckeln i tvättmaskinen. Har du gjort något av detta? I så fall är du verkligen inte ensam. Svenskarna avslöjar sina biltabbar!

Vi på Kvdbil frågade, genom Sifo, 802 bilister om de någon gång gjort en riktig blunder när det kommer till bilen och över hälften (55 %) svarade ja. Vanligast var att ha backat på ett föremål (35 %), näst vanligast att ha glömt stänga tanklocket (10 %) och tredje vanligast att ha glömt handbromsen så att bilen rullat i väg (9 %).

– Det är vid sådana här ögonblick som man önskar att ingen tittade, säger Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil. Men jag tycker inte att den som känner igen sig behöver vara allt för hård mot sig själv. Undersökningen visar att de flesta någon gång har gjort en blunder som de är mindre stolta över.

– I stunden kan det förstås kännas dramatiskt att låsa in bilnycklarna eller att glömma handbromsen, men ofta är det något man kan skratta gott åt i efterhand, avslutar Odsberg.

Fjärde vanligast var att ha tappat bort bilnycklarna (8 %). Men nyckelfadäser är egentligen vanligare än så. Många svarar att de visserligen har haft koll på var nycklarna är, men inte kommit åt dem. Att råka tvätta bilnycklarna i tvättmaskinen eller låsa in dem i bilen är några exempel.

6 vanligaste misstagen vi gjort med bilen

  • Backat på föremål, 35 %
  • Glömt tanklocket efter tankning, 10 %
  • Glömt handbromsen så bilen rullat i väg, 9 %
  • Tappat bort bilnyckeln, 8 %
  • Tvingats stanna pga slut på bränsle, 6 %
  • Tankat med fel bränsle, 4 %

    __Andra vanliga missar:__
    Glömt ta ur tankslangen, låst in bilnycklarna i bilen, tvättat bilnycklarna, laddat ur batteriet på en parkering.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 9-12 mars 2021. Totalt intervjuades 802 personer i åldern 18-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.Tillbaka till Nyheter

ContactIcon
Kontakt